Szeptember 25-én hajnalban a Mars a következő 6 hétre az Oroszlánból a Szűzbe lép, ahol november 10-ig marad. A jegyváltás leginkább a Kos és Skorpió jegyűeket érinti (némi erővesztéssel), és természetesen a Szűz aszcendenseket, Holdakat (annál nagyobb intenzitással).

A Szűzbe lépve a Mars csatlakozik a már ott tartózkodó Nap, Vénusz és Merkúr társaságához. A sok Szűz bolygó alapvetően két témát indít be:
– egyrészt felébreszti bennünk a munkálkodás, hasznosság, segítőkészség iránti vágyat. Sok munkát hoz, nagy kedvet a ténykedéshez;
– másrészt az egészséggel való foglalkozást emeli fókuszba. Testünk is adhat feladatot valamilyen tünet vagy betegség felbukkanása miatt, mert a Szűz jegy maga a test és annak jelzőrendszerei. De mi is elhatározhatjuk, hogy új, tudatos életmódprogramba, diétába vágunk bele, változtatunk, mert a testünk igényli és megérdemli.

A Szűz Mars híven magához nagy energiákkal robban be ide. Feltüzeli a munkakedvet, a sportbéli aktivitást, felpörget bennünket. Nehéz lesz mértéket tartani, ezért érdemes tudatosan a pihenésre, regenerálódásra is időt szakítani,  a feltöltődés, a sportolás megfelelő lehetőségeit keresni.

A Mars okozta túl sok tűz testszerte gyulladásokat, fertőzéseket is okozhat. Bélproblémák, pattanásos tünetek is előfordulhatnak, felerősödhetnek. Akinek ez gondot okoz, a túl sok tüzet ( tűzelemet, azaz agnit) tudja csökkenteni több friss, nyers zöldség fogyasztásával, és az erős fűszerek, túl forró táplálék, valamint a szauna kerülésével.

A Szűz Mars innen a következő jegyeket aspektálja: Nyilas, Halak, Kos. Közülük a Nyilas és a Halak jupiteri jegy, amelyekben a külső-belső tapasztaláson át tanulunk. A Szűz Mars tehát erős összeköttetésben van a Jupiterrel, s pont az ő ideje alatt, november 5-én fog majd jegyet váltani a Jupiter a Skorpióból a Nyilasba. Mivel fényszögeli a Szaturnusz-Kétu kettősét a Nyilasban, növekvő indulatok kísérhetik.

A Szűz jegy naksatráin való áthaladása:
– szeptember  25. – október 10. között a Nap energiájú Uttaraphalguni naksatrában halad. Ekkor leginkább a megfelelő feladat, munka megtalálásában inspirál, amelyben jónak, sikeresnek érezzük magunkat.
– október 10-31. között a Holdhoz tartozó Hasta naksatrában halad, ahol felébreszti a segítőkészséget, tenni valakiért, akinek szüksége van a segítségemre. Ugyanekkor a jövő iránti felelősségérzet is aktívabb.
– október 31. és november 10. között a  a Mars uralma alá tartozó Chitrában van. Ekkor pörget leginkább a munkában, sportban, de akár testiségben is. Nem kíméljük magunkat, nagyon túl tudjuk terhelni szervezetünket. A test ekkor hajlamosabb leginkább betegségekre, gyulladásokra.

Az időszak Szűz túlsúlyát a szeptember 28-i  Újhold is megerősíti a Szűz Chitrában, ahol egészségünkkel kapcsolatos teendőket, iránymutatást kaphatunk, és erőnk, energiánk irányítása lesz a feladat a következő hetekben.

Szeretettel
Vishakati

Write A Comment