A Mars legutóbbi Nyilas tranzitja meglehetősen emlékezetes: 2020. február 8-án lépett be ide, és akkor, Nyilas tartózkodása 6 hete alatt lobbant be a Covid19 világjárvány. 2 évvel ezelőtt a Mars jegyszomszédai a harcias Kétu, a megtapasztaltató Jupiter és a nagy hatalmú Plútó – és utóbbi jegyváltása a Bakba -, hozzájárultak a krízis kiszélesedéséhez.

A 2 évvel ezelőtti Nyilas Mars hetei izzasztóak voltak, a 2022-es Nyilas Marsnál reméljük, nem kell ilyen megrázkódtatásokra számítani, bár a világpolitika nagy feszültségeket hordoz.

A Nyilas témákban (politika, ideológia, hit, vallás, jog) lesz bőven esemény, sőt, csatározás, manőverezés világszerte. Az itt történteket szelidíti, hogy a Mars a Vénusszal van egy jegyben, aki korántsem egy harcias társaság, továbbá a Nyilas ura, a Jupiter a Vízöntőben van a Neptunusszal, amely inkább titkolózást, taktikázást jelent, mint belobbanást.

Amitől a Nyilas Mars hetei rázósabbak lehetnek, az két dolog:

  • a Marsnak a Kos vénuszi területén haladó Uránusztól kapott aspektusa, ez valóban jelenthet fegyveres konfliktust, harcot, de remélhetőleg január 29-étől, a Vénusz direktté válásától kezdve csillapodik ez a harciasság,
  • valamint az a tény, hogy a Mars a Nyilasból aspketálja a Vízöntőt, benne a saját diszpozitorát, a Jupitert. Ezért a Vízöntő analógiák (közösségi oldalunk, szociális aktivitásunk, jövőképünk, szabadságvágyunk) és a Vízöntő országok (Skandinávia, balti államok, Oroszország és Lengyelország északi területei, Ukrajna) fokozott aktivitásával számolhatunk február végéig, a Mars itt tartózkodásáig.

A Nyilas Mars aspektálja továbbá az Ikreket, amely az alkalmazkodás, egyenrangúság, nyitott kommunikáció területe, egyúttal nagyvárosi kultúrák és az Egyesült Államok partvidékei (a belső területek inkább Nyilas jellegűek), és a Rákot, amely a család, otthon, és a múlt nosztalgikus jegye is.

Az aspektált jegyek aszcendensei és Holdjai a kelleténél kissé több energiában részesülnek, nekik ajánlatos gondoskodni ennek elvezetéséről több mozgással, aktivitással, például természeti környezetben.

A Mars a Nyilas naksatráin az alábbiak szerint halad át:

Január 16.-február 3. között a Kétu hatása alatt, a Múla naksatrában halad (miközben a Kétu mögötte, a 12. házban van). Dupla marsikus energia, reméljük, marad ideológiai a hadviselés. Az orosz-ukrán feszültség, amelyre a fél világ figyel, ekkor a legnagyobb. Ráadásul a Merkúr – amelyet a politikai résztvevő USA képviselőjének tekinthetünk – is retrográd, amely az USA hátráltatására, egymás melletti elbeszélésre is utal. Ezek a hetek a legfeszültebbek (január 23-tól Kala Sarpában is vagyunk), egyúttal ezeket terheli a legtöbb titok. Január 29-től némileg oldódik a tenzió (direkt Vénusz).

Február 3. és február 21. között a vénuszi Purvasadha naksatrában tartózkodik a Mars, mindvégig a Vénusszal szoros közelségben, február 14-15-én állnak együtt. Az idei Valentin-napon meglesz a kellő szenvedély, bár az időszakra nem ez lesz a legjellemzőbb, hanem a dolgok túlideologizálása, fanatizmus, vakhit. A február 4-től direkt Merkúr a világpolitikai feszültség kioldásában segítőként nyilvánulhat meg.

Végül február 21. és 26. között a Nyilas végén, a Nap hatása alá tartozó Uttarasadha naksatrában halad, miközben a Nap a Vízöntőben lesz, együtt a Jupiterrel és a Neptunusszal. Sok energia, sok közösségi élmény a mindennapjainkban. Erősödő kiegyezés a világpolitikában olyan háttéralkukkal, amelyek talán majd a Vízöntő Szaturnusz 2022 április végén kezdődő 3 évében derülnek ki, ha egyáltalán.

Nem mellesleg a Nyilas a forma nélküli isten, azaz a természet, a nagy erdős területek jegye is. Remek lehetőség az erdei sétákra, természetjárásra, egészségjavító természetmágiára. Ott a helyünk!

Namasté

Vishakati

Write A Comment