Március 15-én kora délután a Mars átlépett a Vízöntő csillagképbe, és április 23-ig itt halad. A Mars váltásának kiemelt jelentősége van, részben a márciusi prognózisban részletezett Kos-dráma uraként, részben pedig azért, mert a 2022 április óta a Vízöntőben tranzitáló Szaturnusszal első ízben áll együtt.

A közösségi, szociális és politikai témákban átrendező Vízöntő Szaturnusz már csaknem 2 éve halad jegyében. Amikor egy gyorsabb bolygó utoléri (mint most a Mars), a jegybeli aktivitás felerősödik. Jelen esetben világszerte  társadalmi mozgolódás, politikai szervezkedés, közösségi és szolidaritási megnyilvánulások kísérik. Ez ébredésnek, kiszabadulásnak is érzékelhető.

A két bolygó viszonyára jellemző, hogy míg a Mars semleges a Szaturnusszal, a Szaturnusz ellenséges a Marssal. Ez megnyilvánul abban, hogy a lassabb, óvatosabb, fegyelmezettebb Szaturnusz szelepeli a Mars impulzívabb aktivitását. Nem kérdés, hogy a saját jegyében haladó Szaturnuszé az irányítás, keretezi, fegyelmezi a marsikus indulatokat, cselekvési löketeket.

Személyes életünkben azonban érezhetjük magunkat úgy, mint aki jó teljesítményű járművével beszorul a városi dugóba, ahol aztán semmi nem fog tőle függni. Hogy mit kezdünk egy ilyen helyzetben, dührohamat kapunk, otthagyjuk az autónkat vagy beteszünk egy podcast-et hallgatni és hátradőlünk, az viszont már tőlünk függ, egyéni hangoltságunk kérdése.

Az elkövetkező közel 6 hét mindenesetre ebben a húzd meg, ereszd meg hangulatban telik, amelyben óvatosabban kellene érzékelni cselekvési határainkat.

A védikus asztrológiában együttállásnak számít az az időszak, amíg ugyanabban a csillagképben tartózkodnak a bolygók. Fokszámra pontos találkozásuk lesz az együttállás legintenzívebb ideje. Ez a Vízöntő Szaturnusz és a Mars együttállásában majd április 10-én következik el. Úgy is felfogható, hogy a Szaturnusz kontrollálja az eseményeket, segít féken tartani az indulatokat, amelyek pedig a Kos Jupiter-Uránusz közeledése miatt egyre magasabbra csapnak. A Szaturnusz vigyázó hatása él a Vízöntőben, és 3. aspektusa révén a Kosban is, szerencsénkre.

A Mars útja a Vízöntő naksatráiban

Március 15. – március 24. között a Vízöntő marsikus naksatrájában, a Dhanisthában halad a Mars. Indulatok, balesetveszély, verbális csaták kísérhetik ezekben a napokban.

Március 24. és április 10. között a Rahu fennhatósága alá tartozó Szatabisha naksatrában jár. Ekkor a közösségi aktivitás, a valamilyen értelmű elnyomottságból, alárendeltségből való kiszabadulás a legerősebb motívum. Ebbe a szakaszba jut a március 25-i Telihold és részleges Holdfogyatkozás, amikor a Hasta naksatrába frissen érkezett Kétu és Hold együttesen áll a Szatabisha Mars 8. aspektusában. De ebbe jut majd az április 8-i, Rahu okozta Napfogyatkozás is.

Április 10.-23. között pedig a jupiteri Purvabhadrában található. Ennek első napján utoléri a Szaturnuszt, együttállásuk korlátozó és egyúttal keretező volta ekkor teljesedik ki. A Vízöntő Purvabhadra a közösségi értékek kikristályosodásáról és vezetőjük megtalálásáról szól.

Forró tavaszra számíthatunk világszerte, bár bízhatunk a Szaturnusz fegyelmező erejében. Annak az aktivitásnak ad majd teret, amelyre az egyes embereknek és kollektíváknak a fejlődésükhöz szüksége van.

Gyorsabb, személyesebb információkért érdemes feliratkozni a honlapon a hírlevélre. Akciókról, újdonságokról, tanulási lehetőségről, vagy például a májusra várt könyvemről (Modern védikus asztrológia) ott adok először hírt.

Namasté

Vishakati

 

 

 

Write A Comment