Az év második hónapja retrográd Merkúrral indul, amely ráadásul alig egy hét Vízöntő kiruccanás után visszatér a Bakba. Ez a tendencia, a retrográd Merkúr okozta lassítás, hátráltatás, és a Bakban (bezártság, magány, felelősség, érettség jegye) gyülekező bolygók határozzák meg a hónapot.

Ezért aztán a legnehezebb napok a februári Újhold, február 11. köré esnek. Ekkor a Hold – hetedikként csatlakozva – áthalad a hat bolygós Bak stelliumon. Még mindig segít és tartást ad a Bak Szaturnusz ezekben a hónapokban, de a jelzett napok lehetnek karanténunk mélypontja. A februári Újhold múltán aztán elkezdődik egy halvány mozgolódás, bár az igazi nyitásra majd a Jupiter Vízöntőbe lépésével, húsvét körül számíthatunk.

A Merkúr február 21-i előrefordulásával egyébként egy 2 hónapos haladós időszak indul el, amikor kizárólag direkt bolygó lesz az égen. Azt fogjuk érezni, hogy lendületet veszünk.

Másnap, 22-én a Mars vált jegyet: szeptember közepi Kosba lépése óta most hagyja el haladó irányban a Kos csillagképet, és vele az Uránusz kiszámíthatatlan szomszédságát. Következő helye április közepéig a Bika, ahol a Bika Rahuval az anyagi és gazdasági helyzet jövőjét feszegetik.

Nézzük a fontosabb napokat a februári naptárban!

Február 4. – A retrográd Merkúr visszahátrál a Bakba. Alig egy hetet töltött a Vízöntőben, most ismét zártabb tendenciák, és a szokásos retrográd Merkúr jellemzők (közlekedési és kommunikációs akadályok, ügyintézés akadozása, kormányzati intézkedések átszabása) kísérik világszerte.

Február 6. – A szélsőségesebb időszakot jelző Kala Sarpa kezdete éjfél előtt. Időtartama 2 hét.

Február 11. – A hónap mélypontja: Bak Dhanistha Újhold 20:05-kor a Bak utolsó fokán 7 égitest részvételével, amely részesül a Kos Mars 10-es aspektusából is. Nagy változások előjele, amelyek nehezen akarnak megszületni. Az együttálló Nap-Hold mellett 4 Sravana bolygó erősíti a női energiákat, míg az Uttarasadha Plútó a férfi felelősségvállalást kéri számon. Még mindig energiáink tudatosabb irányítása (Mars) és a mértéktartás, következetesség a fő üzenet.

Február 12. – A Nap belép a Vízöntőbe. Vele – a lehetőségekhez képest – elindul az erősödő igény a barátokkal való találkozásra, közösségi élményekre.

Február 20. – Bő egy héttel később a Vízöntőbe csatlakozik a Vénusz is, tovább emelve a találkozások, beszélgetések, baráti események iránti vágyat.

Február 21. – Fontos nap: hajnalban véget ér a Kala Sarpa, ami mindig egy nyugodtabb időszakot jelent. Majd kevéssel utána a Merkúr direktté válik a Bak Sravanában, ezzel az akadályoztató retrográd mozgás befejeződik. Vigyázat, a fordulat napja mindig több konfliktust jelenthet!

Február 22. – Egy hosszú utazás vége: a Mars 6 hónapos Kos viszontagságai után átlép a Bika csillagképbe. Amire ez a Kos Mars tanított: erőnk, energiáink, indulataink átalakítása.  Önérvényesítés helyett másokra is tekintettel lenni, indulatok helyett önfegyelmet tanulni. A Bikában a Rahuval együttállva az anyagiak kérdését és a gazdasági helyzet dilemmáit nagyítja fel.

Február 25. – Az Uránusz végleg kilép az Asviniből, és a vénuszi Bharaniba vált. Szenvedélyek felkorbácsolása és megélése minden értelemben, végletesebb tendenciák.

Február 27. – A hónap végén, reggel 9-kor Telihold a Vízöntő Szatabisha Nap és Oroszlán Purvaphalguni Hold között. Milyen módon tud bennünket támogatni egy kollektíva, a barátok, hogyan tudjuk megtalálni ezt a segítő közeget – ez a fő üzenete.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment