A márciusi trendek közül kettő emelkedik ki.

Az egyik a Bikában egymás felé közeledő Mars és Rahu hatása, amely az átlagosnál több türelmetlenséget, indulatot, konfliktust tartalmaz. Március 28-án találkoznak, addig növekvő feszültségre számíthatunk, a találkozó napja pedig fokozott óvatosságot kíván. A Bika témái okán gazdasági, tőzsdei turbulenciára, személyes életünkben pedig anyagi változásokra és étvágybeli anomáliákra számíthatunk.

A hónap másik vonulata az, hogy az égen egész hónapban csak direkt bolygók vannak – természetesen a permanensen hátráló holdcsomópontok kivételével -, amelyek a haladás érzetét kelthetik. Suhanunk előre bármilyen előjelű témában. A tisztán direkt bolygók időszaka a retrográd Merkúr előrefordulásától, február 21-től április 27-ig, több mint 2 hónapon át tart.

A Jupiter marsikus naksatrába (Dhanistha) lépése tendenciaváltást jelez április 5-ig. Addig sok munka és megpróbáltatás vár ránk, mert a naksatraúr Mars is nehéz úton jár a Rahuval, de április 5-től, ami épp húsvétra esik, fokozatos nyitásra, életünk lassú normalizálódására számíthatunk.

Nézzük a fontosabb konstellációváltásokat a naptárban!

Március 4. – Az égi guru, a Jupiter naksatrát vált a Bakban, és a holdi Sravanából a marsikus Dhanisthába lép április 5-ig. A múlt és család helyett közösségi témák felé tekint, de zaklatott, küzdelmes hónap vár rá.

Március 6. – A mindig megosztó és hullámzó Kala Sarpa két hetének kezdete.

Március 11. – A Merkúr, erőre kapva retrográd hetei után, a Vízöntőbe lép, ahol már várja a Nap, a Vénusz és a Neptunusz. Nyitottság, nyüzsgés, több kommunikáció a barátokkal, élénkülő média jellemzi heteit.

Március 13. – Késő délelőtt Újhold a Vízöntő jupiteri naksatrájában (Purvabadra). Az Újhold a vele kezdődő új asztrológiai hónap üzenetét hordozza: már látszik a fény, de még 4 zaklatott hét vár ránk. Ez egybecseng a Bak Dhanistha Jupiter 1 hónapjának prognózisával. Szintén ezen a napon éri el a Merkúr az ekliptikán a Vízöntő 2°20’-et, ahol utoljára retrográddá vált. Az ilymódon „megjelölt” hely érintettsége a Merkúr vagy más bolygó által mindig fontos eseményt mutathat.

Március 14. – A Nap a Halakba lép. Életenergiánk és szellemiségünk hordozója a Halakban inkább érzékenységet és lelki munkát, semmint vitalitást jelent. De lelki kapcsolatokra, befelé fordulásra, empatikus segítésre kiváló 30 nap.

Március 16. – A Vénusz a Halakban érzékeny kapcsolatokat, művészi fogékonyságot és lelki együttérzést képvisel.

Március 20. – A 2 hetes Kala Sarpa időszak vége, kilépés a megosztottság, szélsőségek heteiből.

Március 28. – A hónapot meghatározó Mars-Rahu közeledés csúcspontja: hajnalban pontosan együttállnak a Bika Rohini naksatrájában, Bika 20°08’-en. Kisülési pont mindennemű konfliktus, fegyveres agresszió, szó- és tettbeli inzultus vonatkozásában. Földrengésveszély. Ugyanezen a napon Telihold a Halak szaturnikus területén álló (Uttarabadra) Nap és a Szűz holdi (Hasta) Hold között este 9-kor. Esetleges érzelmi zártságunk, és annak tettekre, hasznosságra való becserélése mutatkozhat meg. Testi-lelki egyensúlykeresés.

Március 31. – A Merkúr tovább lép a Halakba, ahol esésben lesz. Ezért a Halak Merkúr heteiben az általa képviselt jelentések (kommunikáció, gondolkodás, értelem) sérülékenyebbek, és több csúsztatás, elhallgatás, érzelmi befolyásolás kísérheti.

Namasté

Vishakati

Write A Comment