Ahogy azt lehetett látni, idei novemberünk igen változékony konstellációkkal színesítette életünket. Miközben októberben örülhettünk a nagyszámú előre forduló bolygónak, utolsó őszi hónapunkban a Mérleg csillagképen átvonuló bolygók (Mars, Nap, Merkúr) feszítő aspektusba léptek a Bak Plútóval és Szaturnusszal, és szembenállásba kerültek a Kos Uránusszal.

A Kos Uránusszal oppozícióba lépett planéták megmutatják az Uránusz kiszámíthatatlanságát az adott bolygó jelentéstartományában, de felfedezéseket, vadonatúj meglátásokat is hozhatnak.

A Nap-Uránusz szembenállás pozíció megingást, vitalitásbeli meglepetéseket hozhatott a november 4. körüli napokban, a Merkúr-Uránusz szembenállás kommunikációs félreértéseket, informatikai és közlekedési gixereket november 13-a környékén, és a Mars balesetveszélyt, vitákat, izomsérüléseket november 16-17-ika körül. Ezzel az Uránusz oppozíciók, s a hozzá köthető átrendeződések időszaka egy időre lejár.

Ezt követően november 19-én várható egy markáns konstelláció: Telihold a Skorpió (Vishaka) Nap és a Bika (Krittika) Hold között. Önmagában a Telihold komoly feszültséget hordoz, mert tudatos és tudattalan énünk tartalmai viszonyulnak egymáshoz: a jéghegy csúcsa megsejt valamit arról, mi van a víz alatt, a mélyben.

A Skorpió érintettség miatt igen erősen érezhetjük a lelki bevonódást. Mivel ez a mostani Telihold a Rahu-Kétu közelségében lesz, Holdfogyatkozással is együtt jár, amely az elmúlt évszázadok leghosszabb Holdfogyatkozása lesz, 3 órán, 28 percen és 23 másodpercen át fog tartani. A jelenséget az Észak-Amerikában, Kelet-Ausztráliában, Új-Zélandon és Japánban élők figyelhetik meg.

Mivel a Holdfogyatkozás elsősorban ott fejti ki hatását, ahonnan látható, és annyi hónapig, ahány órás a fogyatkozás, Magyarországra ez most kevésbé lesz hatással.  A fogyatkozások azonban asztrológiailag baljós jelek, amelyek valamely képesség, erő csökkenésében jelentkeznek, és a fogyatkozások során beálló elsötétülésben előkerülhetnek olyan titkok, amelyek a normál fényben nem láthatók.

És ha mindez nem lenne elég, a Teliholdban résztvevő Hold az Algol – az egyik legkártékonyabbnak tartott állócsillag a sziderikus Bika 2°18’-én – közelségében van. Az Algolt a háború csillagának is nevezték. Emiatt ez a Telihold és annak napja, november 19. veszélyes, indulatos, agresszív energiájú. Vezetői szerepben pozícióvesztés fenyeget. A legjobb, amit tehetünk, ha kerülünk mindennemű konfliktust, és csak a szükséges mértékben mozdulunk ki. Természetesen minden befelé irányuló figyelem és belső munka meghálálja magát.

Az agresszív Telihold után egy nappal azonban igen kedvező fordulat várható. November 20-án a nagy jótevő Jupiter kiszabadul esésben tartó jegyéből, és visszatér a Vízöntőbe, ahol sokkal jobban érzi magát. 2022. április közepéig marad itt, mindvégig direkt mozgású lesz.

A Vízöntő Jupiter az elmúlt másfél év sebeit kezdi gyógyítani. Támogatja a közösségek szerveződését és működését, erősíti az emberiségben egy lassú javulás, kilábalás érzetét. 2022. január 2-án lép a Szatabisha naksatrába, melynek neve annyit jelent: 100 orvos, itt tartózkodása pedig komoly remény arra, hogy végre lecsillapodjon a covid világjárvány.

Namasté

Vishakati

Write A Comment