Szeptember 18-án délelőtt a Szaturnusz – április 30. óta tartó hátrálást követően – előre fordul, s megkezdi utolsó időszakát a Nyilasban, amely 2020. január végéig tart.

A fordulat csökkenti a retrográd bolygók időszakát általában is kísérő jelenségeket, a sodródás, befolyás képtelenség , tehetetlenség érzetét. Haladás indul meg körülöttünk az eddigi lappangó, és sok tekintetben irányíthatatlan, illetve visszaható, múltra vonatkozó történések után.

Szaturnusz az idő, a célok, a fegyelem, a felelősség témáival hozható összefüggésbe. Előrefordulása ezekben is támogathat bennünket: jobb időkihasználás, egyértelműbb célok és ambíciók, nagyobb önfegyelem megnyilvánulásában.

A Szaturnusz a Nyilas középső naksatrájában, a Purvasadhában tette meg közel 5 hónapos retrográd útját, a Kétu rendkívül szoros szomszédságában. A direktté válással lassan elkezdenek távolodni egymástól, hiszen a Kétu mindig hátrálva halad, a Szaturnusz pedig most már előre.

Kettejük 5 hónapos szoros együttműködését úgy lehetne összefoglalni, hogy amit ideológiai, vallási, politikai téren – tehát Nyilas vonatkozásban –, a túlzások, szélsőségek felnagyításával meg lehetett mutatni, azt ők elénk tárták.
A  rendrakás, a normalitáshoz való közeledés már a mi dolgunk, s ebben majd elsősorban a Múlába érkező Kétu fog segíteni január közepétől.

A jelenlegi előrefordulás kifejezetten támogató fordulat a Bakok és Vízöntők, valamint a Nyilasok számára. Ők fogják leginkább élvezni energiák visszatérését, megerősödésüket.

A fordulat napja és a körülötte levő napok lehetnek hullámzóbbak, kiszámíthatatlanok, kell egy kis idő, mire az energiák átrendeződnek. Ezt mindennapjainkban, családi és munkahelyi környezetünkben, de például a közlekedésben is érdemes tudatosan kezelni, óvatosabbnak lenni.

A direktté vált Nyilas Szaturnusz  befolyással lesz az időjárásra is, bár az Ardra Rahu miatt szelesebb, de alapvetően szárazabb, melegebb periódusra számíthatunk.

Szép indián nyárra.

Namasté
Vishakati

Write A Comment