Októberben lassan-lassan csillapodik a Bak Mars-Kétu mérkőzése, s egyre több kellemes visszajelzést kaphatunk a Mérlegben gyülekező bolygóktól. A sok kisebb változás mellett a hónap két nagy asztrológiai hatása a Vénusz hátrálása és a Jupiter jegyváltása.

A Vénusz saját jegyében, a Mérlegben kezdi meg visszafelé haladását, emiatt összesen 4 hónapot tartózkodik e jegyben. Szerelem, szeretet, művészetek, szereplés terén megannyi szép lehetőséget tartogat. Hátráló heteiben visszatérhetnek régi kapcsolataink a maguk valóságában, vagy emlékek, nosztalgia, tanulság képében.

A Jupiter jegyváltása több mint egy évre átrendezi tapasztalásaink fő területét. A Mérlegben töltött 13 hónapja után Skorpió év következik, amely önismeretünk, mélyülésünk, spiritualitásunk fejlődését hozza.

A hónap fontosabb konstelláció váltásai a védikus naptárban:

Október 1. – A Plútó direktté válik a Nyilas 23.fokán, a vénuszi Purvashada területen. Ismét erősödik a Nyilas témák – ideológiák, hit, igazság, filozófia – tisztulása, ami a mindennapok életfelfogásában és véleményalkotásában hoz szélsőségeket, remélhetőleg tanulságokat is.

Október 5. – Ezen a napon fordul vissza a Vénusz, azaz megkezdi 6 hetes retrográd időszakát. Nosztalgia, visszaemlékezés nagykanállal, kaphatunk életjelet régi szerelmi életünkből, partnerünktől is. Lezárhatunk egy régi kapcsolati történetet, de fel is vehetjük a szálat, döntési lehetőséget kapunk e téren.

Október 6. – A Merkúr átlép a Mérlegbe, ahol a kommunikációban a kellem, a harmónia kerül előtérbe. Társasági élet, színházba járás, jó beszélgetések időszaka.

Október 9. – Reggel Nap-Hold találkozó, azaz Újhold a Szűz holdi (Hasta) energiájában. Az Újhold mindig egy üzenet az őt követő 4 hétre. Ennek az Újholdnak a fő üzenete az, hogy csak akkor mehetünk tovább, ha a múltunk bizonyos szegletében rendet teszünk.

Október 11. – A hónap legnagyobb lépése: Jupiter, az égi tanító a következő 13 hónapban a Skorpióban vezet bennünket. Tapasztalások, megélések a mélyülés, spiritualitás területén, a gyerek téma középpontba kerülése, értékrendünk átalakulása.

Október 16. – A már hónapok óta retrográd Neptunusz visszalép a Vízöntő Szatabisha holdházába, amely a Rahu uralma alá tartozik. Oldások, megértések közösségi témákban, szabadságunk kérdésében.

Október 17. – A Mérlegbe megérkezik a Nap is, ahol így – a Merkúrral és a retrográd Vénusszal – már 3 planéta halad. Életünkben fontosabbá válik a szereplés, megmutatkozás. Több figyelem esik arra, hogyan vélekednek rólunk, erősödik a megfelelési vágy. A retrográd Vénusszal nyomatékosítva kapcsolati részünk tanul. A retrográd minőség miatt nehezen irányítható időszak.

Október 24. – Érdekes Telihold a Mérleg (Szváti) Nap és a Kos (Asvini) Hold között 19:00 körül. Az önállóságot hangsúlyozó Kos Hold – felfokozva a szoros közelségében álló, kiszámíthatatlan Uránusszal – áll szemben a megfelelést, harmóniát, együttműködést kívánó Nap-Vénusz kettőssel. Ez a két minőség – egyedül vagy illeszkedve, önállóan vagy alkalmazkodva – mérkőzik egymással, s ez hozhat hirtelen kapcsolati változásokat, találkozás és távolodás értelmében is.

Október 26. – A Merkúr csatlakozik a Skorpió Jupiterhez. Értelem és tapasztalat, racionalitás és bölcsesség találkozása a mélyben. Október 29-én fognak együtt állni, amely mély felismerésekhez vezethet bennünket.

Október 27. – A Jupiter belép a Skorpió második naksatrájába, amelynek neve Anuradha, s a Szaturnusz uralma alá tartozik. A jupiteri tapasztalás sorsszerűen meghatározottabb időszaka jön.

A hónap során érkeznek a részletek.

Addig is szeretettel

Vishakati

 

Write A Comment