Január közepén olyan égi történések vannak, amelyek hatása földi életünkben hullámzó hangulatot és változó erőnlétet eredményezhet nemcsak Magyarországon, hanem globálisan is. Főként a 14-18. közti napokban érezhetjük úgy, hogy bonyolultabb az életünk.

Bár a január 14-én a Bakba lépő Nap megnyitotta az év aktívabb, tevékenyebb felét, az ugyanaznap hátra forduló Merkúr sokak számára akadályoztatott hetekkel jár (február 4-ig). Akinek a születési horoszkópjában eleve retrográd Merkúr van, az érezheti ismerősnek a Merkúr ilyen irányú mozgását, és számára nem bajosabb ez az időszak. Mindenesetre a rakoncátlankodó informatika, ügyintézési félreértések, közlekedési nehézségek jellemzőbbek lesznek ezekben a hetekben. Hogy hogyan nehezít és okoz kalamajkát a retrográd Merkúr és a Mars gandanta együttesen, annak iskolapéldája lehetne az Australian Open és a szerb teniszsztár esete, persze mindennemű ítélkezés vagy állásfoglalás nélkül.

Január 15-től 3 napon át ugyanis a Mars kel át a Skorpió-Nyilas jegyhatár gandanta zónáján. Ezek mindig billenékenyebb napok elsősorban a marsikus érdekeltségűek (Kos és Skorpió aszcendensek és Holdak) számára, és amelyeket mindenki érzékelhet erőnléte, aktivitása, kezdeményezőképessége gyengélkedésében. A természet is jelezhet vizes anomáliákkal, viharral, áradással. Január 17. hétfő kora délután azonban már túl is leszünk rajta, és elkezdődik a Nyilas Mars 6 hetes periódusa ideológiai túlfűtöttséggel és intenzív politizálással.

Január 16-án, vasárnap a Nap (életerő, egó, önvaló, vezetői minőség) együtt áll a Bakban a Plútóval (gyökeres átalakulás). Egó átalakító napok, amikor megfelelő tudatossággal elengedhetünk bizonyos felismert játszmákat, de környezetünkben vezetői lefokozások, bukások is történhetnek. Egészség szempontjából a szív kér figyelmet.

Alig evickélünk át a váltásokon, január 18-án, kedden a nap első órájában Telihold van a Bak Uttarasadha Nap és a Rák Pushja Hold között. A Nap elég nehéz pozícióban (a Bak Plútó szomszédságában, egy jegyben a retrográd Merkúrral és a Szaturnusszal) a felelősségvállalást szorgalmazza, ezzel egyidejűleg a vele szemben álló Rák Hold a családi helytállást. Mivel a Bak oldal mindig a hivatalos adminisztráció, a kormányzás, ez a Telihold utalhat arra is, hogy a családok számára nehezebb időszak következik, mert a szabályozás világszerte nem feltétlenül az ő érdekeiket szolgálja.

18-án este pedig a Kos Uránusz vált direkt irányba a retrográd Vénusz hatása alatt álló, végletes Bharani naksatrában. Az Uránusz irányváltása mindig erőteljes energialöket, megmozdulhat vele a föld is, aztán következményként a tenger is, ahogy történt ez a Tonga közeli, tenger alatti vulkánkitörés során.

A január közepi hektikus napok türelmet és mélyebb belső figyelmet kérnek, hogy tengelyben tudjunk maradni.

Namasté

Vishakati

Write A Comment