Március közepén tartunk, a retrográd Merkúr lassító heteiben, amikor újabb, érezhető változás következik a védikus égen. Március 13-án, szerdán a Skorpió Jupiter 1 fokon belül kerül a Skorpió-Nyilas jegyhatárhoz, s ezzel gandanta pozícióba lép. Most ennek első 3 hetét nézzük, de a Jupiter idei gandanta pozíciója kivételesen hosszú, kb. 7 hetes lesz, mert április közepén – a Nyilas oldali gandantában – válik majd retrográddá, ami lelassítja, s elhúzódóvá teszi a gandanta zóna zökkenőkkel teli időszakát.

A Jupiter a Skorpió végén merkúri holdházban van, melynek neve Dzsjéstha. Ő a védikus mitológiában férfinak tartott Hold 27 felesége közül a legidősebb, akivel mellesleg a legkevésbé szívesen tölti idejét.

A Jupiter 2018 karácsonya óta tartózkodik itt, ahol olyan tapasztalásokkal segít bennünket, amelyek révén régi életeinkből vagy korábbi életszakaszainkból hozott, mérgező tudatállapotainkból ki tudunk lépni. Ez egy elengedési, tisztulási folyamat, egy lehetőség arra, hogy megszabaduljunk belső gyötrődéseink forrásától, letegyük áldozati szerepeinket, megtanuljunk új módon tekinteni a világra. Azaz nem kell úgy szenvedni, úgy felfogni a dolgokat, amelyek már épp elég szenvedést hoztak, most le lehet tenni ezeket a terheket.

A Skorpió Dzsjéstha Jupiter a retrográd Merkúr időszakában e tanításában szintet lép, felerősödik a tisztulási folyamat, amely a régi érzelmi viszonyulások, és a hozzájuk kapcsolódó tudati berögzültség elengedését jelenti.

Amikor pedig a jegy legvégén, a Skorpió-Nyilas jegyhatár közvetlen közelébe ér március 13-án, újabb impulzust kap ez a fényesedési folyamat. Mégis maga a tény, hogy valamit el kell engednünk, változnunk kell, megnövelheti bennünk a félelmet, a bizonytalanságot. Még akkor is, ha nehéz élményeket engedünk el, és a gandantán (annyi mint csomó) átkelve egy jobb, magasabb tudat- és érzelmi állapothoz juthatunk. A folyamatot belső feszültség, gyomoridegesség, szorongás kísérheti. Minél nehezebben válunk meg régi mintáinktól, annál inkább.

Március 13. és 29. között, a Skorpió oldali átkelési zónában (gandanta) ennek az intenzív változásnak, kiszabadulásnak vagyunk a résztvevői. Kössük be a biztonsági öveket, és hagyjuk, hadd változzon körülöttünk, bennünk, ami változni akar. A fontosabb döntésekkel azonban érdemes legalább a retrográd Merkúr végét (március 26.) és a Jupiter jegyváltását (március 29.) megvárni.

Namasté
Vishakati

Write A Comment