Április 23-án kora reggel a Mars elhagyta a Vízöntő csillagképet, és június 1-ig a Halakban halad. Eközben mindvégig egy jegyben lesz a renitens Rahuval, a feloldó Neptunusszal, és áthalad az április 8-i Napfogyatkozás (eklipszis) fokszámán, a Halak 25°12’-en. A Halak aszcendensek, Holdak számára megterhelőbb időszak.

A Halak Mars érzelmi hullámverés, mert az érzelmi oldalunkat megtapasztaltató Halak csillagképben egyfajta túlműködésnek, túl sok energiának fogható fel. A tüzes, akaratos Mars a vizes, lelkizős Halakban van.

Itt tartózkodása első hetében, május 1-ig uralmi cserében áll a Jupiterrel, azaz egymás jegyeiben vannak. Ez a tény felerősíti mindkét bolygót, a Jupiter képviselte szellemiséget, igazságkereső gondolkodást, és az érzelmi reakciókat, amelyeket a Halak Mars most intenzívebben vált ki. A jegyváltáshoz készülődő Kos Jupiter aztán május 1-jén átlép a Bika csillagképbe, s onnantól más tendenciák indulnak vele.

A Mars a Halaktól a 2. (Kos) és 9. (Skorpió) helyek ura. A 2H uraként beszéddel, evéssel, szerzéssel és birtoklással kapcsolatos túlműködéseket hozhat, ezekre ügyeljük. A 9H Skorpió uraként pedig a szexualitást, az elengedés, búcsú, és a tudatvesztés, halál témáit, ezek aktivitását, szerepét erősítheti fel időszakában.

Aspektálja a 2 merkúri jegyet, az Ikreket és a Szűz csillagképet, valamint a tőle a 8. helyen levő Mérleget. Ezért mentális (merkúri) megnyilvánulásainkra, szóhasználatunkra fordítsunk figyelmet, és fogadjuk el a külvilágból (Mérleg) érkező visszajelzéseket, keressük a harmóniát. Vigyázat: kapcsolati kihasználtságra, áldozati helyzetre hajlamosító hetek!

Halakbeli tartózkodása során a Mars április 28-án áll együtt a Neptunusszal. Ez a nap (és környéke) hozhat olyan történéseket, találkozásokat, amelyek a becsapás, a téveszmék és félreértések lehetőségét hordozzák. Tartózkodjunk a nagyobb döntések meghozatalától, főként üzleti ügyekben. Úgyszintén legyünk óvatosak a tudatmódosítók esetleges használatával, mert nehezebb mértéket tartani.

A következő találkozása pedig a Rahuval lesz május 18-án, amely egy konfliktusos, zaklatott nap, kellő türelemmel és rákészüléssel kezeljük. Hozhat vizes eseményeket, áradást, csőtörést, érzelmi kiborulást.

A Mars útja a Halak naksatráiban

Április 23.-27. között a jupiteri Purvabhadrában van, uralmi cserében a Jupiterrel, amely azonban már nagyon a jegyváltásra készülődik, azaz nem nyugodt, nem kiteljesedett. Igazságkereső motivációk, érzelmi fellobbanások, érzékelhető zizegés kísérhetik ezeket a napokat.

Április 27.-május 14. között a szaturnuszi Uttarabhadrában találjuk a Marsot. Erre az időszakra esik a Halak csillagkép urának, a Jupiternek a május 1-jei jegyváltása, amely valószínűleg megmutatkozik majd valamilyen eseményben. Bár ellensége naksatrájában nem érzi magát túl jól a Mars, mégis stabilitást adhat neki a naksatraúr Szaturnusz erős pozíciója a Vízöntőben. Mély, de kontrollált érzelmi működéssel kísért, társadalmi, közösségi aktivitás jellemzi majd ezt az időszakot.

Május 14.-június 1. között pedig a merkúri Revati holdházban halad. Itt találkozik majd a Rahuval május 18-án, amely egy viharos napnak ígérkezik. Túl a két bajkeverő, a Rahu-Mars együttállásán, még két konjunkció van aznap: a Kos végén az Uránusz-Vénuszé, a Bika 4. fokán pedig a Nap égeti el a Jupitert. Érzelmi turbulenciák, kapcsolati meglepetések, és jó esetben előrevivő felismerések érkezhetnek.

Még itt, a Revatiban, a Halak 25°12’-en éri el a Mars az április 8-i Napfogyatkozás ekliptikai helyét május 26-án. Egy érzékeny ponton kel át, amely 26-i középponttal (+/- 5 napon át) hektikusabb napokkal jár, lásd részletesen majd a májusi védikus prognózisban.

A Halak Marssal tehát érzelmi működésünket tanuljuk, mindenki a maga módján. Vigyázzunk indulatainkra is, de arra is, hogy ne hagyjuk magunkat kihasználni, áldozati helyzetbe sodródni.

Namasté

Vishakati

Write A Comment