Február 7-én Mars, az erő, a cselekvés és kezdeményezés harcos planétája 6 hétre megérkezik a tüzes Nyilasba. Olyan területre érkezik, amelyben előtte hosszan ott tartózkodó, lassú járású planéták (Szaturnusz, Jupiter, Plútó, Kétu) hatottak.

Emlékezzünk ezek különféle együttállásaira: a 2019-es, 5 hónapos Szaturnusz-Kétu hátrálásra, a 2019. december 26-i Napfogyatkozásra a Nyilas 10. fokán, a Szaturnusz-Plútó 2020. januári közepi együttállására, a Kétu-Jupiter 2020. január 6-i találkozójára, ezek fordulópontok voltak az igazság, szellemiség, spiritualitás és világnézet jegyében.

A Nyilasból 2020. január 24-én a Bakba átlépő Szaturnusz immár megkezdte rendszerező, szembesítő munkáját. Ugyanakkor a Nyilas témák még mindig intenzíven dolgoznak: fanatizálódnak a Purvasadha Jupiter és erőteljesen tisztulnak a Múla Kétu révén, miközben a Plútó készülődik 14 Nyilas év után a jegyváltásra a Bakba.

Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a szintén tüzes Kos jegyből, annak Asvini (Kétu-energia) naksatrájából az Uránusz ugyancsak aspektálja ezt a Nyilas gócot, váratlan helyzeteket, tüzes eseményeket generálva. (A Kos Uránusz egy másik aspektusa – interferálva az Ikrek Rahu hatósugarával a Mérlegbe, a november végén ott álló és az Uránusszal opponáló Marsra – indíthatta  be a Mérleg jegyű Kínában a koronavírus járványt.)

Ebbe az égi helyzetbe toppan be Mars, amely mozgósító energiáival belobbanthatja a feszültséget, aktiválhatja mindazokat a pontokat, amelyeket az említett emblematikus bolygótalálkozók és a Napfogyatkozás jelöltek meg. Mars lehet a szikra.

A Mars Nyilas béli haladása 3 szakaszra tagolható. Közülük messze az első, a Múla naksatrában töltött 3 hét a legkritikusabb, mert ekkor működésbe lép a túl sok Kétu-energia. Nézzük a 3 szakaszt!

1. Február 7. és 27. között a Múla naksatrában (Kétu-energiában) halad a Mars, egy naksatrában a Kétuval. Múla a destruktív, romboló energiájú Nairitti istennő fennhatósága, lebontja, lerombolja az itt haladó planéta meghaladott minőségeit, hogy újaknak csináljon helyet. Rombolás, erőszakos történések, több tűzeset, robbanás- és terrorveszély időszaka.

Itt, a Múlán belül február 22-én éri el a Mars a Nyilas 10. fokát, azt a helyet az ekliptikán, ahol 2019. december 26-án a Napfogyatkozás bekövetkezett. Az asztrológiai hagyományban ez is veszélyt jelez.

Február 23-24-én pedig a Mars összetalálkozik a Kétuval szintén itt, a Múlában. Ez lehet az erőszakhullám tetőpontja. (2001. szeptember 11-én igen hasonló bolygóállás, a Múla Mars-Kétu együttállás mellett történt a New York-i terrortámadás, bár akkor a Jupiter a szemközti Ikrek jegyében volt, amely Amerikával kapcsolódik.)

A Mars tüzes, harcias jellegét már ismerjük. A Kétut – hasonló természetük okán – kis Marsnak is nevezik. Ketten együtt, a Kos Asvini Uránusz által aspektálva, túl sok tüzes, szélsőséges, romboló erőt mozgatnak meg akár a fizikai elemek szintjén, akár ideológiai, vallási, politikai téren. Gyúlékony nap.

Ezeknek a napoknak a feszültségét fokozza az is, hogy 24-én a Plútó kilép a Nyilasból, s az ő jegyváltása is kiszámíthatatlanságot okoz. Szintén ezen a napon Kala Sarpa időszak is indul (március 4-ig), szítva a szélsőségekeket.

Február 22-24. tehát a legkritikusabb napok – amúgy hétvégére és egy hétfőre esnek -, ekkor kerüljük a nyüzsgést, a tömegrendezvényeket, és lehetőleg ne utazzunk. Intenzív belső munkával, meditációval, jógával, tai chi-val, energiagyógyászattal segíthetünk elvezetni a magasfeszültséget.

A veszélyes Múla hetek után még két Nyilas naksatrán halad át a Mars:

2. Február 27. és március 17. között a Purvasadha naksatrában (Vénusz-energia), fanatizáló, lelkesítő hatása itt érvényesül leginkább. Az erőszak veszélye alábbhagy, de a politikai, vallási fanatizmus magasra csaphat.

3. Március 17. és 22. között az Uttarasadha naksatrában (Nap-energia) halad a Mars, a Jupiterrel ebben a szakaszban találkozik. Két, egymást kedvelő bolygó energikus, de kevésbé konfliktusos együttállására számíthatunk.

A Nyilas Mars elsősorban a Nyilas testtájakon (csípő, máj, hasnyálmirigy, cukorháztartás) okozhat akut tüneteket, gyulladást.

Földünk Nyilas jegyűnek tekintett földrajzi területein (Magyarország, Spanyolország, Dél-Amerika spanyol ajkú részei, Ausztrália erdős, bozótos, jelenleg is tűzzel sújtott vidéke) igen erősen megmozgatja az energiákat, indulatokat, erős nézeteltéréseket, nagy feszültséget gerjesztve. Reméljük, az erőszak és a tűz ennél tovább nem terjed majd.

Mértéktartás, belső munka, indulatelvezetési technikák segíthetnek ezekben a zajosabb hetekben.

Szeretettel, namasté

Vishakati

Write A Comment