Április 13-án újabb fontos konstellációváltás van a védikus égen: a Mars elhagyja kellemetlen útitársát, a Bika Rahut, és az Ikrekben vált egy nagyon más tempóra. Június 2-ig marad ebben a merkúri jegyben.

A Mars jegyváltására röviddel egy merkúri (Halak Revati) Újhold után, valamint egy sor bolygó gandantán való átkelése (lásd érzelmi ingadozások és kiadós esőzés) és Kosba érkezése közepette kerül sor. E két lépés a Merkúr (kommunikáció) és a Mars (akarat, cselekvés) hangsúlyossá válását jelzi.

Az április 12-i Revati Újhold egyben a védikus újév kezdete is (ezzel majd külön hírlevélben foglalkozunk), üzenete röviden: tudati működésünk, vagyis a megértés, gondolkodásunk átalakulása gyógyító hatással bír.

Amikor a Mars jegyet vált és megérkezik az Ikrekbe (nyitottság, kommunikáció, gondolkodás, írás, beszéd), akkor ezek az Ikrek témák nagy energiákat kapnak, mert a Mars mindent mozgósít, amit érint, vagyis amit aspektál, illetve amelynek ura. Több agyalás, írhatnék, nagyobb mozgásigény, sok beszélgetés jellemzi időszakát.

Ezért tartózkodási jegyén, az Ikreken kívül az aspektált jegyeket (4. Szűz – munka, egészség, 7. Nyilas – hit, ideológia, 8. Bak – felelősség, hatalom) és azok jelentéseit is megmozgatja. Egészség témában remélhetőleg lendület, javulás várható sok munkával, amelyet ideológiai harcok és vehemens kommunikáció kísér világszerte, beleértve a mindenkori kormányok, vezető tisztségviselők harcias érvelését is.

Uralt jegyei, a Kos és a Skorpió szintén érzékelni fogják a jegyváltást. Részben azt a megkönnyebbülést, hogy diszpozitoruk, a Mars elhagyta az idegesítő Rahut, és a Bika csillagkép helyett a pörgősebb Ikrekbe lép. Mindkét jegy eleve jelentős átalakulás alatt áll: a Kost energetizálja a benne gyülekező stellium, a Skorpió pedig tisztul, mélyül az ott átvonuló Kétu okán.

Az Ikrek Mars jegyei innen a 6. (munka, egészség) és 11. (barátok, közösségek, jövőkép) helyeken vannak. Ezeket a jelentéseket erősíti fel az Ikrek Mars: több munkát, testtudatosságot, testi jelzést kaphatunk időszakában, de a társasági nyitás, barátokkal való találkozás igénye is felerősödik.

Az Ikrek Mars útja a jegy 3 naksatrájában, azaz a jegy 3 féle energiájában:

Április 13.-24. között a marsikus Mrigasira naksatrában az Ikrek Mars harciasabb, vitatkozósabb oldalával ismerkedhetünk. Időszakában szinte végig uralmi cserében (parivartana jóga) van a Merkúrral, azaz kölcsönösen egymás jegyében vannak. Ez mindkét bolygót felerősíti.

Április 24.-május 16. között a Rahu alá tartozó Ardrában, a folyamatos tudattalan rágódás naksatrájában halad. Dilemmák saját szerethetőségünkkel, alkalmazkodóképességünkkel, nyugtalan hetek.

Május 16.-június 2. között pedig a jupiteri Punarvaszu naksatrában közösségi élmények, barátkozás, jövőtervezés a fő témái.

Ha többet szeretnél tudni a védikus asztrológiáról, akár az Ikrek Mars rád vonatkozó hatásáról, személyes konzultáción vagy itt tehetsz érte.

Namasté

Vishakati

Write A Comment