A Perseverance landolása a Marson

10 nappal az időszak mélypontját jelentő Bak Dhanishta Újhold után jelentős változások történnek a védikus égen.

A Vízöntő Nap mellé február 21-én megérkezik a Vénusz is, több levegőt, fényt és nyitottságot eresztve életünkbe. Érzékelhetjük e megélénkülő energiákat, amelyek azonban a bezártságot egyre nehezebbé teszik.

Szintén ezen a napon a retrográd Merkúr rövid stacioner fázis után elindul előre. Január 27-től idáig tartott hátráló időszaka, amelyben megtapasztalhattuk dolgaink akadozását, ügyeink intézésétől kezdve a fogyókúráig, hiszen az emésztés is a Merkúr hatáskörébe tartozik. Ettől kezdve azonban felgyorsulhatnak a dolgok, hatékonyabban szerveződhetnek terveink. Segítően hat a ma véget ért Kala Sarpa időszak is.

Másnap, február 22-én – éjfél után pár perccel – pedig a Mars vált jegyet: hosszú, 6 hónapos Kos viszontagságai után megérkezik a Bika csillagképbe, ahol április 13-ig marad.

Bika az anyagiak, a materializmus, a biztonság, kényelem és testi élvezetek jegye, ahol a Mars jól érezné magát, erősítve anyagi törekvéseinket, kapcsolatépítésünket. Békét keres a Bikában, de mást talál: egy jegybe kerül Rahuval, a felforgatóval, a védikus rendszer leginkább rosszindulatúnak tekintett árnyékbolygójával.

A Rahu ugyanis intenzívvé, nyugtalanná tesz mindent, amit érint: felforgatja és átrendezi a Bika jegy témáit (anyagiak, értékrendek, pénzügyek, kötődések,  étkezési szokások). Felzaklató hatása nem kíméli a most szomszédságába lépő Marsot sem, amely kezdeményezéseink, versenyszellemünk, aktivitásunk planétája, eseményeket beindító tényező.

Mindkét planétát malefikusnak, azaz ártalmasnak tartja a védikus asztrológia, együttes hatásuk pedig erősödő balesetveszélyt, indulati kitöréseket, erőszakhullámot, fokozott katonai aktivitást indíthat el.

A Mars-Rahu kettőse elég sok jegyet aspektál: a Bika a fő érintett, de a Kosok és Skorpiók mint marsikus jegyek ugyancsak elszenvedői ennek a megrángatott 7 hétnek. A Mars révén innen a 4. (Oroszlán), 7. (Skorpió) és 8. (Nyilas) jegyekre tevődik át hatásuk, a Rahu révén pedig a földelemű jegyekre: a Szűzre és a Bakra. Utóbbiban a Bak stellium mára 4 bolygóra apadt, ebben azonban nehézsúlyú résztvevők vannak, az Uttarasadha Plútó, és a Sravana Szaturnusz, Jupiter és az épp előre fordult Merkúr.

A Bika Rahu-Mars nem veszélytelen, annál kellemetlenebb kettőse tehát igen sok emberre és területre hat, és az erőszakosság új hullámát indíthatja el. Mindennapjainkban azt érzékelhetjük, hogy tett- és étvágyunk felerősödik, állandóan csinálnánk valamit – leginkább bármi áron -, hogy aztán később legyen mit megbánni. Érdemes akciótervet készíteni, milyen extra aktivitással, étrenddel, célokkal töltjük meg a Bika Mars heteit.

Progresszív hatása is lehet, mert – a Rahu mint újító, a Mars pedig mint kezdeményező –  létrehozhatnak valamilyen innovációt gazdasági vagy műszaki téren. Ennek lenyűgöző példája a napokban a Mars felszínén landolt Perseverance (becenevén Persy) marsautó, remélhetőleg minél több tudományos haszonnal.

A Mars útja a Bika jegy naksatráiban:

Február 22.-március 11. között a Krittika holdházban jár, amely a Nap energiáját hordozza. Éles-lágy naksatra, szimbóluma egy penge vagy kard, és mint Nap-naksatra, a vezetői minőségekről, a hatalomról szól.  Érhetnek bennünket meglepetések e tekintetben.

Március 11.-április 2. között a Rohini naksatrában, holdi energiában jár, itt fog 28-án találkozni a Rahuval. Ez egy különösen rosszindulatú nap, különleges óvatosságot kér a feljebb említett veszélyhelyzetek kiéleződése miatt.

Április 2-13. között pedig a marsikus Mrigasira holdházban felerősödik a szerzés, birtoklás vágya.

Mire letelik a Bika Mars 7 hete, kiszabadulásunk is egyre ígéretesebb lesz: húsvétra, a Jupiter Vízöntőbe lépésével jelentős nyitás várható.

Namasté

Vishakati

Write A Comment