Április vége bővelkedik égi eseményekben.

Április 27-én hajnalban Telihold van a sziderikus Kos Nap és Mérleg Hold között. A Nap a Kos csillagképben tündököl, ahol emelt méltóságban van, de individuális oldalunkat erősíti. Vele szemben a Mérleg Hold viszont pont az ellenkezőjéről, együttműködési képességünkről kérdez. A Telihold Hold naksatrája (Szvati) kifejezetten a partnerség, a másikhoz viszonyulás  fejlesztésére ösztönöz.

Ilyen módon ez a Telihold individualitásunk, önérvényesítésünk kontra alkalmazkodóképességünk kérdését teszi fel.

Jókora feszültséget hordoz, amelyet csak fokoz a Nap és az Uránusz közelsége. Ők majd 3 nap múlva, 30-án állnak pontosan együtt. A Nap-Uránusz együttállás váratlan eseményekben, fejcserékben, indulatosságban, de akár váratlan új ötletekben, találmányokban is megmutatkozhat.

27-én este pedig a Plútó töri meg a direkt bolygók 2,5 hónapos időszakát. A gyökeres átalakulások bolygója a Bak 2°39’-én hátrafordul, és retrográd marad október 6-ig.  Jegyezzük meg ezt a helyet az ekliptikán, bármely bolygó irányváltásának helye megjelöli azt a fokot és percet, ahol történik. Amikor majd legközelebb ideér egy bolygó, az nagy valószínűséggel fontos eseményt generál.

A Plútó hátrafordulása nagy energia-átrendeződést jelent, ezért a fordulat napja körüli napokat zavaros hangulatok, változó energiaszintek kísérhetik. Kell 1-2 nap, mire megnyugszunk.

A retrográd Bak Plútó visszatekint a Nyilasba is, ezért hátrálása 5 hónapjában kettős természetű. Bak jellege következetességre, rendre, felelősségre utasít, új struktúrák kialakítására, míg Nyilasba visszatekintő hatása ismét behozza életünkbe a bőség, tobzódás, pörgés, utazás, vásárlás igényét – mintha nem is most érne véget a sok hónapos karantén -, és felújítja az ideológiai szélsőségeket, vagdalkozást világszerte.

A retrográd Bak Plútó tehát arról vizsgáztat, mit tanultunk a bezártság átrendező hatásaiból, mennyire tudtak életünkbe beépülni azok az elvek, értékrendi átalakulások, megnövekedett felelősségvállalás, amelyeket az elmúlt hónapokban el kellett (volna) sajátítanunk a túlélés érdekében.

Ha nagyon visszarendeződünk, könnyen előidézhetünk egy negyedik hullámot, egy őszi ismételt lezárást, mintha elölről kellene kezdenünk a tanulást. Az elkövetkező 5 hónapban tehát ez a lecke: továbbra is kellő önfegyelemmel és következetességgel élni az életünket, vigyázva magunkra és másokra.

A retrográd Plútó által elindított visszarendeződés, pörgés kísértését aztán a május végén retrográddá váló Bak Szaturnusz fogja tovább erősíteni, akkor még nehezebb lesz tartani a fegyelmet, távolságot, óvintézkedéseket.  

Addig azonban vár ránk május 14-én az év legjobb napja (Aksaya Tritiya), amelyen bármilyen akció, kezdeményezés, lépés, vagy ezek megtervezése áldott.

Ha többet szeretnél tudni a modern védikus asztrológiáról, itt teheted meg.

Namasté

Vishakati

Write A Comment