Asztrológia tanulás – vishakati

Általános információk

Számomra mindig megtisztelő, ha valaki tőlem, az általam interpretált, modern védikus asztrológiai szintézist szeretné elsajátítani. A sokféle kérdésre és a sokféle képzési szintre, illetve módra az alábbiakban szeretnék összefoglaló tájékoztatást adni.

Az alapfokú tanulásra – tehát az abszolút kezdők számára – kizárólag az online videóleckék állnak rendelkezésre (1.-14. sorszámú videóleckék), amelyeket itt lehet megvásárolni egyenként vagy kedvezményes csomagokban, természetesen nemcsak most, szeptemberben, hanem bármikor. A megvásárolt videók a vásárlástól számított 6 hónapig korlátlan ismétlésszámban megtekinthetők, kijegyzetelhetők, memorizálhatók. Az alapok a védikus asztrológiában elemzett 12 bolygó, 12 horoszkópház és a 12 csillagkép megismerését és alapfokú kombinálását jelentik. Mivel sok a hasonlóság és sok a különbség is a nyugati és a védikus asztrológia alapjai között,  azok számára is szükséges ismeretanyag, akik a nyugati asztrológiában már járatosak. Kedvcsinálónak javaslom ezt az ingyenesen megtekinthető bevezető videóleckét az alapfogalmakról.

Az online videóleckék vásárlása előtt ajánlom  a webáruház használatát ismertető útmutató  átolvasását, itt található a videók leírása is. Kérdés, elakadás esetén a vishakati.gyurko@gmail.com emailen lehet segítséget kérni. (Konzultációs időpontot itt nem lehet kérni.)

Az alapfok után, erre épülő középhaladó képzés 2022-ben nem indul. 2023 szeptemberében tervezem megfelelő számú jelentkező esetén, havi 1 szombaton, 9 alkalommal, 10:00-15:30 között. A helyszín Budapest VI. Bajcsy Zsilinszky út 43. A workshop személyesen vagy online lesz követhető. Addig is, a középhaladó workshop helyett a 15.-31. sorszámú, 17 videóleckéből álló ismeretanyagot javaslom, amelyet ugyanitt, a honlapon lehet megvásárolni egyenként vagy kedvezményes csomagokban, a fentiekkel egyező feltételekkel. Ez a középhaladó videólecke sorozat – a 12 aszcendens ismertetését és a 12 bolygó részletes bemutatását tartalmazza a 12 jegyben és a 12 házban – az alapszintre épül, az alapszintet megismerők számára érthető és javasolt.

A középhaladó szintet kiegészítő naksatravideók 2022. szeptember 4-től vásárolhatók meg ugyanitt. 29 videólecke a védikus asztrológia legszebb és legősibb eszköztáráról. Közülük az első egy ingyenes bevezető videó a naksatratanba, amelyet a 27+1 naksatra részletes bemutatása követ. A naksatra videósorozat az alapcsomagot és a középhaladó csomagot elsajátítók számára érthető,  és számukra javasolt. A naksatrák nélkül a védikus asztrológia nem fejthető ki a maga mélységében, ők az esszencia.

2022 szeptemberében kizárólag haladó workshop indul, havi 1 szombaton, 9 alkalommal, 10:00-15:30 között. A helyszín Budapest VI. Bajcsy Zsilinszky út 43. A workshop személyesen vagy online követhető. Az alábbiakban megtalálható a tervezett tematika és a már ismert naptári napok.

A kezdők és haladók számára kínált workshopokon túl a gyakorlási lehetőségek is alább találhatók. A gyakorlás az asztrológiatanulásban kulcsfontosságú – mint a nyelvtanulásban a beszédkészség fejlesztése. A gyakorló napokon, estéken, fórumokon a példahoroszkópokat elemzünk és az aktuális égi helyzetet vizsgáljuk.

Tanulás kezdőknek

2022 őszén nem indul kezdő kurzus, ezért akik most szeretnének a védikus asztrológiával ismerkedni, azoknak az egyre bővülő online videóleckéket szeretném ajánlani. Ezekből mindenki saját ritmusa szerint tudja elsajátítani a horoszkóp alapelemeit: a bolygók, a horoszkópházak és a csillagképek ismereteit. Az alapismereteket az 1-14. videóleckék tartalmazzák, az erre épülő középhaladó szint anyagait pedig a 15-31. videók.

Gyakorlás kezdőknek

A tanulást zárt facebook csoport segíti, ahol 2 hetente teszek közzé feladatokat, gondolkodtató kérdéseket. Igény esetén csoportos online konzultációt is tartok Skype-on vagy azon az online felületen, ami jobbnak bizonyul a Skype-nál. A facebook csoport (Vishakati Online Tanulócsoport) csak azok számára áll rendelkezésre, akik elkezdték az online videóleckék tanulmányozását. Ők viszont minél nagyobb számban csatlakozzanak, és vegyenek részt a kérdés-felelet játékban!

Tanulás haladóknak

2022 szeptember 24-től indul a 9 részes haladó workshop, amelyre a középhaladó kurzust elvégzőket várom, vagy azokat, akik másutt szereztek – a naksatrák ismeretét is tartalmazó – tudást. Szombati napok 10-15:30-ig. A kurzus nem OKJ-képzés, “csak” a tudásra gyúrunk.

Időpontjai és tervezett tematikája

(2023-ra még nem tudok napokat mondani, szeptemberre meglesz):
1. 2022. szeptember 24. – A tranzit fogalma, használata aktuálisan és előrejelzésben, példahoroszkópokon gyakorlás
2. 2022. október 08.         – Horoszkópelemző nap, különös tekintettel egészségügyi példákra
3. 2022. november 05.    – Karmikus előzmények a védikus horoszkópban, honnan jöttünk, mit hoztunk magunkkal, példahoroszkópok
4. 2022. december 10.    – Horoszkópelemző gyakorlónap, különös tekintettel a tranzitok használatára
5. 2023. január                   – Vimsóttari nap, a védikus bolygókorszakok tárgyalása, használatuk a pontosításban és a prognózisban
6. 2023. február                – Horoszkópelemző gyakorlónap, különös tekintettel a pontosításra
7. 2023. március               – A védikus előrejelzés (prognózis) módszerei (tranzitok, vimsóttari, direkciók)
8. 2023. április                   – A szinasztria fogalma, horoszkópok összehasonlító vizsgálata.
9. 2023. május                   – Horoszkópelemző gyakorlónap, fókuszban a szinasztria.

Szeretném felmérni az igényeket, ezért kérem, hogy akit érdekel a haladó workshop, az a vishakati.gyurko@gmail.com  címen jelezze részvételi szándékát, kérdéseit, és azt is,

  • személyesen vagy online (a felvett anyag 10 napig tekinthető meg) szeretne-e részt venni (a hibrid részvételt, azaz az átjárást a jelenléti és online között, szeretném kizárni, mert rettentően megbonyolítja a szervezést)
  • hogyan kívánja rendezni a workshop díját (egyben vagy 2 részletben, a számlát magánszemélyként vagy cégként fizeti-e). 

A workshopon a részvételi díj:
– őszi félév (4 alkalom) egy összegben fizetve 65.000 Ft
– tavaszi félév (5 alkalom) egy összegben fizetve 80.000 Ft
– teljes workshop (9 alkalom) egy összegben fizetve 135.000 Ft.
Az alkalmankénti fizetést a tavalyi tapasztalatok miatt sajnos csak a régi tanulóktól tudom elfogadni, az egy napi díj 17.000 Ft.

Gyakorlás haladóknak

Azok számára, akik már többé-kevésbé ismerik a naksatrákat is, kéthetente csütörtökön gyakorlóesteket tartok személyes részvétellel a XII. Böszörményi út 7-ben. Itt aktuális konstellációkat és példahoroszkópokat beszélünk meg,  lehetőség van részletkérdésekre is. A gyakorló alkalmakat a Védikus Asztro Gyakorló Estek elnevezésű zártkörű facebook csoportban hirdetem meg, itt lehet jelentkezni rá. Veszek még székeket, de max. 8-10 fő fér be.
Haladók figyelmébe is: szeptember 4-től elérhető a 29 db naksatra videó egyesével vagy csomagban.

Budapest, 2022. augusztus 16.