Általános információk

Számomra mindig megtisztelő, ha valaki tőlem szeretne asztrológiát tanulni, az általam interpretált, modern védikus asztrológiai szintézist elsajátítani. A sokféle kérdésre és a sokféle képzési szintre, illetve módra az alábbiakban szeretnék összefoglaló tájékoztatást adni.

Alapfokú, közép- és haladó szintű tanulási és gyakorlási lehetőségek vannak, személyes és online részvételi lehetőséggel.

I. ALAPFOKÚ KÉPZÉS

Az alapfokú tanulásra – tehát az abszolút kezdők számára – kizárólag az online videóleckék állnak rendelkezésre (1.-14. sorszámú videóleckék), amelyeket itt lehet megvásárolni egyenként vagy kedvezményes csomagokban. A megvásárolt videók a vásárlástól számított 6 hónapig korlátlan ismétlésszámban megtekinthetők, kijegyzetelhetők, memorizálhatók. Az alapok a védikus asztrológiában elemzett 12 bolygó, 12 horoszkópház és a 12 csillagkép megismerését és alapfokú kombinálását jelentik. Mivel sok a hasonlóság és sok a különbség is a nyugati és a védikus asztrológia alapjai között,  azok számára is szükséges ismeretanyag, akik a nyugati asztrológiában már járatosak. Kedvcsinálónak javaslom ezt az ingyenesen megtekinthető bevezető videóleckét az alapfogalmakról.

Az online videóleckék vásárlása előtt ajánlom  a webáruház használatát ismertető útmutató  átolvasását, itt található a videók leírása is. Kérdés, elakadás esetén a vishakati.gyurko@gmail.com emailen lehet segítséget kérni. (Konzultációs időpontot itt nem lehet kérni.)

 

II. KÖZÉPHALADÓ KÉPZÉS

Az alapfok után, erre épülő középhaladó képzés 2023 szeptemberében indul, havi 1 szombaton, 9 alkalommal, 10:00-15:30 között. A helyszín Budapest VI. Bajcsy Zsilinszky út 43. A workshopon személyesen vagy online lehet részt venni. Jelentkezni a vishakati.gyurko@gmail.com emailen lehet, megjelölve, hogy az illető személyesen vagy online kíván résztvenni. Az érdeklődőknek válasz emailben küldöm a részletes tájékoztatót az időpontokról (egyelőre 2024 január végéig pontos napokkal), a képzés helyszínéről, díjáról és a fizetési lehetőségekről. A kurzus nem OKJ-képzés, „csak” a tudásra gyúrunk.

Jelentkezési határidő: erre a workshopra 2023. szeptember 15-ig lehet jelentkezni.

A 2023 szeptemberében induló 9 részes középhaladó workshop- amelynek tehát előfeltétele az 1.-14. sorszámú videóleckék elsajátítása – tervezett tematikája az alábbi:

 1. 2023 szeptember

Naksatra-tan I.: a naksatrakör alapjainak bemutatása, illeszkedése a 12-es állatövi felosztáshoz, az első 9 naksatra részletes megismerése. Elemzési gyakorlat.

 1. 2023 október

Naksatra-tan II.: a 10-27. naksatra részletes bemutatása. Elemzési gyakorlat.

 1. 2023 november

Horoszkópelemzés, példahoroszkópokon keresztül az aszcendensek fajtáinak és összefüggéseinek gyakorlása. Elemzés a naksatrák szintjén. Ismerkedés a védikus asztrológia 2 további segédeszközével: csara kárakák, navamsa.

 1. 2023 december

Muhurta, a védikus időzítés tudománya: pl. egy tevékenység megkezdéséhez, orvosi beavatkozáshoz, házasságkötéshez stb. a legkedvezőbb időpont keresése. Muhurta és horoszkópelemzési gyakorlatok.

 1. 2024 január

Ismerkedés a védikus asztrológia további 2 segédeszközével: padák, vimsóttari. Horoszkópelemzés, példahoroszkópokon keresztül használva a védikus aszcendenseket és az eddig megismert védikus segédeszközöket.

 1. 2024 február

Rahu-Kétu a naksatrákban, vizsgálatuk a horoszkópban: milyen jellegű előző életekből érkeztünk, és milyen reinkarnációs iránytű határozza meg jelen életbeli fejlődésünket.

 1. 2024 március

Horoszkópelemzési gyakorlatok, figyelembe véve a Rahu-Kétu naksatra helyzetét is. A pontosítás módszerei a védikus horoszkópban.

 1. 2024 április

Védikus egészségügyi asztrológia: betegségek, hajlamok, érzékenységek a védikus horoszkópban.

 1. 2024 május

Horoszkópelemzési gyakorlónap, az eddig tanultak szintézise.

 

KÖZÉPSZINTŰ TANULÁST SEGÍTŐ VIDEÓLECKÉK

A középhaladó szintű, 15.-31. sorszámú, 17 videóleckéből álló ismeretanyagot javaslom, amelyet ugyanitt, a honlapon lehet megvásárolni egyenként vagy kedvezményes csomagokban, a fentiekkel egyező feltételekkel. Ez a középhaladó videólecke sorozat – a 12 aszcendens ismertetését és a 12 bolygó részletes bemutatását tartalmazza a 12 jegyben és a 12 házban – az alapszintre épül, az alapszintet megismerők számára érthető és javasolt.

A szintén a középhaladó szintet kiegészítő naksatravideók itt vásárolhatók meg  csomagban vagy részenként. Ez 29 videólecke a védikus asztrológia legszebb és legősibb eszköztáráról. Közülük az első egy ingyenes bevezető videó a naksatratanba, amelyet a 27+1 naksatra részletes bemutatása követ. A naksatra videósorozat az alapcsomagot és a középhaladó csomagot elsajátítók számára érthető,  és számukra javasolt. A naksatrák nélkül a védikus asztrológia nem fejthető ki a maga mélységében, ők az esszencia.

 

III. HALADÓ SZINTŰ KÉPZÉS

2023 szeptemberében a fenti középhaladó csoporton kívül haladó II. workshop is indul azok számára, akik az előző években a középhaladó és haladó I. workshopon részt vettek, vagy másutt tanultak védikus asztrológiát, és azt haladó szinten ismerik, gyakorolják. A haladó II. workshop személyesen vagy online is elérhető lesz.

Tematikájában

 • haladó védikus elemzési eljárások,
 • a vargák ismerete és használata,
 • a navamsa részletes tárgyalása,
 • a vimsóttari korszakok jelentősége és sajátosságai, vagyis a védikus horoszkópelemzés magasabb szintű elsajátítása és gyakorlása szerepelnek.

Akit érdekel a haladó II. védikus workshop, kérem, a vishakati.gyurko@gmail.com emailen jelezze, és írja meg azt is, személyesen vagy online kíván résztvenni a kurzuson. Itt is havi egy személyes találkozót tervezek, létszámtól függően a Bajcsyn vagy a Böszörményi úti irodámban.

HALADÓ VIDEÓLECKÉK

2023 júniusában érkeznek új videóleckék a védikus asztrológia segédeszközeiről: a tranzitok, a vimsóttari, a pada térkép, a csara kárakák, a jógák, valamint a vargák mibenlétéről és használatáról. E videók elérhetőségét időben közzéteszem.

 

GYAKORLÁSI LEHETŐSÉGEK

A kezdők és haladók számára kínált workshopokon túl a gyakorlási lehetőségek is alább találhatók. A gyakorlás az asztrológiatanulásban kulcsfontosságú – mint a nyelvtanulásban a beszédkészség fejlesztése. A gyakorló napokon, estéken, fórumokon a példahoroszkópokat elemzünk és az aktuális égi helyzetet vizsgáljuk.

[/vc_column_text

Gyakorlás kezdőknek

A tanulást zárt facebook csoport segíti, ahol 2 hetente teszek közzé feladatokat, gondolkodtató kérdéseket. Igény esetén csoportos online konzultációt is tartok Skype-on vagy azon az online felületen, ami jobbnak bizonyul a Skype-nál. A facebook csoport (Vishakati Online Tanulócsoport) csak azok számára áll rendelkezésre, akik elkezdték az online videóleckék tanulmányozását. Ők viszont minél nagyobb számban csatlakozzanak, és vegyenek részt a kérdés-felelet játékban!

Gyakorlás haladóknak

Azok számára, akik már  ismerik a naksatrákat is, kéthetente csütörtökön gyakorlóesteket tartok személyes részvétellel a XII. Böszörményi út 7-ben. Itt aktuális konstellációkat és példahoroszkópokat beszélünk meg,  lehetőség van részletkérdésekre is. A gyakorló alkalmakat a Védikus Asztro Gyakorló Estek elnevezésű zártkörű facebook csoportban hirdetem meg, itt lehet jelentkezni rá,  max. 8-10 fő fér be.

Budapest, 2023. május