A hónap nagy váltásai a Jupiter Vízöntőbe és a Mars Ikrekbe lépése, valamint a Plútó retrográddá válása, amely megtöri a direkt bolygók 2,5 hónapos időszakát.

A Jupiter kiszabadul esésben tartó jegyéből, a Bakból, és átlép a Vízöntőbe. Ez 12 évente fordul elő, ilyenkor Indiában nagy népünnepélyt és tömeges zarándoklatot tartanak tiszteletére (Kumbha Mela), mely idén április 5-ére esik.

A Mars – és vele minden marsikus Kos/Skorpió aszcendens és Hold – is ünnepel, mert a Bikából kilépve elszakad agresszív útitársától, a Rahutól. Az Ikrekbe váltva pörgősebb, kommunikatívabb és nyitottabb időszakot indít el május végi itt tartózkodása alatt. Ikrek a média és a kommunikáció jegye is, pergőtűzre számíthatunk.

A hónap folyamán először Halak bolygócsoportosulás alakul ki, ez mindig mély lelki tapasztalást, jó esetben pedig lelki gyógyulást, belső békét hoz. Majd 10-étől kezdődően először a Vénusz, majd a Nap, végül a Merkúr is megérkezik a Kos lendületes energiájába.

Ne felejtsük el, hogy amikor egy vizes jegyből tüzesbe váltanak a bolygók, akkor a két jegy határán az érzékeny gandanta zónán kell áthaladniuk. Ezért azok a napok, amikor ez a 3 planéta átkel a Halak-Kos jegyhatár jelentette gandantán, érzékenyebb, bizonytalanabb energiájúak lehetnek, amely napi hangulatunkban, de időjárási anomáliákban (vihar, áradás) is megmutatkozhatnak.

Végül a hónap végén, 27-én van egy fordulatos nap: Telihold van a Kos Nap és a Mérleg Hold között, és ezen a napon törik meg a direkt bolygók időszaka, mert a Plútó hátrafordul.

A fentiek alapján a hónap érzékeny napjai 5. (Jupiter Vízöntőbe), 13. (Mars Ikrekbe), 27. (Telihold, Plútó retrográd), valamint 8-17. között a gandantán átkelő bolygók okozta bizonytalan napok. A bolygók jegy- és irányváltása mindig nagy energia átrendeződéssel jár, amely döntésképtelenségben, zavarodottságban, kiszámíthatatlanságban tarthat bennünket. Ezért napjai óvatosságot, kivárást, türelmet igényelnek.

Nézzük a naptárt!

Április 5. – A nagy trendalakító négyes (Szaturnusz, Jupiter, Rahu, Kétu) közül a Jupiter jegyet vált, és – rövid őszi Bak kitérőtől eltekintve – a következő egy évre a Vízöntőbe költözik. Levegősebb, nyitottabb, barátkozósabb, és szociálisan érzékenyebb esztendőbe lépünk. A szükséges korlátozásokat tartsuk be, de innentől kezdve kiszabadulásunk rohamos tempóban várható.

Április 10. – A Vénusz átlép a Kosba, előtte 8-ától lehetünk bizonytalanabb önérzékelésben a gandanta miatt. A Kos Vénusz kezdeményezőbb, rámenősebb heteket hoz párkapcsolatokban és az anyagiakban is. 23-án találkozik az Uránusszal, amely az említett témákban váratlan történéseket hozhat.

Április 12. – Hajnalban Újhold a Halak merkúri (Revati) holdházában, ez az asztrológiai hónap kezdete. Üzenete: megértéssel a lélek is gyógyulhat, sok sebet beforraszthatunk gondolataink átértelmezésével.

Április 13. – Lendületes nap, mert gandanta zónáján (ápr. 13-15,) átkelve a Nap erős jegyébe, a Kosba lép 30 napra. Itt vitalitásunkat, életkedvünket, vállalkozói hajlandóságunkat érzékelhetően felpörgeti. Szintén ezen a napon a Mars elhagyja kellemetlen útitársát, a Bika Rahut, és az Ikrekben vált egy nagyon más tempóra. Sok munkát, de a barátokkal való intenzívebb időszakot is ígér.

Április 16. – És a harmadik bolygó, a Merkúr is a Kosba vált. Gandanta zónáján április 16-17-én halad át. Élénkebb és egyenesebb kommunikációt, erősebb vitakészséget hoz magával. 24-én találkozik az Uránusszal, amely egy balesetveszélyes, konfliktusos nap lehet.

Április 27. – A hónap vége tartogat még egy fordulatos napot. Reggel Telihold a Kos (Asvini) Nap és a Mérleg (Szváti) Hold között. Fő kérdése individualitásunk és együttműködő-képességünk viszonyulása. Este pedig a Plútó töri meg a direkt bolygók 2,5 hónapos időszakát: a Bak 2°39’-én hátrafordul október 6-ig.  Jegyezzük meg ezt a helyet az ekliptikán, bármely bolygó irányváltásának helye emblematikussá teszi azt a fokot és percet, ahol történik.

Április 30. – Végül a hónap utolsó napján a Nap utoléri az Uránuszt, amikor hirtelen ötletek, váratlan impulzusok érhetnek bennünket. Indulatainkkal jó lesz vigyázni.

Aki többet szeretne tudni a védikus asztrológiáról, itt találja meg annak tudástárát.

Szép tavaszodást kívánok szeretettel

Vishakati

Write A Comment