Január 22-én a Szaturnusz naksatra váltásával folytatódott az a tendencia, amelyet a Jupiter január 6-án már meglépett: a nagybolygók női energiába váltanak immár nemcsak a jegy szintjén (Bak mint női minőségű jegy), hanem naksatra szinten is (Sravana holdi naksatra). A sort a Rahu megérkezése folytatja a szintén holdi Rohini naksatrába január 27-én.

Mindez egy érdekes Nap-utazás idején történik. A Nap január közepi Bakba váltása a nevezetes Makara Sankranti, amellyel az év aktívabb felébe lépünk. Ettől kezdve 30 napos Bak útján a Nap sorra találkozik az ott tartózkodó bolygókkal, közelükben elégeti őket, majd pontosan együttállva velük átveszi esszenciális jelentéseiket.

Ez utóbbi jelenség a Cazimi, és azért nagy jelentőségű, mert a Nap képviseli nemcsak a hőbörgő egót, hanem a magasabb szellemiséget is. A Cazimi során tehát lehetőségünk van megérteni, szellemi szinten magunkba fogadni a Nappal egyesülő planéta alapvető üzeneteit, természetesen tudatosságunktól függően és szabad akaratunk szerinti megoldásban.

Nézzük, hogy történik ez a lépéssorozat. A Nap

  • január 14-én kora délután a Plútóval találkozott a Bak Uttarasadhában, amikor magába fogadhatta a pusztulás vagy a regenerálódás plútói energiáit, fényével megvilágította a bennünk levő túlhatalmi árnyékot,
  • január 24-én hajnalban a Szaturnusszal állt együtt pontosan, s ekkor a felelősségvállalás, a rend elfogadása, a bárminemű hatalommal történő felelős bánás a tét,
  • január 29-én hajnalban pedig a Jupiterrel, az égi guruval áll együtt a Sravanában, amikor a – családi, párkapcsolati – érzelmi felelősséggel kapcsolatban kaphatunk fontos üzenetet.

A Szaturnusz Sravanába lépése a női energiák jelentős megerősödését jelenti. Jövő februárig marad itt. Bő egy évet kapunk, hogy elmélyüljünk annak megértésében, milyen fontos a jangi erő, hatalom, kontroll helyett (mellett) a jin energiákat is beengednünk: az érzékenységet, a befogadást, a jó értelemben vett alázat, segítés, együttműködés élethelyzeteit, a család mint támogató háttér elfogadását, rendbetételét. Túl sokáig éltünk igen domináns jang energiákban (15 év Nyilas Plútó és az utóbbi évek Nyilas Szaturnusza, Jupitere, Kétuja idején). Láthatjuk, mit hozott létre a férfioldal, a tűz energia. Most a másikat, a víz energiát, a női oldalt tanuljuk működtetni.

Félreértés ne essen, nem a férfiak és a nők szembeállításáról van szó, hanem a mindenkiben és a világban meglevő férfi és női minőség egyensúlykereséséről.

2020 elején nagy feladatot kapott az emberiség: nagyobb felelősségvállalással, hosszú távú reális célok kitűzésével tegyen rendet saját életében és környezetében, tágabb közösségében és az anyatermészetben. Mintha a női energiákra bízná ezt az univerzum a Sravana Szaturnusszal és Jupiterrel, bár a Plútó még jó pár évig a Bak Nap naksatrájában, az Uttarasadhában marad, és a férfi oldal, a vezetés, a hatalom felelősségvállalásának gyökeres átalakításán munkálkodik.

A Sravana Szaturnusz idején karakterét a Hold is átveszi, ő fel van ruházva a szaturnuszi feladatokkal. Bárhol jár az égi Hold, a batyujában van a szaturnuszi érettség és felelősség leckéje az elkövetkező egy évben.

Mindennapjainkban a jin erősödése sok módon fog megnyilvánulni, például

  • több női vezető (lásd USA első női alelnöke) megválasztása,
  • a nők fokozódó tisztelete tudásuk és szerepvállalásuk okán,
  • az empátia, a gondoskodás, a segítségnyújtás, a meghallgatás, odafigyelés fontosabbá válása,
  • a család és a női szerepek térnyerése,
  • a családi karma tisztításának fokozott lehetősége,
  • a vizes jelleg dominanciája (több csapadék, nedvesebb időjárás, vízzel kapcsolatos természeti katasztrófák is).

Most jobban fordulhatunk a Holdhoz támogatásért. Telihold idején végzett rituálék, holdkő viselése, a Hold mantra ismétlése hozzájárulhat mentális és lelki egyensúlyunkhoz. Erre a legközelebbi jó alkalom a január 28-i esti Telihold lehet.

Namasté

Vishakati

Write A Comment