Február 17-én a Merkúr a Vízöntő 18. fokán, a Szatabisha naksatrában hátrafordul, s március 10-ig retrográd marad.

A retrográd Merkúr 3 hete mindig egy tanulási időszak: tökéletesíteni, megérteni szükséges azokat a területeket, amelyek a Merkúr jegyeiként (Ikrek és Szűz), illetve tartózkodás helyeiként (hátráló módban összeköti a Vízöntő és a mögötte lévő Bak jegyeket) írhatók körül. Bontsuk ki ennek értelmezését!

A retrográd Merkúr mindig az Ikrekhez tartozó kommunikáció, információáramlás, informatika, média, közlekedés, utazás analógiákon keresztül üzen. Lelassítja ezeket, kavarodást okoz, sokkal több meghibásodás és félreértés kíséri. Célja az, hogy körültekintőbben álljunk a hírek befogadásához, oda és akkor jussunk el térben és időben, ahol valóban dolgunk van, és kapjunk bőven lehetőséget arra is, hogy elmélázzunk a lassuláson, hacsak nem bosszankodással töltjük az időt.

A Merkúr másik jegye a Szűz, amely a testtel kapcsolatos teendőket teszi a fókuszba. Megélhetjük erősödő egészségtudatosságban, többet foglalkozva magunkkal, táplálkozásunkkal, mozgással, vagy pont fordítva, sokan fognak betegségtudatba, ezzel kapcsolatos félelmekbe csúszni.

A retrográd Merkúr mindenesetre azt üzeni, új célokat ne ebben az időben indítsunk be. Viszont kiválóan alkalmas arra, hogy régi projekteket elővegyünk és leporoljunk, találkozzunk olyan emberekkel, akik a múltunkhoz tartoztak, egyáltalán bármivel, ami a múltból elő szeretne bukkani, mert a retrográd Merkúr nem előre, hanem visszafelé fordítja a figyelmet.

Figyelemre méltó az irányváltás helye. A Vízöntő 18. foka a Szatabisha naksatrához tartozik, amelynek jelentése 100 orvos, mert 100 betegség lehet körülötte. A Szatabisha egy Rahu alá tartozó holdház, aktivizálódása – az itt hátraforduló Merkúr, és az ide érkező Ardra Rahu aspektus révén – kollektív katasztrófát jelezhet, amely betegséggel és annak a médiában történő kezelésével kapcsolatos. Fontos, hogy heteit nagyon komolyan vegyük, mert a kísérő konstellációk, a Nyilas Mars, és a Plútó kapuban álló jegyváltása is veszélyt jeleznek.

A Wuhanból kiindult koronavírus esetszámának valószínű növekedésére, elhúzódó diagnosztikai problémákra, a gyógymód megtalálásának nehézségeire utal ez a konstelláció. Nem könnyíti a helyzet kezelését a média, amelynek zöme felfújja, dramatizálja a járványt ahelyett, hogy tényszerűen tájékoztatna, s ezzel konkrét teendőkre irányítaná a figyelmet.

Ugyanakkor a Szatabisha gyógyító energiákat is mobilizál, azok közül is inkább az alternatív, természetes  gyógymódokat. Itt az idő, hogy nem félelem vezérelte, hanem tudatos módon foglalkozzunk egészségünkkel. Jóleső, szabad levegőn végzett mozgás a zárt, zsúfolt helyek helyett, vitaminok, masszázs, energiagyógyászat sokat segíthet. És mint minden járványveszélyes időszakban, a fokozott higiénia, gyakori, alapos kézmosás, az úgynevezett etikus tüsszentés, köhögés zsebkendő használatával. Érdemes a puszilkodást, sőt a kézfogást is kerülni.

Magánéletünkben informatikai eszközeink fokozottabban igényelhetik a rendbetételt mind a hardver, mind a tartalom tekintetében. Mentés, tömörítés, átnézés ajánlott. Telefonunk, klaviatúránk áttörlése, tisztítása, fertőtlenítése úgyszintén időszerű, érdemes rászoknunk.

Namasté

Vishakati

Write A Comment