Október 23-án a Merkúr megérkezett a Skorpióba, közelről asszisztálva a Skorpió Jupiter jegyváltásához.

Egy jegyben a jegyváltás előtt álló Jupiterrel elmélyíti annak hatását, mintegy célba juttatja az üzenetet: mit kellett megértenünk a lelki átalakuláson, érzelmi elengedésen dolgozó, egy éves jupiteri tanításból. Együttes Skorpió béli tartózkodásuk (október 23. és november 5. között) intenzív tapasztalásokról és megértésekről szól.

A Merkúr már erősen lassulóban van, hiszen készül az október 31-i irányváltásához. A lassulást, majd a fordulat napját érzékelni fogjuk, mert minden, a Merkúrhoz kötődő jelentéstartalom elkezd akadozni. Ide tartozik a közlekedés, utazás, ügyintézés, üzleti élet, kommunikáció, de az informatika kérdései, vagy például a média működése. Minden retrográd periódus jellemzője továbbá múltbeli, lezáratlan, utómunkálatokat igénylő témák felbukkanása, és az, hogy sodródásban, némileg kontrollt vesztve érezhetjük magunkat.

A Merkúr nem lesz hosszan a Skorpióban, mert hátrafordulása miatt már november 7-én visszatér a megelőző jegybe, a Mérlegbe. Retrográd időszaka zömét tehát a párkapcsolatok jegyében tölti, s e téren fog hibás működésre, kapcsolati zökkenőkre, javítandókra emlékeztetni.

Szintén október 31-én lép a Jupiter a Skorpió-Nyilas jegyhatárra, azaz a gandanta zónába, amely egy zötyögősebb időszak. (Járt már itt idén márciusban.)

Ekkor, október 31. és november 5. között különösen intenzív lezáró napokra számíthatunk. Mindazt, amit a Skorpió Jupiter éve alatt be kellett (volna) fogadnunk, még ekkor pótolhatjuk. Érdemes visszagondolni a 2018. október közepe óta eltelt időszak eseményeire, fordulataira, üzeneteire, s mindezeket a magunkban helyre tenni.

E fordulatos napokból fontos még kiemelni október 28-át, amikor a Mérleg Újhold – szemben az Uránusszal – kapcsolati meglepetéseket hozhat bármely irányban, a Plútó naksatrát, a Vénusz pedig jegyet vált a Skorpióba. A sok fordulat eseménydús, és nehezen kezelhető napot eredményez.

Kerülendő a döntéshozatal fontos kérdésekben, és tartózkodjunk a vitáktól, heves állásfoglalásoktól. Ez a mértéktartás legyen irányadó nemcsak ezen a napon, hanem a Jupiter jegyváltásának végéig, november 10-ig.

Namasté

Vishakati

Write A Comment