Tavaszi napfordulónkon  – amelynek napján épp véget ér a Kala Sarpa 2 hetes szélsőséges időszaka – 3 energiagóc van az égen:

  • a Bakban még mindig hallatlan erőt, tartást és önfegyelmet biztosító, ezt tanító Szaturnusz és a körülötte levő nagy hatású planéták, a Plútó és a Jupiter – nélkülük már rég elvesztettük volna türelmünket a karantén hónapjaiban,
  • a Halakban épp helycserére készülő Vénusz és Nap, amelyek az érzékenységet, lelkiséget, befelé fordulást erősítik,
  • és a Bikában egymás felé közeledő agresszorok, a nagy intenzitású, nyugtalan MarsRahu kettős.

Közülük a két földjegyben, a Bakban és a Bikában zajló folyamatok gyakorlatiasak, a megvalósulás irányába hatnak: nőjünk fel felelősségvállalásunk és értékrendünk tekintetében, vállaljuk döntéseink következményeit, s tudjuk végre, mi az igazán fontos az életünkben.

Itt két dátumra érdemes figyelni: a Mars-Rahu felfokozó, nyugtalanító kettőse március 28-án találkozik, ez lesz a feszültség tetőpontja, nem is veszélytelen.

A másik nagy fordulat a Jupiter április 5-i jegyváltása lesz, átlépése a Bakból a Vízöntőbe, amelyet a szó minden értelmében kiszabadulásnak fogunk megélni.

A Vénusz és Nap teljesen más energiákat mozgat meg. A Halakban, a lélek, áldozatiság, empátia és spiritualitás vizes jegyében csordultig vagyunk érzelmekkel. Itt emelt, azaz nagyon erős a Vénusz. Analógiái (vágyak, párkapcsolat, anyagiak, művészetek) a Nap közelségében azonban elégnek, azaz sérülten tudnak csak megmutatkozni. Ráadásul a Vénuszra visszahat a jegyében (Bika) zajló Mars-Rahu ütközet zaklatottsága.

Az emelt, de égetett, ezért sérült Vénusz egyik megnyilvánulása lehet az, hogy a karantén ideje alatt egyre több sajátos műfajú produktum, színpadi és filmalkotás, zene születik és kerül napvilágra – szintén unortodox módon – a weben, virtuális közönség elé.

A Nap sincs csúcsformában a Halakban:  saját jegye (Oroszlán) innen a 6. helyen van, azaz mindig lelki munkát, érzelmi tanulást fog jelenteni, és az általa képviselt életenergia, vitalitás is csökkentett mértékben érzékelhető.

A Vénusz és a Nap egymáshoz viszonyított helyzete is érdekes. Amíg a Vénusz a Nap mögött halad, az egóé, a férfi minőségé a vezető szerep, az égen pedig azt láthatjuk, hogy a Vénusz a Nap mögött kel fel, ekkor hívjuk Estcsillagnak. Amikor pedig a Nap elé kerül – most március 26-ától -, a neve Hajnalcsillag, mert a Napot megelőzően látjuk kelni. Ezzel a szeretet, elfogadás vénuszi elvei veszik át az időszak vezetését. Milyen szép, beszédes neve is van a Vénusznak a magyarban: Esthajnalcsillag!

Március 25-én, amikor pontosan együtt állnak, az arab asztrológiából átvett kifejezéssel cazimi-nek nevezett jelenség áll elő: a Nap magába fogadja a Vénusz analógiáit. Ezen a napon a Vénusz jelentései (szerelem, kapcsolódás, művészetek, vágyak, anyagiak) igen tisztán mutatkozhatnak: ihletettség, romantikus találkozás és sikeres tőzsdei manőverek egyaránt kísérhetik ezt a napot.

És mivel a Vénusz jegyében ekkor már igen közel lesz egymáshoz a két rosszindulatú, a Mars és a Rahu, érhetnek bennünket meglepetések is.

Ha közelebbről szeretnél megismerkedni az asztrológia titkaival, szeretnéd jobban érteni az előrejelzéseimet, vagy mélyülnél önismeretedben, ajánlom figyelmedbe a védikus tudástár online elérhető videóit.

Namasté

Vishakati

Write A Comment