Július megmozgató konstellációkkal köszönt be, főként a Kosban haladó Mars és társasága révén. Június 27-én a tüzes bolygó ugyanis megérkezett saját jegyébe (már a gandanta napok is izzóak voltak), július folyamán pedig egyre közelebb kerül a már itt tartózkodó Uránuszhoz és Rahuhoz.

Nagyon erős, átrendező energiákkal találkozunk, amelyeket befoghatunk tudatos átalakítással, teremtő, alkotó folyamatokkal, de amelyek a fizikai síkon meglehetősen nehezen kezelhetők. Júliusban végig konfliktusos, balesetveszélyes időszakra számíthatunk, amelyben meg kell találnunk, milyen módon tudjuk saját ingerültségünket vagy a felénk irányuló ütközésveszélyes helyzeteket hárítani, az indulatokat, kanalizálni. A Mars-Rahu-Uránusz triója július utolsó napjaiban áll majd szorosan együtt, itt lesz a tetőzés, ezek lesznek a leginkább óvatosságot kérő napok (július 30-tól augusztus 2-ig).

Július 1-3. is figyelmet kér, mert a Kos Mars és a Bak Plútó kölcsönös fényszöggel találják meg egymást, amellyel a tüzes marsikus energiák felfokozódnak. A Kos Mars hegyeket képes és akar megmozgatni, míg a Bak Plútó az akarat megnyilvánulásának mértékét, irányát, értelmét és felelősségét kérdezi fel. E három napban tehát mi is képesek vagyunk hegyeket megmozgatni, ha annak van értelme és jogos célja, mert nagy energiákat kapunk. Ha például valaki épp ezekben a napokban vesz részt egy reiki, pránanadi vagy más energiagyógyász képzésen, az nagyszerűen profitálhat ezekből a különösen erős energiákból. Ha azonban nem tudjuk megfelelően becsatornázni, akkor kellemetlenebb megnyilvánulásokkal találkozhatunk, például balesetveszéllyel, eszkalálódó politikai és háborús történésekkel is.

Július közepén a retrográd Vízöntő Szaturnusz visszalép a Bakba. Ezzel – egyelőre – lezárul a 2,5 hónapos Vízöntő Szaturnusz ízelítő, és a karma bolygója 6 hónapra visszatér a Bakba, befejezni 2020 januárjában elindult Bak tanítását. Ismét korlátozóbb, befelé fordítóbb időszak lesz, amelynek lényege a valódi, érett, felelős énünkhöz és a valódi énünk számára fontos célokhoz való megérkezés. A retrográd Szaturnusz mindvégig a marsikus Dhanistha naksatrában van (annak először a Vízöntő, majd a Bak oldalán).

Fontos hosszú távú üzenet: a marsikus Dhanistha Szaturnusz, a marsikus Kos jegyben történő júliusi csúcsforgalom, majd a késő őszi retrográd Mars mind-mind indulataink, akaratunk, belső tüzünk tanulását, megregulázását kéri, tanítja.

A hónap végén a Jupiter válik retrográddá november végéig a Halak közepén. Áprilisban indult Halak évében most némi ismétlés következik: egyszerre hat a Halakban (érzelmi tanulás, lelki tapasztalások, megélések útján) és visszatekint a Vízöntőbe (közösségben működés és szociális érzékenység tanulása, kollektív karma ledolgozása). Vagyis közösségben, kollektíven megélt történések lelki vetületeit kell megtapasztalnunk a retrográd Halak Jupiter 4 hónapjában november végéig.

A sokféle, sokszor erőpróbáló változás mellett egy támogató érdekesség: július 12-ig egy sor bolygó a saját jegyében van (Szaturnusz a Vízöntőben, Jupiter a Halakban, Merkúr az Ikrekben, Mars a Kosban, Vénusz a Bikában). Ez a tény lehetővé teszi, hogy ezen bolygó erősebben és tisztábban mutassák belső természetüket, mi pedig mélyebben találkozzunk jelentéseikkel, és tudjunk is élni azokkal. Egy megalapozott terv realizálására, támogató időszak, de arra is, hogy illúzióink tekintetében kijózanító üzenetet kapjunk.

Nézzük a naptárban a fontosabb égi fordulatokat, különösen figyelve a hónap eleji és végi nehezebb napokra.

Július 1-3. – Kos MarsBak Plútó fényszög, amely erős baleset- és konfliktusveszélyt jelent. Különösen a közlekedésben legyünk türelmesek és óvatosak. Fejfájás, kiugró vérnyomás, izomsérülés is kísérheti e napokat.  

Július 2. – A Merkúr megérkezik az Ikrekbe, saját jegyébe, csatlakozva a Naphoz. Nyitottság, találkozások, sok beszélgetés és kirándulás jellemzi heteit.

Július 12. – A Szaturnusz a Vízöntőből visszalép a Bakba, hogy befejezze összességében 3 éves átalakító munkáját az egyéni karma, a felelősségvállalás terén. A retrográd Bak Szaturnusz visszahat a Nyilasba is, újfent felerősítve az ideológiai vitákat, és mindennemű szélsőséget. A Bak a kormányzás, az államhatalom területe is, itt várható több intézkedés, szigorítás.

Július 13. – A Vénusz belép az Ikrekbe, kellemes beszélgetéseket és olvasmányokat hozva. A vénuszi Bharani Rahu okán a Vénusz viszi magával a Rahu nyugtalanító hatásait, ez alkalmazkodásra kényszerítő helyzeteket is hozhat. Este Telihold az Ikrek jupiteri (Punarvaszu) Nap és Nyilas Uttarasadha (Nap-energia) Hold szembenállásából. Elme és hit, tudom és hiszem egyensúlykeresése.

Július 16. – A Nap és a Merkúr átlép a Rákba, ahol mindketten kissé erővesztettek, ráadásul szemben lesznek a Szaturnusszal, amely különösen a Nappal nem barátságos. Ezért a Rák Nap hónapjában ingadozó vitalitás, elbizonytalanító érzelmi befolyásoltság kísérhet bennünket. Keressük a család védelmező kereteit, egyúttal mérjük fel, miben kell meghaladnunk, kijavítanunk a családi mintát.

Július 28. – Jupiter retrográddá válik a Halak 15. fokán, marad hátráló november 24-ig. Érzékenyítő, közösségben vagy baráti körben megélt történések, tanulságokkal. Szintén ezen a napon Újhold este 8-kor a Rák áldott naksatrájában, a Pushjában, annak 3. padájában. Érkezhetnek megértések a hozott, családi érzelmi örökséggel kapcsolatban.

Július 30.-augusztus 2. – Mars-Rahu-Uránusz együttállás a Kos vénuszi naksatrájában (Bharani). Óriási feszítő, változásra  késztető energiák találkoznak, amelyeket megpróbálhatunk befogni a vitorlánkba, megtalálni belső erőnket és önfegyelmünket. Külső világunkban igen nagy feszültség, amely balesetveszéllyel, tűzesetekkel, földrengéssel is fenyeget. Agresszió, fegyverek okozta fenyegetettség lesz a levegőben.

Ebben a szeszélyes, nagy változásokat tartogató hónapban segít, ha megerősítjük a belső pilléreinket, tartalékolunk mind fizikai síkon, mind energetikailag, és minden módon kerüljük a bárminemű verbális, nézetbeli és fizikai ütközés lehetőségét.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment