Az első őszi hónap legerősebb fordulata a Szaturnusz direktté válása, amely a hónap közepén következik be. Ezzel egy 5 hónapos, markáns tendencia változik meg: a Szaturnusz együtt hátrálása a Kétuval. Az irányváltással ismét az aktívabb, irányíthatóbb tanulás részesei lehetünk, de a hit, vallás, igazság jegyében történő szélsőséges események még jó ideig kísérnek bennünket.
A Szaturnusz irányváltása az időjárásra is kihat, a direkt irányú Szaturnusz ugyanis már nem kapcsolódik a Skorpióval, ezért az eddigi csapadékos, változékony idő szárazabbra és melegebbre fordul

A másik fontos lépés az Ikrekben haladó Rahu naksatra váltása: a jupiteri Punarvaszu területről saját energiájába, vagyis a Rahu uralta Ardra naksatrába lép 8 hónapra. Az Ardra az a holdház, amelyben minden Ikrek téma (alkalmazkodás, kommunikáció, racionalitás, testvérek, gondolkodás) fejlődése a tét. Fokozott nyugtalanság, alkalmazkodási problémák, testvérkonfliktusok, túl sok agyalás jellemzi.
Az Ardra ura Rudra, a viharok istene, ezért többször számíthatunk heves légmozgásokra.

A védikus égen folytatódik a gyors bolygók átrendeződése az Oroszlánból a Szűzbe. Ezért a tűz energia túlsúlya és a tüzes balesetek előfordulása csökkenni, a föld energia aránya (stabilitás, praktikum) növekedni kezd. A Szűz jellemzője a szorgalom, munkaszeretet, de a kritikusság is, ez utóbbival saját bizonytalan önértékelését kompenzálja. A kritikusság helyett érdemes volna az elemzőképességet gyakorolni. A Szűz jegy másik jellemzője a test-egészség-betegség téma, itt is számolhatunk a kérdéskör aktivizálódásával.

Nézzük a naptárt!

Szeptember 2. – Nap-Mars együttállás az Oroszlánban. Indulatos, gyúlékony nap, túl sok feszültséggel és hővel. A Mars égetettsége hozhat bizonytalanságot a Kosoknak és a Skorpióknak.

Szeptember 7. – A Nyilasban retrográd Plútó megérkezik abba a naksatrába (Purvasadha), amelyben a Szaturnusz és a Kétu együtt hátrál 5. hónapja. A témák túlidealizáltsága, a véleménybeli megosztottság, az ideológiai szélsőségek és dogmatizmus tovább burjánzik.

Szeptember 9. – A Vénusz átlép a Szűz jegybe, ezzel megkezdődik a túlságos tűzjelleg csökkenése. A Szűz Vénusz az iparkodást, a hasznosság iránti késztetést emeli, a kritikusságot fokozza.

Szeptember 11. – A Rahu saját naksatrájába, az Ardra holdházba lép 2020. május közepéig. Itt minden olyan Ikrek témában feladatokat kaphatunk, amelyekben fejlődési elmaradásunk van. Nyugtalan hónapok.
Szintén ezen a napon a Merkúr saját jegyébe, a Szűzbe vált a hónap végéig. Elemzős hetek kezdete, az üzleti aktivitást erősen támogatja.

Szeptember 14. – Telihold az Oroszlán Uttaraphalguni Nap és a Vízöntő Purvabadra Hold között a reggeli órákban. Individuális énünk és közösségi kapcsolódási hajlandóságunk tükröződése.

Szeptember 17. – A Szűzbe érkező Nap a munka, hasznosság, feladat fontosságát hangsúlyozza. Szorgalmas hónap.

Szeptember 18. – A Szaturnusz ezen a napon válik direktté. A fordulat csökkenti a hónapok óta tartó sodródás, befolyás képtelenség érzetét. Támogató fordulat a Bakok és Vízöntők, valamint a Nyilasok számára.

Szeptember 25. – A Mars a következő 6 hétre a Szűzbe lép, ahol feltüzeli a munkakedvet, a sportbéli aktivitást, de test szerte gyulladásokat, fertőzéseket is okozhat. Mivel fényszögeli a Szaturnusz-Kétu kettősét, növekvő indulatok kísérhetik.

Szeptember 28. – Újhold a Szűz Chitrában, ahol egészségünkkel kapcsolatos teendőket kaphatunk, és erőnk, energiánk irányítása, becsatornázása lesz a feladat.

Szeptember 30. – A gyors járású Merkúr a Mérlegbe érkezik. Könnyed csevegések, társasági élet, mesélőkedv jellemzi.

Szeretettel
Vishakati

Write A Comment