November változó hangulatokkal fogad bennünket. Prognózisunkban kiemeljük az érzékenyebb napokat, főként a legnehezebbet, november 19-et. A kiemelt naptári napokat több tudatossággal, türelemmel éljük meg, kerüljük a túl sok eseményt, és ha lehetséges, igyekezzünk befelé is fordulni.

Az említett november 19. egy kifejezetten nehéz Telihold, sok indulattal, baleset- és terrorveszéllyel. Egyúttal Holdfogyatkozás is lesz, amelyet 2 héttel később, december 4-én, Napfogyatkozás követ.

A fogyatkozások asztrológiailag baljós jelenségek, amikor a fogyatkozó fény valamely képesség, lehetőség csökkenésével jár együtt, és a sűrűsödő sötétségben olyan titkok is előkerülhetnek, amelyeket addig a fényben nem láttunk. A fogyatkozások egyúttal egy konfliktusosabb, agresszívebb időszakot is előre jeleznek, amelynek kezdete a Mars Skorpióba lépése december elején.

A hónap legkedvezőbb fordulata a Jupiter jegyváltása Vízöntőbe, Kumbha Mela néven nagy hindu ünnep. Járt már itt a Jupiter, április elején lépett be a Vízöntőbe, de azóta retrográd időszakát töltötte, ekkor araszolt vissza a Bakba. Jóindulatú égi gurunk végre számára harmonikusabb kozmikus helyzetbe kerül, amelynek haszonélvezője lesz mindenki, de különös tekintettel a jupiteri aszcendensek és holdak, tehát a Nyilasok és Halak.

Nézzük a naptárban a fontosabb napokat, amelyeket tehát érdemes kiemelt figyelemmel megtisztelni.

November 2. – A Merkúr a Mérleg csillagképbe lép, csatlakozva a már ott tartózkodó Naphoz és Marshoz. Gondolatainkban, tudatunkban a kapcsolatteremtés és a másokhoz viszonyulás fontosabb lesz. Szintén ezen a napon a Mérleg Mars pontos fényszöggel aspektálja a Bika Rahut, emiatt lehetünk ingerültebbek. Érzékenyebb témák megbeszélésével várjunk néhány napot, nehogy elfajuljon egy vita.

November 4. – Újhold a Mérlegben, a Rahuhoz tartozó Szvati naksatrában, melynek fő kérdése a partneri együttműködés és a társadalmi pozícionálódás. Mivel pontosan szemben lesz a Kos Uránusszal, érzelmileg lehet instabilabb, viszont inspirálhat új ötletekre, meglátásokra, felfedezésekre, például a pandémia kezelésében.

November 9-10. – A Mérleg Mars (együttállva a Merkúrral) aspektálja a Bak Szaturnuszt, és viszont, ráadásul a Hold is a Szaturnusz jegyében halad. Rosszkedv, tehetetlenség érzése nyomaszthat. Keressük a természetet, sétáljunk, sportoljunk, hogy elűzzük a csüggedtséget. A befelé fordulás tudatos módja, azaz bármilyen tudatos jelenlét módszer nagyon időszerű.

November 16. – A Nap megérkezik a Skorpióba, ahol mindig megmozgatja lelki mélységeinket is. Érzelmileg, saját magunkhoz való viszonyulásunkban változékonyabb 30 nap következik, mindvégig jótékony a tudatos belső munka. Egy jegyben a Kétuval a Nap képviselte egónk, erőfölényünk gyakorlása óvatosságot igényel.

November 17. – A Mérleg Mars (akció, cselekvés) szemben áll az Uránusszal (kiszámíthatatlanság, hirtelen történések), ráadásul az Uránusz mellett ott van a Hold (érzelmek) is. Igyekezzünk visszafogni magunkat, nehogy olyan történjen vagy hangozzon el, amit később megbánunk. Érzelmileg nehezen kontrollálható nap. Balesetveszély.

November 19. – Telihold a Skorpió (Vishaka) Nap és a Bika (Krittika) Hold között. Minden Skorpió-Bika Telihold igen mély lelkiséget tud megmozgatni, de ez a mostani, amikor a Rahu-Kétu közelségében van, Holdfogyatkozással is együtt jár. Ráadásul a Hold az egyik legkártékonyabbnak tartott állócsillag, az Algol (sziderikus Bika 2°18’) közelségében van. Veszélyes, indulatos, agresszív energiájú nap, amelyet nehéz lesz uralnunk. Vezetői szerepben pozícióvesztés fenyeget.

November 20. – Jó hír viszont, hogy a Jupiter – 2 hónap Bak tartózkodás után – visszatér a Vízöntőbe, ahol sokkal jobban érzi magát. Ennélfogva mindennemű jupiteri téma és érintettség (tanulás, tapasztalás, jogi ügyek, Nyilas és Halak szülöttek ügyei) szárnyakat kap. Szintén ezen a napon a Mars a Mérleg jupiteri energiájába (Vishaka) lép, ahol a párkapcsolatok kiegyenlítődését forszírozza. A kedvező kozmikus helyzetű Jupiter ezt is segíti.

November 21. – A Merkúr is belép a Skorpióba, támogatva az üzleti pörgést, és felerősítve a manipulatív gondolkodást. Immár a Kétu, a Nap és a Merkúr hármasa van a Skorpióban. A Kétu mint szeparációs pont a két másik planétával való találkozásakor gyors átfutású problémákat okozhat.

November 23. – Nap-Kétu együttállás a Skorpió szaturnuszi holdházában (Anuradha). A Nap (életerő, szellemiség, egó) és a Kétu (spiritualitás, veszteség, szeparálódás) minden évben találkoznak egy konjunkció erejéig. Ekkor kívülállónak, elveszettnek, esetleg erőtlennek érezhetjük magunkat.

November 25. – Merkúr-Kétu együttállás, amelyet félreértések és a befelé fordulás igénye kísérhet. Ez is egy gyorsan átvonuló hatás, de jobb felkészülni rá.

Namasté

Vishakati

Write A Comment