Szeptember 11-én az Ikrekben haladó Rahu naksatrát váltott: a jupiteri Punarvaszu területről saját energiájába, vagyis a Rahu uralta Ardra naksatrába lépett a következő 8 hónapra.

Rahu egyike annak a 4 fontos planétának (a Kétu, a Szaturnusz és a Jupiter mellett), amelyekre mindig érdemes kiemelten figyelni, mert bármilyen konstelláció váltásuk hosszú távú és mélyre ható változást hoz.

Rahu a fejlődés energiája. Ahol jár, arra figyelmeztet, miben van tanulnivalónk. Nyugtalanító, erősen motiváló hatású, addig nem hagy békén, amíg el nem indulunk a kívánt fejlődési irányba. Rahu a jövő, a fejlődés iránya, a vele pontosan szemben levő Kétu pedig a múlt, a lezárandó téma. A jelenlegi Nyilas Kétu-Ikrek Rahu időszak fő üzenete: ideológiai merevség (Nyilas Kétu) oldása a kommunikáción, alkalmazkodáson, racionalitáson (Ikrek Rahu) keresztül.

Az Ikrek középső, Ardra naksatrájában minden Ikrek téma (alkalmazkodás, rivalizálás, testvérviszonyok, kommunikáció, racionalitás, gondolkodás, elmeműködés) problémái fokozottan fókuszban vannak, ezek kijavítását tanuljuk. A tanulás módja pedig az, hogy folyamatosan új helyzetekben találjuk magunkat, ahol alkalmazkodási képességünk próbára van téve.
Az Ardra Rahu azzal is szembesít, van-e problémánk a szeretet befogadása és kimutatása terén, tudjuk-e maradéktalanul áramoltatni azt.

A 8 hónapos Ardra Rahu alatt egy nyugtalan, ideges, agyalós időszakra számítsunk,  egy sor alkalmazkodási problémával, nehéznek tűnő kapcsolatokkal, testvérkonfliktusokkal, közlekedési és kommunikációs zavarokkal.
Az Ardra naksatra ura Rudra, akit a viharok istenének tartanak. Ezért többször számíthatunk heves légmozgásokra, szeles periódusokra ebben a 8 hónapban.

Az Ikrek jellegű Egyesült Államok is mozgalmasabb hónapok elé néz. 18 évvel ezelőtt, a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás is Ardra Rahu alatt történt.

Az Ardra Rahu időszaka alapvetően 2 részre tagolódik aszerint, hogy vele szemben örök társa, a Kétu a Nyilas melyik területén halad.
– 2019. szeptember 11. és 2020. január 15. között az Ardra Rahuval szemben Purvasadha Kétu van.
Ez az időszak az ideológiai szélsőségek, megosztottság, vallási furcsaságok, politikai abszurditás (Purvashada Kétu) szembesülése a józan ésszel (Ardra Rahu), mert az értelmen keresztül lehet racionalizálni, mert vele folyamatosan tanuljuk az objektivitást, elfogadást, alkalmazkodást.
Itt tehát a szélsőségek és fanatikus ideológiák gyógyulhatnak a racionalitáson keresztül.

– 2020. január 15. és május 20. között Ardra Rahu – Múla Kétu páros van az égen.
Ekkor a Múla Kétu által megjelenített ideológiai  merevséget, vallási dogmatizmust és hozzá kapcsolódó vétkeket, fundamentalizmust, bűnös ideológiákat  segíti a racionalizáló Rahu  átalakítani, lezárni.
Ebben a 4 hónapban a Rahu Rahu-naksatrában van – ezért nagyon erős és óriási a fejlődés lehetősége -, a Kétu pedig Kétu-naksatrában – ezért nagyon erős és óriási a tisztulás, lezárás lehetősége.

A Nyilas Kétu-Ikrek Rahu programozta fejlődés, tisztulás különösen nagy lehetőségeket tartalmazó másfél évét éljük, amelyet a Nyilasban tartózkodó Szaturnusz és Plútó is hatalmas energiákkal támogatnak. Pár száz évig biztosan nem volt, és nem lesz hasonló alkalom.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment