Meglehetősen vegyes és nehezített időszak van mögöttünk, amelyből a Mars december 26-i Nyilasba lépésével, majd a január eleji irányváltásokkal (Jupiter és Merkúr direkt) kerültünk ki. Végre lendületesebb, energikusabb periódus kezdődött el.

A Mars jegyváltását megelőzően az volt a legnehezebb, hogy november közepe és karácsony között két saját jegyes, a maga területén igen erős, de egymással nem baráti planéta, a Szaturnusz és a Mars gátolta egymást. A Skorpió Mars akciózó, tetterős energiáival, míg a fegyelmezett, céltudatos, korlátozó Szaturnusz a Vízöntőben, egymás kölcsönös aspektusában húzd meg, ereszd meg módon hatottak egymásra. A Mars lendületet vett volna, a Szaturnusz leállította. Ezt éltük mi is november közepe és karácsony között.

Nos ennek lett vége a Mars karácsonyi jegyváltásával. December 26-tól február 5-ig a Nyilas csillagképben jár a Mars, mindvégig a Kos Jupiter aspektusában, és vele  uralmi cserében. Az uralmi csere értelmében egymás jegyeiben vannak, s ez a tény kölcsönösen felerősíti a benne résztvevő bolygókat. Ráadásul egymással baráti viszonyban is vannak, szó sincs tehát az előző, Szaturnusz miatti frusztrációnak.

Az uralmi cserével jelölt kedvező energiáknak az adott lendületet, amikor a Jupiter december utolsó napján direktté vált, majd ezt követően néhány napon belül egyre jobban magára talál. Ettől kezdve élvezhetjük e két bolygó áldásos hatását, lehetünk kezdeményezőbbek, érezhetjük magunkat erősebbnek, a direkt Merkúrral (január 2.) pedig ügyeink működtetése, többek között a tervbe vett életmódváltás, diéta, sportolás is támogatottabb lett.

A január eleji előnyös fordulatokat egy igen érdekes, jövőt nyitogató Újhold pecsételi meg. Január 11-én a Nyilas csillagkép vénuszi naksatrájában (Purvasadha) van Nap-Hold együttállás, azonos fokszámon a Rahuval és Kétuval, azok tengelyének gyújtópontjában. A vénuszi Purvasadha Újhold vénuszi aszcendens (Bika) és Dzsjéstha Vénusz mellett következik be. Egy új asztrológiai hónap és egy új karmakör kezdete, tanulásra, önfejlesztésre kiváló start. Szükséges lesz  azonban megkülönböztetnünk önkorlátozó és/vagy idealisztikus hiedelmeinket, e téren is meg kell érkeznünk a valóságba.

Január 15-én Makara Sankranti, a Nap Bakba lépése történik, ezzel a védikus hagyomány szerint megkezdődik az év aktívabb fele. Január 27-én pedig az utolsó, nem direkt bolygó, az Uránusz fordul előre, attól kezdve április 1-ig az összes planéta alaptermészetének megfelelő irányban halad. Rendkívül támogató, megújuló, energikus időszak, használjuk ki.

Namasté

Vishakati

 

 

Write A Comment