Október látszólag eseménytelen a védikus éget tekintve, a háttérben azonban mély változások, nagy előkészületek folynak. A hónap fő tendenciái a jegyváltáshoz készülődő Skorpió Jupiterhez és az Ikrek-Nyilas holdcsomópont tengelyhez kötődnek. A mozgalmasabb napok a hónap végére esnek.

A 2018. október közepe óta a Skorpióban tartózkodó Jupiter a jegy vége felé közeledik, november elején fog jegyet váltani. Skorpió tanítása – lelki átalakulás, elengedés – utolsó, intenzív szakaszába lépünk. Várhatóan az átlagnál több haláleset, gyász, lezárás kíséri ezekben a hetekben. Október utolsó napján belép a Skorpió-Nyilas gandanta zónába, ahol márciusban már járt.

A Szaturnusz október közepi előrefordulása óta távolodik a Kétutól, befejezték 5 hónapos együtt haladásukat. Elvileg ez hozhatna némi lenyugvást, velük szemben viszont az Ikrek Rahu a saját energiájában (Ardra) nagyon zaklatottá tesz idegrendszeri érzékenységgel, alkalmazkodási megpróbáltatásokkal, közlekedési káosszal. Az Ardra Rahu eseménydús időszak az Egyesült Államok életében is.

Egész hónapban él a Mars és a Szaturnusz kölcsönösen aspektusa, ez sok indulatot, hőzöngést okozhat a Nyilas oldalon, és egészséggel kapcsolatos feladatokat a Szűz Mars oldalán.

A hónap legrázósabb napja 28-a, amikor Újhold van a Mérleg közepén, szemben a meglepetésekről mindig gondoskodó Uránusszal, miközben a Plútó naksatrát, a Vénusz pedig jegyet vált. Ezt a napot az olvasófotelből lenne jó figyelni.

A fontosabb konstellációváltások a naptárban:

Október 3. – A Plútó direktté válik a Nyilasban, a fordulat körüli napok lehetnek indulatosabbak.

Október 4. – A Vénusz saját jegyébe, a Mérlegbe lép. Kellem, harmónia kíséri. Itt töltött heteiben a párkapcsolat, a külsőségek, a társasági szereplés kerül előtérbe.

Október 13. – Telihold a Szűz Chitra Nap és a Halak Revati Hold között este 23 órakor. Feszültség test és lélek, a munkában való pörgés és a befelé figyelés igénye között. Ügyeljünk az egyensúlyra, erre testünk is figyelmeztethet.

Október 17. – A Nap belép a Mérlegbe, fokozva a szereplés, a külsőségek felé fordulás tendenciáját. Mivel a Nap az életerőt is szimbolizálja, és a Mérlegben esésben van, hozhat szívpanaszokat, gyengélkedést.

Október 23. – A lassuló, irányváltáshoz készülődő Merkúr a Skorpióba vált. Egy jegyben a Jupiterrel elmélyíti és megérteti a lelki folyamatokat.

Október 27. –  A Mars-Szaturnusz egész hónapos, de ezen a napon pontossá váló, kölcsönös fényszöge feszült, borongós napot hozhat. Érdemes kivárni, másra hagyni a vitát, fontoskodást. Egészségünk jelezheti, miben változtassunk.

Október 28. – A hónap legmozgalmasabb napja: Újhold a Mérleg Szvati területén, szemben az Uránusszal, a Plútó naksatrát vált a Nyilasban, a Vénusz belép a Skorpió jegybe. Aki teheti, vonja ki magát a forgalomból, és csak figyelje a történéseket.

Október 31. –  A Jupiter 1°-on belül megközelíti a Skorpió-Nyilas jegyhatárt, azaz belép a gandanta zónába. Nyugtalanabb napok. Szintén ezen a napon a Merkúr hátrafordul a Skorpió 4. fokán, és november zömét retrográd módon fogja tölteni, főként a Mérlegben (kapcsolati zökkenők).

A szép októberi napok, az egyre színesebb természet jó lehetőséget kínál a szemlélődésre, lassulásra, próbáljuk élvezni.

Szeretettel
Vishakati

Write A Comment