Február a hullámzások és a remény hónapja.

Számolnunk kell egy Bak stelliummal, amelyre még egy Bak Újhold is pecsétet tesz a hónap elején. A Bak csillagkép a felelősségvállalás, felnőtté, éretté válás, a fegyelem és a célok helye. Ugyanakkor hozzá kapcsolódik a hatalom gyakorlása, a kormányzás, irányítás. Ezeket a témákat dolgozza át a 2020 januárja óta itt haladó Szaturnusz. A Bakban összezsúfolódó bolygók (most a Szaturnuszon kívül a Nap, a Plútó, a retrográd, majd előre forduló Merkúr, Újholdkor a Hold is) hangulatilag bezártságot, nyomott kedélyt, kilátástalanságot sugallhatnak, nem függetlenül a világszerte elszabaduló politikai, hatalmi játszmák miatt is. Ez a nyomás majd február közepén kezd kissé lemenni, de addig is sok minden történik, és sok kapaszkodónk is van.

Az utolsó téli hónapba egy friss élménnyel érkezünk: január utolsó napjaiban direktté vált a Vénusz, amely december közepétől hátrálva hozzásegíthetett bennünket egy jobb kapcsolati működéshez (partneri működésünk kijavításához vagy egy kapcsolat lezárásához), vagy olyan felismerésekhez saját vonatkozásunkban, amelyhez éppen a párkapcsolat révén jutottunk hozzá. Gyógyulhattunk kapcsolatiságunkban.

Február elején direktté válik a Merkúr, amely évi 3x-i 3 hetes hátrálásával mindig meggabalyítja életünket. Február 4-én fordul előre, ekörül 1-2 napig mindig nagyobb a felfordulás, közlekedési káosz, számítástechnikai kütyük anomáliái, vagy éppen a média meghökkentő történései. A Merkúr aztán február 11-én találkozik a Plútóval a Bak 3. fokán, erre a napra érdemes odafigyelni, mert magas feszültséget, indulatot, balesetveszélyt hordoz.

A jegyváltások közül a Mars Bakba érkezése lesz fontos, hiszen a minden jegyet energiával feltöltő Mars legerősebb csillagképébe érkezik. Itt stabil belső erőhöz, tartáshoz, szívóssághoz segít hozzá.

Két kiemelkedően fontos naksatraváltás van februárban.

A Szaturnusz a holdi területről a Mars hatása alatt álló Dhanisthába lép át, de egyelőre marad a Bak jegyben. A Szaturnusz és a Mars nincsenek ugyan jó barátságban, de saját jegyében a Szaturnusz roppant hangsúlyossá teszi a Mars szerepét: a Szaturnusz marsikus naksatra energiában van, és ez visszahat a Marsra, bárhol is van az égen vagy a születési képletben.

A Kétu pedig múltból hozott bűntudatunkat, áldozatiságunkat, lelki mérgeinket segít tisztítani a Skorpió jupiteri területére (Vishaka) lépve: a valódi holdcsomópont február 14-én, az átlagolt február 8-án. Érdemes figyelni, melyik napon kapunk nagyobb érzelmi löketet, történik-e valami számottevő dolog velünk. Számomra hosszú évek óta az átlagolt számítású Kétu jelez, például eseményt hoz, én vele kalkulálok.

Érzékeny napok februárban, amelyek több figyelmet és óvatosságot kérnek: február 4. (a Merkúr irányváltása), 11. (Merkúr-Plútó együttállás), 26. (Mars jegyváltás), 27-28. (6-os Bak stellium).

Nézzük a naptárban a fontosabb konstelláció váltásokat!

Február 1. – A Bak holdi területén (Sravana) Újhold kora reggel, egy jegyben és naksatrában a Szaturnusszal. Az Újhold mindig az új asztrológiai hónap kezdete. Most a Sravanában – a hallás, a belső hallás naksatrája – lehetőséget kínál arra, hogy a bennünket a külső világból érő zűrzavar dacára belső csendre találjunk, vagy meghalljunk olyan jeleket, amelyek támogatóan vezethetnek bennünket. Mivel a naksatra ura innen a 7. jegy ura, kapcsolati felelősségünkre, teendőkre is emlékeztet bennünket.

Február 4. – Hajnalban a Merkúr (kommunikáció, közlekedés, informatika, média) direktté válik a Bak első fokán, és néhány nap átrendeződés után ismét támogatóan nyilvánul meg hatóterületein. Ezen a napon a Nap utoléri a Szaturnuszt, amelyet egy pár napja már éget. Közeledésük konfliktusokat hozhat a hatalom, autoritás, főnök vonatkozásában – ne feledjük, a Nap és a Szaturnusz ellenségei egymásnak. Pontos együttállásukkor viszont a Szaturnusz a Nap szívébe kerül, és egy pár óráig eggyé válik vele. Ilyenkor megérthetünk valamit a Szaturnusz lényegéből, például békülhet az idővel, a korunkkal való viszonyunk, felismerhetjük célunkat, kaphatunk egy letisztult víziót valódi irányunkról.

Február 8. – Az átlagolt számítású Kétu megérkezik a Skorpió jupiteri területére, a Vishakába. Mindenki életében a lelki tartozásai és azok törlesztése, megadása valamilyen módon jelentkezhet lehetőség vagy kötelezettség formájában. Április közepéig tart ez a konstelláció.

Február 9. – Ismét belépünk a Kala Sarpa megosztóbb, bizonytalanabb 2 hetébe.

Február 11. – Merkúr-Plútó együttállás a Bak elején (Uttarasadha 3°). Balesetveszélyes nap közlekedésben, kommunikációban, és megtapasztalhatjuk a hatalomgyakorlást valamely tekintetben. Nem csak nagy dolgokra kell gondolni, egy parkolóőr vagy egy ügyintéző packázása is érzékeltetheti velünk.

Február 12. – A Nap átlép a Vízöntőbe, úgy érezhetjük, kikerülünk a Bak stellium kormorságából. Ettől kezdve végre némi nyitás, nyitottabbá válás indul életünkben, társasági és közösségi aktivitásunkban.

Február 16. – Telihold a Vízöntő Dhanistha Nap és az Oroszlán Magha Hold között este. Kellemes, jó kilátásokkal biztató Telihold, a világban betegség, politikai feszültség stb. formájában keringő fenyegetettségek csökkenésének határozott kezdete. Ezen a napon Mars-Vénusz együttállás is van a Nyilas vénuszi területén, lehetőség békekötésre, megegyezésre személyes életünkben vagy például (világ)politikai berkekben.

Február 17. – A Szaturnusz megérkezik a Bak marsikus területére, a Dhanisthába. 2023 januárjáig, Bak tartózkodása végéig mostantól a marsikus témák kerülnek a középpontba. Mire, hogyan használjuk akaratunkat, kezdeményezőképességünket? Hogyan kezeljük indulatainkat? Egyáltalán, mit kezdünk a belső tüzünkkel: megéljük, elfojtjuk, másokra zúdítjuk?

Február 23. – A Kala Sarpa vége, kissé lenyugszanak a kedélyek.

Február 26. – A Mars a Bakba, emelt jegyébe lép 6 hétre, ahol a lehető legjobban érzi magát. Ezért támogatja az akarat, önérvényesítés témáit, hosszú távú elhatározások indítását. Jól ki lehet aknázni erős elhatározást kívánó változtatás elindításához, például új mozgásforma, életmódváltoztatás, tanulási szándék megvalósításához, de a magunkért való kiállásra is jó időszak.

Február 27. – A Vénusz is megérkezik a Bakba, s ezzel néhány napig 6 bolygó lesz ebben a csillagképben (Vénusz, Mars, Plútó, Hold, Merkúr, Szaturnusz). Abban a 2 napban, amíg a Hold is itt van, lehet nyomottabb a kedélyünk. Ez a Bak stellium azonban kormányzati intézkedések, lezárások ellen is hozhat fokozott ellenérzést, tüntetéseket világszerte, mert az emberek nyitásra, gyógyulásra, támogató hatósági hozzáállásra vágynak, elfogyott a türelmük. Tudnunk kell, hogy a gyógyulás kapujában vagyunk.

Addig is a kiút bent van, belső békénkben, énünkkel való stabil kapcsolatunkban.

Namasté

Vishakati

Write A Comment