Október 5-6. a havi prognózisban beharangozott érzékeny napok első adagja. Egy kissé túl sok dolog történik egyszerre, de segítünk értelmezni a várható történéseket.

Október 5-én az átlagolt  Rahu naksatrát vált a Bika csillagképen belül. Eddig 8 hónapon át holdi energiában volt (Rohini), amely anyai lenyomatainkról, hozott női minőségünkről és annak felülírásáról, fejlődéséről szólt.

A naksatraváltás nyomán Rahu, a fejlődés fáradhatatlan mozgatórugója a Bika Nap-energiájába, a Krittika naksatrába érkezik 2022 április közepéig. Ettől kezdve az apai minta és a férfi oldal kerül nagyító alá, azaz hogyan viszonyulunk az apánk által képviselt olyan kérdésekhez, mint a tulajdonlás, anyagiasság, birtoklás, kötődés.

Mivel a naksatra ura, a Nap innen a 4. jegy (Oroszlán) ura, a 4-es témák (ingatlan, birtok, föld) és ezek családi értékrendben elfoglalt pozíciója rendeződik át a Bika Krittika 6,5 hónapjában.

A Plejádok (magyarul Fiastyúk) 7-es csillaghalmazához tartozó Krittika naksatra az igaztalan vádaskodás veszélyét is hordozza, amint arra az indiai monda utal: a Plejádok szimbolizálta 7 nővért hamisan vádolták meg hűtlenséggel. Ha a Krittika naksatrát hangsúlyos égi konstelláció – mint most a Rahu – aktivizálja, annak időszakában lényegesen több lehet a méltánytalanság, jogtalanság, amely persze aztán többnyire megoldódik.

Október 6-án a Plútó direktté válik a Bak első fokán. A Bak Plútóval 2020. február 26. óta ismerkedünk, emlékezhetünk látványos belépőjére, a pandémia berobbanására, a vesztegzár 1. hullámának hónapjaira.

Az október 6-tól ismét direkt Bak Plútó a Bak témákban szigorít és tanít mélyebb felelősségvállalásra, fegyelmezettségre, céltudatosságra. A Bak eleji Uttarasadha naksatrában a felnőtté válást, a hatalommal élés felelősségét firtatja.

A két lassú bolygó, a Rahu és a Plútó konstellációváltása nagy átrendeződés az égi energiákban. Már 1-2 nappal előtte is érzékenyebbé, nyugtalanabbá tehetett bennünket, a váltások napja, október 5-6. pedig kifejezetten konfliktusos, balesetveszélyes. A Facebook október 4-i nagy leállását már ennek tulajdoníthatjuk, amibe azért besegített a retrográd Merkúr is.

Október 6-án Újhold is van a Szűz holdi területén (Hasta), a Mars szoros közelségében. Ez az Újhold egy jól érzékelhető nyomatékot tesz a Szűz jelentésekre (egészség, betegség, gyógyítás). Olyan hónap kezdetét jelöli, amelyben az egészségmegőrzés, a pandémia kérdései, új gyógyítási metódusok mindvégig nagyon foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban igen bonyolult és nehezítő hatások érik – a Szűz Mars közelsége, 8-as távolságra levő Kos Uránusz fényszöge, a Bak Jupiter és a Bika Rahu aspektusai -, váratlan eseményekre, felnagyított fordulatokra, frusztráltságra is számíthatunk. Mindezek miatt ez az Újhold kiszámíthatatlan, nyugtalan napnak várható.

Az érzékeny napok miatt próbáljunk óvatosabb ritmust felvenni. Oldjuk meg elkerülhetetlen teendőinket, de ezen túlmenően hallgassunk belső hangunkra, ne feszegessük határainkat, ne akarjunk ugyanolyan aktívak lenni, mint normál napokon.

Vigyázzatok magatokra!

Namasté

Vishakati

Write A Comment