A januári prognózisban a Vénuszt jelöltem meg a hónap főszereplőjének, lévén retrográd (ekkor a vénuszi témák gyógyulnak), Cazimi-ként a Nap szívébe kerül majd helyet cserél vele, valamint a hatása alatt álló Bharani Uránusz irányváltása is feljogosítja erre a minősítésre.

Vannak azonban további olyan – a Vénuszhoz társítható – mozzanatok az égen, amelyek a jelenben is fontosak, és a közeli jövőre készítenek fel.

Ezek a mozzanatok ahhoz a tényhez kötődnek, hogy jelenleg a védikus égen mindkét sorsbolygó, a tranzit Szaturnusz és a tranzit Jupiter is aspektálja a vénuszi Mérleg jegyet, ahová 2022 tavaszán a Kétu érkezik meg. A sorsbolygók közös aspektusa mintegy előkészíti a terepet a Mérleg Kétu időszakához.

Nézzük meg ennek az aspektálásnak az üzenetét.

Először is, miben fogalmazható meg a Mérleg csillagkép, a mérlegség? A párkapcsolat és a külsőségek jegyének szokták címkézni, valójában pedig a Mérleg arról szól, hogyan tudjuk magunkat meghatározni a külvilághoz képest – adott esetben a párunkhoz, partnerünkhöz való viszonyunkon keresztül. Tanuljuk az együttműködést, miközben keressük, tanuljuk magunkat a kapcsolódásainkban. A cél az lenne, hogy nem alárendelődve, nem kihasználva, nem lenyomva, nem a párunk értékrendje vagy a felénk irányuló elvárások szerint, hanem saját, önazonos énünket képviseljük a viszonyulásainkban.

Ez az értékrendi tisztázódás már zajlik, lásd Rahu-Kétu a Bika-Skorpió tengelyen, ahol Kétu a Skorpióban, a Mérlegtől számított 2.helyen (értékek, kötődések, prioritások) rendezkedik.

A Bakból a Szaturnusz már 2020. január vége óta aspektálja a Mérleget. A tranzit (más néven égi vagy átvonuló) Szaturnusz az általa aspektált területeket mindig fejleszti, amely próbatételeken, nehezítéseken, akadályoztatáson át történik. Ez most a kapcsolatrendszerünk, párkapcsolatunk, házasságunk megpróbálásain, átalakításán keresztül zajlik, de a cél az, hogy valódi énünket tudjuk megélni a kapcsolatainkban (meg egyáltalán az életünkben).

Ezért neheztelünk a Szaturnuszra és következetességére: soha nem a könnyebb utat kínálja. A jelenlegi Bak Szaturnusz saját jegyében különösen erős, és megdolgoztatva bár, de nagyon is el tud juttatni a cél megvalósításához.

A másik sorsbolygóról, a Jupiterről sokkal kedvezőbb a képünk. A nagy jótevőnek nevezett bolygó testi-lelki-szellemi téren gyarapodást hoz, csupa kellemes dolgot társítunk hozzá. (Egy hátulütője van csupán: túlzásokra hajlamosít.)

A tranzit Jupiter 2021. november 20-tól van a Vízöntőben, és 2022. április 13-ig – 4,5 hónapig – onnan aspektálja a Mérleg jegyet, ennek során kapcsolatokat, azokban bővülést, támogatást, erősödést kínál.

A Bak Szaturnusz és a Vízöntő Jupiter tehát a fenti 4,5 hónapos időszakban eltérő jegyből és megnyilvánulásokkal, de együttesen dolgozzák meg a Mérleg csillagképet. Jupiter ígér, támogat, reményt ad, Szaturnusz realizál, megvalósít.

A fenti 4,5 hónapos időszakon belül azonban 6 hétig hátrál a Mérleg jegy ura, a Vénusz. Retrográd periódusa január 29-én fejeződik be, ekkor zárul le a Vénusz témáinak felülvizsgálata, gyógyítása és gyógyulása. A két sorsbolygó tanítása a direkt Vénusszal – január 29-ét követően – változik, előre mutatóbb, hatékonyabb lehet.

Ez azért is fontos, mert a Mérleg területet aztán majd mélyen megtisztító Kétu tavasszal érkezik meg ebbe a csillagképbe: a valódi holdcsomópont számítással kalkulálók számára március 17-én, az átlagolt holdcsomópontot használók számára április 12-én. Érdemes majd figyelni, melyik napon érzékelünk jelentőségteljes történést. Jómagam az átlagolt holdcsomópontokat alkalmazom, mert sok éve mindig ezeken át kapok jelzéseket, üzeneteket az életemben. Akad, akinek a valódit, vagy mindkét félét – s az ezekből adódó mindkét dátumot – érdemes figyelni, ez már személyes megtapasztalás kérdése.

Az előttünk levő időszakban jó lesz a Vénuszt megtámogatni szimbólumai használatával. Aki erről többet szeretne tudni, annak a Vénusszal foglalkozó két videóleckét szeretném a figyelmébe ajánlani, illetve a hírlevelemet, amelyben mindig vannak aktuális, és csak ott olvasható hírek, információk, kedvezmények (feliratkozási lehetőség a honlapon).

Namasté

Vishakati

Write A Comment