Február 11-én este a Bak jegy utolsó fokán, a Dhanistha naksatrában lesz Újhold, azaz Nap-Hold együttállás. Ekkor a két fővilágosítón kívül 5 további planéta lesz a Bakban: a Plútó, a Szaturnusz, a Jupiter, a Vénusz, és a retrográd Merkúr.

Amikor ilyen csúcsforgalom van egy csillagképben, az mindig a feladatok halmozódását jelenti. A Bak a karma, a vezeklés, a felelősségvállalás, a hatalommal való bánás, és a felnőtté válás jegye. A Bak stellium mindezeket felnagyítja és akut feladattá teszi, a retrográd Merkúr és a Kala Sarpa pedig még mélyíti is leckét.

Ezért aztán ezekben a napokban érezhetjük úgy, hogy be vagyunk zárva magunkba és szűkebb környezetünkbe, hogy szembesüljünk teendőinkkel: leróhatjuk tartozásunkat magunk vagy családtagjaink felé érzelmi vagy felelősségi témákban, rendet tehetünk játszmáinkban, számot vethetünk a hosszú távú céljainkkal, de szembesülhetünk mindezek hiányával is. A 7 bolygós Bak Újhold a számonkérés napja, ami után jöhet egy új lendület.

A Bak Dhanistha a 23. naksatra a 27 közül. A kitartásról, a szívósságról, akadályaink, és végső soron saját magunk legyőzéséről szól. Témája erőhasználatunk, energiáink átalakítása is. A Mars – mint a naksatra ura – a Kosban, az Uránusz szomszédságában mindenesetre megadja ehez a támogatást.

Az a kisbaba, aki ezzel a konstellációval születik, sok erőt hoz magával, de tetemes ledolgozni valót, azaz karmát is. Mint mindazok, aki a legutóbbi ilyen erős Bak stellium idején születettek, 1962. február első napjaiban.  

Mindannyian érezhetjük, hogy jelentős nyomás alatt vagyunk, mégpedig azon az életterületen, ahova esik a Bak. Nézzük végig, melyik aszcendensnek (és Holdnak) miben jelentkezhet a mostani állás:

 • A Bak aszcendensűek vagy Holdúak 1. házukban, azaz személyükben, fizikai testükön vagy céljaik tekintetében, esetleg párkapcsolatukban érezhetik ezt a nyomást. Talán nekik a legnehezebb, számukra legszigorúbb az elszámoltatás a tekintetben, mennyire vannak  a helyükön.
 • A Vízöntők számára ez a konstelláció a 12. házukban van, hozhat rossz álmokat, zaklatott alvást, lelkileg nehéznek érzett történést.
 • A Halakat a jövőképük nyomaszthatja, különösen sokat aggódhatnak emiatt ezekben a napokban.
 • A Kosok feje hivatásuk, céljaik vonatkozásában főhet, valószínűleg át kell rendezni ezeket.
 • A Bikáknak 9. házas analógia, hozhat apjukkal kapcsolatos nehézségeket, és tanítást arról, mit kellene máshogy tenniük apjukhoz képest. Tanulás megkezdésére kifejezetten jó alkalom.
 • Az Ikrek nagyon megszenvedik a bezártságot, amit ez a konstelláció jelent, hiszen ők nem magányra születtek. Próbálják saját hasznukra fordítani és tegyenek rendet magukban!
 • A Rákok elsősorban párkapcsolatukban kapják a feladatot, vagy számukra, vagy párjuk számára nehezített időszak.
 • Az Oroszlánok számára meglehetősen nehéz napok. Ők a munkájukban érezhetik a nehézségeket, és hajlamosak lehetnek testi nyavalyákban is megélni.
 • A Szűzek számára gyerekekkel esetleg vállalkozásukkal kapcsolatos tehertételek érkezhetnek. Több és más jellegű erőfeszítés kell a sikerhez.
 • A Mérlegek otthonukban élhetik meg a bezártságot, remélhetőleg nem azért, mert egy betegség vagy baleset miatt kell otthon lenniük. Anyával kapcsolatos nehézséget is jelenthet.
 • A Skorpiók a mozgásukban vagy gondolkodásukban érezhetik a béklyót. Aki rendszerezett módon gondolkodik, annak kevésbé lesz problémája. Fiatalabb testvérük számára nehéz napok.
 • A Nyilasok a 2. házukban, anyagiak átrendeződésében, esetleg szájüregi, fogászati területen érintettek.

A nagyon nehéz energiák már másnap, 12-én – a Nap Vízöntőbe váltásával –elkezdenek oldódni. A nagyobb léptékű javulás február 21-én, a Merkúr előre fordulásával érkezik.

Igyekezzünk ezeket a napokat ne a lélek sötét éjszakájaként megélni. Belső munkára, meditálásra, rendrakásra nem is lehetne jobbat találni.

Namasté

Vishakati

Write A Comment