Április 5-én jelentős változás történt a védikus égen: az égi guru, a Jupiter kiszabadult esésben tartó jegyéből, a Bakból, és átlépett a Vízöntőbe. Itt markánsan jobban érzi magát, s ez mindannyiunknak megkönnyebbülést jelent. Vízöntőbe érkezése – amely 12 évente következik be – jelentős hindu ünnep Kumbha Mela néven. (Ha valaki szeretne a legutóbbi Vízöntő Jupiter ciklusában történtekre visszagondolni, a 2009. május 1.-2010.május 2. közti évet idézze emlékezetébe.)

Egy kis visszatekintés: a sziderikus Bak Jupiter időszaka 2020. március 30-tól június 30-ig, majd 2020. november 20-tól 2021. április 5-ig tartott. Egyértelműen felismerhető, hogy ezeket a hónapokat földi életünkben a legmélyebb bezártság, gazdasági visszaesés, összehúzódás jellemezte. Így értékeljük a jelenlegi jegyváltás mint kiszabadulás lehetőségét!

A Vízöntő Jupiter jelenlegi periódusa egy évig, 2022. április 13-ig tart. Közben szeptember 14. és november 20. között visszatér a Bakba – sejthetően abban a 2 hónapban lehet újabb víruscsörte vagy azzal kapcsolatos korlátozás, de előtte és utána határozott nyitásra számíthatunk.

A Vízöntő (közösségi energiák, szabadság, formabontás, jövő) jegyében a Jupiter (bőség, tapasztaláson át szerzett tudás, igazság, törvény) jótékony energiával lát el bennünket. (Bakban töltött hónapjaiban mindezeknek szűkében voltunk, beleértve az igazságot és a rendet is.)

Leginkább érintettek az aspektált levegős csillagképek, tehát akiknek az Ikrekben vagy a Mérlegben van a Holdjuk és/vagy az aszcendensük. Nekik bővülést, gyarapodást, tanulást hoz, akárcsak a Vízöntővel szemközti Oroszlánoknak, utóbbiaknak elsősorban partneri, párkapcsolati megújulást. Természetesen a jupiteri jegyek, a Halak és a Nyilas is fellélegeznek. Számukra nagy nyomást jelentett az elmúlt évben diszpozitoruk gyenge méltósága a Bakban.

A Vízöntő Jupiter felerősíti életünkben a csoporthoz tartozás igényét. Megtanulunk jobban illeszkedni valamely tevékenység-, eszme- vagy lakóhely alapú közösséghez. Több hasonló gondolkodású embert fogunk találni magunk körül, akikkel szociális, humanitárius érzékenységünket is meg tudjuk élni. Időszakában felerősödik a jövő szerepe, akár a jövőért felelős gondolkodás, akár a jövőtervezés, akár futurisztikus megoldások terén.

A Vízöntő Jupiter a Halak (innen a 2.) és Nyilas (innen a 11.) jegyek uraként a 2. (értékek, pénz, gazdaság, táplálkozás) és 11. (jövő, barátok, támogatók, bevételek) témákat fogja felerősíteni. Ezek az analógiák erősen kapcsolódnak a pénzügyekhez, amelyeket a direkt Vízöntő Jupiter támogat. E tekintetben retrográd időszakában bizonytalanságra, Bakba történő visszatérése idején bukdácsolásra számíthatunk.

A Vízöntő Jupiter szeptemberig tartó első periódusában két naksatrát fog bejárni:

  • 2021. április 5.-május 22. között a marsikus Dhanisthát és
  • május 22.-július 20. között a Rahu alá tartozó Szatabishát.

Előbbi erőpróbákat, megmérettetést tartogat számunkra, míg a száz gyógyítóról elnevezett Szatabishában a Jupiter gyógyító tendenciákat és ezzel kapcsolatos felfedezéseket jelenthet.

Retrográd szakasza 2021. június 20. és október 18. között van, ezen belül szeptember 14-én hátrál vissza a Bakba. A retrográd időszak Vízöntő része vegyesnek ígérkezik, a Bak rész azonban ismét a korlátozottság, beszűkülés hónapjait hozza el, szerencsére csak 2 hónapig.

A Vízöntő Jupiter második periódusa 2021. november 20-tól, ismételt Vízöntőbe lépésével kezdődik. Ez a nyitás, közösségi tendenciák felfrissülésének időszaka lesz, egészen 2022. április közepéig, amikor majd végleg átlép a Halakba. Utolsó hónapjaiban ismerkedhetünk meg a Jupiter harmadik arcával az utolsó Vízöntő naksatrában (Purvabadra), amely jupiteri holdház. Ekkor közösségi vezetők kiemelkedésével, erősödő civil szerveződésekkel fogunk találkozni.

Sok szép közösségi és gyógyító tapasztalást, tanulást kívánok a Vízöntő Jupiter évében, amelyet majd minden mozzanatában végigkísérünk. A korlátozásokat pedig, ameddig azok a végleges gyógyulás érdekében szükségesek, tartsuk be.

Namasté

Vishakati

Write A Comment