Szeptember 11-én az Ikrekben haladó Rahu naksatrát váltott: a jupiteri Punarvaszu területről saját energiájába, vagyis a Rahu uralta Ardra naksatrába lépett a következő 8 hónapra.

Rahu egyike annak a 4 fontos planétának (a Kétu, a Szaturnusz és a Jupiter mellett), amelyekre mindig érdemes kiemelten figyelni, mert bármilyen konstelláció váltásuk hosszú távú és mélyre ható változást hoz.

Rahu a fejlődés energiája. Ahol jár, arra figyelmeztet, miben van tanulnivalónk. Nyugtalanító, erősen motiváló hatású, addig nem hagy békén, amíg el nem indulunk a kívánt fejlődési irányba. Rahu a jövő, a fejlődés iránya, a vele pontosan szemben levő Kétu pedig a múlt, a lezárandó téma. A jelenlegi Nyilas Kétu-Ikrek Rahu időszak fő üzenete: ideológiai merevség (Nyilas Kétu) oldása a kommunikáción, alkalmazkodáson, racionalitáson (Ikrek Rahu) keresztül.

Az Ikrek középső, Ardra naksatrájában minden Ikrek téma (alkalmazkodás, rivalizálás, testvérviszonyok, kommunikáció, racionalitás, gondolkodás, elmeműködés) problémái fokozottan fókuszban vannak, ezek kijavítását tanuljuk. A tanulás módja pedig az, hogy folyamatosan új helyzetekben találjuk magunkat, ahol alkalmazkodási képességünk próbára van téve.
Az Ardra Rahu azzal is szembesít, van-e problémánk a szeretet befogadása és kimutatása terén, tudjuk-e maradéktalanul áramoltatni azt.

A 8 hónapos Ardra Rahu alatt egy nyugtalan, ideges, agyalós időszakra számítsunk,  egy sor alkalmazkodási problémával, nehéznek tűnő kapcsolatokkal, testvérkonfliktusokkal, közlekedési és kommunikációs zavarokkal.
Az Ardra naksatra ura Rudra, akit a viharok istenének tartanak. Ezért többször számíthatunk heves légmozgásokra, szeles periódusokra ebben a 8 hónapban.

Az Ikrek jellegű Egyesült Államok is mozgalmasabb hónapok elé néz. 18 évvel ezelőtt, a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás is Ardra Rahu alatt történt.

Az Ardra Rahu időszaka alapvetően 2 részre tagolódik aszerint, hogy vele szemben örök társa, a Kétu a Nyilas melyik területén halad.
– 2019. szeptember 11. és 2020. január 15. között az Ardra Rahuval szemben Purvasadha Kétu van.
Ez az időszak az ideológiai szélsőségek, megosztottság, vallási furcsaságok, politikai abszurditás (Purvashada Kétu) szembesülése a józan ésszel (Ardra Rahu), mert az értelmen keresztül lehet racionalizálni, mert vele folyamatosan tanuljuk az objektivitást, elfogadást, alkalmazkodást.
Itt tehát a szélsőségek és fanatikus ideológiák gyógyulhatnak a racionalitáson keresztül.

– 2020. január 15. és május 20. között Ardra Rahu – Múla Kétu páros van az égen.
Ekkor a Múla Kétu által megjelenített ideológiai  merevséget, vallási dogmatizmust és hozzá kapcsolódó vétkeket, fundamentalizmust, bűnös ideológiákat  segíti a racionalizáló Rahu  átalakítani, lezárni.
Ebben a 4 hónapban a Rahu Rahu-naksatrában van – ezért nagyon erős és óriási a fejlődés lehetősége -, a Kétu pedig Kétu-naksatrában – ezért nagyon erős és óriási a tisztulás, lezárás lehetősége.

A Nyilas Kétu-Ikrek Rahu programozta fejlődés, tisztulás különösen nagy lehetőségeket tartalmazó másfél évét éljük, amelyet a Nyilasban tartózkodó Szaturnusz és Plútó is hatalmas energiákkal támogatnak. Pár száz évig biztosan nem volt, és nem lesz hasonló alkalom.

Namasté
Vishakati

 

Author

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.