Október 11-én – budapesti idő szerint 15:49-kor – Jupiter, az égi tanító jegyet vált, és a következő 13 hónapban a Skorpióban vezet bennünket.

Skorpió a mélyülés, átalakulás, a belső utazás és az elengedés jegye, az árnyékunk, amely régi, előző életbeli lelki sérüléseket hordoz, Jupiter pedig a Guru, aki – alámerítve bennünket ezekben a magunkkal hozott érzelmi blokkokban – a megtapasztaláson keresztül tisztít és tanít.

A Skorpió Jupiter éve belső, valódi világunk felé történő tapasztalatszerzés, de ennek ára számunkra meghaladott lélektartalmak és minőségek elengedése, vagyis belső énünk átalakulása. Egy fontos év belső bölcsességünk felé.

A Jupiter saját jegyei a Nyilas és a Halak, melyek a Skorpiótól a 2. és az 5. jegyek. A Skorpió Jupiter ezért a 2. (értékek, kötődés, táplálkozás) és az 5. (gyermek, kreativitás, vállalkozás, szívbéli örömök) témákban hoz megéléseket, s rajtuk keresztül átalakulást.

Ezek között

– felerősödhet a táplálkozás szerepe, megváltozhat annak minősége vagy a fontossága. Átalakíthatjuk azokat a rossz beidegződéseket, amelyek a szánkhoz kötődnek: negatív táplálkozási szokásokat, dohányzást, körömrágást, de megváltoztathatjuk azt is, hogy mennyit nyelünk valódi vagy átvitt értelemben,

– a kimondott szó, a kibocsátott beszéd- vagy énekhang szerepe és minősége is változhat, leszokhatunk a csúnya vagy igénytelen beszédről, a szélsőséges szó- vagy nyelvhasználatról,

– általánosságban átértékelődhet, mi az igazán fontos számunkra, mi az, amiért időt, energiát, pénzt áldozunk, mert valóban lényeges és boldogító számunkra,

– értékrendünk átalakulása most jobban kötődik gyermekünkhöz, unokánkhoz, az ő sorsbéli fordulataik mélyebben érintenek és tanítanak bennünket,

– fontosabb lesz az, hogy közelebb kerüljünk a bennünket örömmel eltöltő tevékenységekhez, legyen ez alkotás, anyaság megélése vagy vállalkozás indítása, kreativitásunk teret kér,

– összességében egy mély tudati átalakulás lehetősége, amelynek folyománya lesz az értékrendi átalakulás, lelki ballasztjaink elengedése, és jó értelembe vett szívügyeink felszínre hozatala.

Bár az elmúlt évben a Mérleg Jupiter harmonizáló, kiegyenlítő hatása többször kisegített bennünket, nem a Mérleg a Jupiter kedvenc jegye. Új jegyében, a Skorpióban lényegesen jobban érzi magát. Itt tartózkodása azonban hullámzóbb lesz, egyrészt mert semmi nem könnyű, amely a Skorpió elengedős energiájában zajlik, másrészt pedig mert a Jupiter, átszaladva a Skorpión, rövid időre továbblép a Nyilasba, majd szokásos hátráló hónapjaiban vissza a Skorpióba. Így összesen háromszor is áthalad a Skorpió/Nyilas jegyhatár gandanta zónáján.

Nézzük meg a Skorpió Jupiter 13 hónapos haladását a 3 Skorpió (és egy Nyilas) naksatrában:

  • október 11-27. között a Skorpió jupiteri energiájában (Vishaka) halad. Érzelmileg megérintő, lelkizős, kissé önszenvedtető időszak, amikor feléledhetnek gyerektémában vélt tartozásaink, bűntudatunk, akár saját gyerekkorunk, akár gyerekünk vonatkozásában. Érzelmi veszteségek, vagy annak érzett lelkiállapot időszaka.
  • Október 27. – december 27. között az Anuradha holdházban, azaz a Skorpió szaturnikus energiájában halad. Ez az időszak a sorsszerűen megélendő átalakulások, családi történések, költözések, helyváltoztatások időszaka. Az értékrendi érés, elengedés legintenzívebb periódusa. Ekkor a Jupiterre jobban hat a Nyilas Szaturnusz, amely szintén az értékrendi és ideológiai tisztuláson, rendrakáson dolgoztat bennünket. Kettejük hatása összeadódik.
  • December 27. – 2019. november 5. között tartózkodási helye a Dzsjéstha, azaz merkúri energia, amely mentális működésünk, elmevezéreltségünk átalakításának lehetősége, mágikus időszak. Eldőlhet, hogy elménkkel vagy szívünkkel élünk inkább. Különös felelősségünk lesz abban, hogy mennyire hagyjuk magunkat befolyásolni, vagy mi magunk mennyire akarunk manipulálni másokat. Most minden többszörösen hullik vissza.
  • Eközben március 29. és április 22. között, mintegy 3 hétre a Jupiter átlép a Nyilasba (Múla), ahol kóstolót kapunk a következő jegybeli működéséből. Oda- és visszalépésekor áthalad a gandanta zónán, amely mindig zötyögős időszak.
  • Ugyancsak a fenti Dzsjéstha időszakba esik a Jupiter 4 hónapos retrográd időszaka 2019. április 10. és augusztus 10. között. Különösen mély periódus, amely nehezen kezelhető, régi, akár előző életbeli lelki sebek felfakadását, de gyógyulását is hozhatja. A spirituális tisztulás hónapjai.

A Skorpió Jupiter – Nyilas átruccanásának 3 hetétől eltekintve – mindvégig kihat jegyura, a Mars működésére, változásokat, elengedéseket generálva a Mars aktuális hatókörében. Hatása a marsikus Skorpió és Kos aszcendensek és Holdak életében különösen intenzív.

A Skorpió Jupiter hatását az egyes jegyekre legközelebb részletezzük.

Jó utazást, szeretettel
Vishakati

 

 

 

 

 

Write A Comment