A védikus asztrológiában 2018. október 11. és 2019. november 5. között a Skorpióban halad a Jupiter. Az alábbiakban összefoglaljuk, mire számíthatnak a Skorpió Jupiter évében az egyes jegyek – azaz akiknek az adott jegyben van az aszcendense és/vagy a Holdja. Legutóbb 12 évvel ezelőtt – 2006. szeptember és 2007. október között – járt e jegyben a Jupiter, érdemes visszaemlékezni, mi történt velünk abban az évben.

Kezdjük a főszereplő Skorpiókkal.

A Skorpió aszcendensek és Holdak számára egy új 12 éves ciklus kezdődik, hiszen 12 évvel ezelőtt járt ugyanitt a Jupiter. 1. házas utazás, énjük, szellemiségük áll fejlődés előtt. Remek időszak sok új élménnyel, távoli utazásokkal, új tanulmányokkal. Szellemi bővülés időszaka, amelyhez új gurut, mestert is találnak. Jupiter a férfi képviselője a nők horoszkópjában, elsősorban a nők számára új partnert is hozhat. Gyermekáldás lehetősége. Mivel mindent átlagon felül hasznosítanak és beépítenek, érdemes körültekintőbben étkezni, nehogy felszaladjon néhány nem kívánt kiló.

A Nyilasok számára a Skorpió Jupiter egy 12. házas élmény, azaz valamely témában a lezárás időszaka. A háttérben titkok lappanghatnak. Elvonulás, meditáció gazdagítja az illető lelkét. Külföldi munka, tartós kint tartózkodás lehetősége. Távolodás az anyától vagy az otthontól, a családtól. Olyan időszak, amelyben sok álmodás kísérheti éjszakáikat. Veszteségek tárgyak eltűnése és váratlan kiadások képében.

A Bakok részére a Skorpió Jupiter a 11. házukban (barátok, jövőkép, befektetések) nyilvánul meg. Hatására változások indulhatnak a baráti körben, megjelenhetnek új közösségek, amelyek kommunikációval vagy valamely mozgáskultúrával kapcsolatosak: például csatlakozás új sportklubhoz, jógakörhöz. Tehetős támogatók lehetősége. Anyagilag ígéretes időszak, amikor az ingatlanbefektetések, vagyoni részesedések jól fialnak.

A Vízöntő aszcendensek és Holdak életében a 10. házban (karrier, pozíció, státusz) hoz fejleményeket. A szüret időszaka, amikor az idáig tett erőfeszítések beérnek. Emelkedés, előrelépés, változás a karrier, pozíció terén, amelynek lesz ára is: valamit a régi célok közül el kell engedni. A Skorpió mindig a változáson, elengedésen keresztül támogatja a megújulást.

A Halak számára áldott időszak következik, mert a Jupiter a 9. házukban (utazás, tanulás, fejlődés a szellemiekben) működik egy éven át. Nagy lehetőségek a külfölddel kapcsolatban, ott nemcsak utazás opciója, hanem munkáé is. Szellemi, spirituális növekedés időszaka. Unoka lehetősége.

A Kosok életében a Skorpió Jupiter 8. házas tranzitot jelent. A 8. ház az átalakulással, elengedéssel kapcsolatos, sokszor hoz lezárást az illető életében. Műtét veszélye. Halállal kapcsolatos tapasztalások, eltávozások az ismeretségi vagy családi körben. Pénz áll a házhoz, amely nem saját munkateljesítményből származik, hanem örökölt, hozományként kapott, vagyonmegosztásból származó, esetleg kezelésre, hasznosításra átvett summa.

A Bikák a Skorpió Jupitert a 7. házukban (partnerkapcsolat, szereplés) fogják megtapasztalni. Ezért – elsősorban a Bika nők számára – a partnerség, szerelem, házasság vonatkozásában ígéretes év várható. Új kapcsolat, anyagilag és érzelmileg egyaránt támogató partner, lánykérés, esküvő esélyes.

Az Ikrek a munka területén (6. ház) számíthatnak új dolgokra, most érdemes új helyre pályázni, változtatni. Ugyancsak a munka vonatkozásában fontos a mérték betartása, mert túl tudják feszíteni a húrt, amelynek most egészségügyi kockázata lehet. Jó időszak arra, hogy kisállatot fogadjanak az otthonukba.

A Rák aszcendensek és Holdak az 5. házukban (gyermek, vállalkozás, kreativitás, örömök, tehetség) találkoznak a Skorpió Jupiterrel. Gyermekvállalás lehetősége, boldogság gyerektémában. Sok örömük adódhat szórakozásból, társasági és művészettel kapcsolatos élményekből. Felerősödő vágyak (kalandvágy is), a kockázatvállalási és vállalkozó kedv növekedése.

Az Oroszlánok 4. házas (otthon, család, ingatlan, anya) témákban kapnak jupiteri tapasztalatokat. Jó lehetőség költözésre, tágasabb otthonra, vagy a meglévő ingatlan feljavítására. Jobban tudják élvezni az otthonukat, az otthoni időtöltéseket. Autóvásárlásra kiváló időszak. Változás az anyával való kapcsolat minőségében.

A Szűz jegyűek a 3. házukban (testvér, mozgás, utazás, kommunikáció, gondolkodás, sport) élik meg a Skorpió Jupiter tanításait. Új kommunikációs csatornák felfedezése, átalakuló gondolkodásmód, más dolgok tanulása. Sok utazás, nyüzsgés, sport, kirándulás, mozgékony időszak. Testvérrel kapcsolatos változások, velük mélyülő megélések.

Végül a Mérlegek számára a Skorpió Jupiter éve 2. házas (értékek, táplálkozás, kötődés, beszéd) tapasztalatokat hoz. Beérhetnek az elmúlt időszak munkában tett erőfeszítései, pénzbevételeik emelkednek. A beszéd- vagy énekhang szerepe növekedhet, a kimondott szó súlya is. Több beszéd valószínű, esetleg a tanítás megjelenhet az életében. Változhatnak, alakíthatók a táplálkozási szokások.

Kellemes belső utazást, tapasztalást kívánok szeretettel
Vishakati

 

 

2 hozzászólás

    • Vishakati Reply

      Igen, ahogy írtam, a védikus aszcendenst és/vagy a Hold jegyét kell nézni.

Write A Comment