Októberünk hangulatának meghatározója a jegyváltásra váró Skorpió Jupiter. Mivel nála a helyzet kulcsa, vizsgáljuk meg pozícióját, hatásait a védikus asztrológiában.

A Skorpió Jupiter közel egy éve segíti lelki érésünket, érzelmi mintáink átalakítását. A maga módján – s ez sokszor meglehetősen nehéz – mélyít bennünket.

Egy ilyen nagy és fontos bolygó jegyváltása hosszú távú tendenciák befejeződését hozza az adott jegyben. Ezért soron következő, november 5-i jegyváltásáig számíthatunk a feladatok besűrűsödésére. Lezárások, elengedések, megértések és megbocsátások várhatók.

Bár mindenki érzékelhette, a Skorpió Jupiter legmélyebben a Skorpió aszcendensű és holdú személyeket dolgozta meg lelkileg, valamint a Kosokat, Nyilasokat és Halakat. Ők érzékelhetik leginkább a jegyváltás előtti visszafogottságot, majd utána a megkönnyebbülést.

Az október utolsó napján retrográddá váló Merkúr  – amely a Skorpió Dzsjéstha Jupiter naksatra ura – elmélyíti a jupiteri folyamatokat. Ugyanezen a napon érkezik meg a Jupiter a Skorpió-Nyilas jegyhatár 1°-on belüli zónájába, a kiszámíthatatlan gandanta övezetbe.  (Járt már itt márciusban.) Ezért október 31. és november 5. között különös napok lesznek, a csend, a lassulás, a váltás előtti befelé fordulás időszaka, bár a gandanta hozhat több váratlan történést.

A Jupiter egyúttal ura annak a Nyilas jegynek, ahol szintén intenzív átalakulások zajlanak ideológiai, politikai, világnézeti fronton. Vegyük figyelembe, hogy a Skorpió Jupiter saját jegyétől a 12. helyen van, azaz rejtőzködik, nem engedi láttatni a házában történteket, és nem is segíti őket igazán.

A nagy változás november 5-én következik be, amikor megérkezik saját jegyébe. Ettől kezdve felszínre hoz majd egy sor olyan történést, tényt, amely egyelőre még titok. Szembesülhetünk mindazon belső érés, lelki munka eredményével, következményével, amelyen a megelőző évben dolgoztunk magán- és közéletben egyaránt.

A gandantában október 31. és november 10. között lesz a Jupiter, november 5-ig a Skorpió oldalon, utána a Nyilason. Higgadtság, befelé figyelés, várakozás a megfelelő hozzáállás. Ha van rá lehetőség, halasszuk el döntéseinket, nem ez a legalkalmasabb időszak a jövő megtervezésére.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment