Március 28-án egy hetek óta tartó trend tetőzik: a hónapot meghatározó Mars-Rahu közeledés csúcspontja. Hajnalban ugyanis pontosan együttállnak a Bika Rohini naksatrájában, a Bika 20°-án. Találkozójuk ráadásul egy napra esik a Halak-Szűz tengelyen előálló Teliholddal.

Mars a cselekvés, Rahu a fejlődés motorja, két malefikus graha, amelyek hatása nemcsak összegződik, hanem megsokszorozódik közelítő fényszögük kapcsán. Közeledésük növekvő feszültség, együttállásuk kisülés, majd 29-étől egymástól távolodásuk érezhető megkönnyebbülés. Amikor a Mars elhagyja a Rahut, jó időre megválunk a megosztó Kala Sarpa-tól is, amely eddig csak a Holdtól függött, és 2 hetente voltunk benne, majd kívüle.

A találkozó a földies Bikában, azon belül a Hold uralta Rohini naksatrában történik. A Bika jegyura, a Vénusz – egy rövid, 25-i kedvező konstelláció, a Nappal való egyesülés (=cazimi) után – ismét égetett, gyengélkedik, nem tudja támogatni a jegyében történteket. A naksatra ura, a Hold azonban az aznapi Telihold fontos résztvevője is, saját naksatrájában, a Szűz Hastában. Ez a tény a Hold szerepét felértékeli.

Hogyan fordíthatók le ezek a konstellációk a várható történésekre?

A Bika Rohini Mars-Rahu együttállás – egyidőben a Hasta Teliholddal – hatása elsősorban Bika analógiákban, marsikus téren és holdi jelentésekben várható. Bika analógiákban, mint

  • bizonytalanság, váratlan fordulatok a világ pénzpiacain,
  • anomáliák a mezőgazdaságban, az élelmiszerek piacán, akár szélsőséges időjárás következményeként,
  • vulkáni aktivitás és földrengésveszély a világ erre hajlamos területein,
  • váratlan, nagy gazdasági kihatású balesetek, mint például a Szuezi-csatornán keresztbeálló, azt eldugaszoló óriás konténerhajó,
  • személyes életünkben étvágy, táplálkozás, túlevés akut problémái, és pénzügyeink, anyagi dolgaink instabilitása.

A Mars mint résztvevő vonatkozásában:

  • fejfájás, ingerlékenység, alvási zavarok,
  • vérnyomás-ingadozás, balesetveszély,
  • agresszivitás, fegyveres agresszió, szó- és tettbeli inzultus remélhetőleg inkább csak a világ politikailag érzékeny területein,
  • a pandémia vonatkozásában a főagresszor Covid19 tetőzése, várhatóan ettől kezdve elkezd csökkenni a járvány intenzitása.

A Mars-Rahu konjunkció napja egybeesik a Teliholddal. Ekkor a Nap a Halakban (lelkiség, áldozatiság, érzelmi tapasztalás), a Hold pedig a Szűzben (feladat, hasznosság, egészség, betegség, gyógyítás) van, azon belül pedig a Hasta naksatrában. Ez a Telihold a testi-lelki egyensúlykeresésről szól.

A Hasta egy nagyon finom intellektust hordozó holdház, a Szűz csillagkép delta csillagához (Minelauva) tartozik. Jegyszinten a Merkúr, naksatra szinten a Hold az ura, amely innen a 11. hely (Rák) képviselője.  Akinek Hasta Holdja van a születési képletében, erős szociális érzékenységgel, segítőkészséggel, jó kézügyességgel és fejlett analitikus képességgel rendelkezik.

Amikor most a Telihold ebben a naksatrában van, az univerzum támogatja a gyógyulást a tudomány vívmányaival, a vakcinákkal, a gyógyítók segítőkészségével és a reménnyel.

Nem könnyű hétvége vár ránk, de már a kedvező fordulat ígéretét hordozza.

Namasté

Vishakati

Write A Comment