Folytatódik a nagy átrendeződés. Április 13-án ismét nagy változás történt a védikus égen: egy nappal azután, hogy a Jupiter összetalálkozott égi testvérével, a Neptunusszal a Vízöntő utolsó fokán, átlépett a Halak csillagképbe, ahol közel 1 évig, 2023 április közepéig marad. A különleges találkozó kettejük közt 12 évente fordul elő, és 5 nappal együttállásukat követően a Neptunusz is belép majd a Halakba.

Most foglalkozzunk a Jupiterrel, amely a Halakba lépésével bekerült saját jegyébe, a lelkiség, érzékenység, empátia, az álmok és álmodozás, a művészi intuíciók és az áldozatiság területére. Utoljára 2010. május 2-től töltött itt egy évet – érdemes felidézni, kinek milyen emlékei, érzelmi-lelki megélései vannak arról az egy évről.

Jupiter az égi tanító, amely tapasztaláson át tanít. Itt, a Halakban a megúszhatatlan belső tapasztaláson, átélt, megértett vagy megszenvedett érzelmi élményeken keresztül tanítja a lelki fejlődést. Hogy akarunk-e fejlődni, tanulni lelki téren, ez a Halak Jupiter időszakában nem kérdés, legfeljebb a mikéntje. Tudatosságtól függően alapvetően két módon történhet: önvizsgálattal vagy szenvedésen keresztül.

A Halak Jupiter érzékenyít, felnagyítja a történések lelki hatását, adott esetben az érzelmek hiányát – például a szeretetlenséget, a meg nem kapott figyelmet, az érzelmi rá nem hangolódást is. Az érzékenység teljes skáláját megéleti, kinek kinek tudatossága és alkata szerint: a legmagasabb szintű, feltétlen szeretettől kezdve az önfeláldozásig, a szenvedéstől a szenvedtetésig, áldozatgyártástól az áldozattá válásig.

Abban a félelem, gyűlölködés és szenvedés övezte háborús hangulatban, amelyet a szomszédunkban történtek váltanak ki, most különös jelentősége van annak, hogyan tudjuk magunkat és környezetünket érzelmileg hangolni, mennyire tápláljuk a szeretet, a nyugalom, a béke érzését, hogyan tudunk kapcsolatban maradni a kegyelemmel, ami felülről vagy belülről próbál segíteni.

A Halak Jupiter egyúttal egy nagyszerű év lehet álmaink kifejezése (például megfestése vagy megírása, megzenésítése) terén. Nagy fejlődési perspektíva önismereti munkára, meditációra, elvonulásra, zarándokútra, és pszichológiai vagy spirituális tanulmányokra, mert a tudatos út, a lélek tanulmányozása lehetőség a fájdalmas megtapasztalások kikerülésére.

A Halakban tartózkodó Jupiter aspektálja a többi vizes jegyet: a Rákot – családi történetek, hozott érzelmi minták, gyermekkor, Skorpiót – lelki átalakulás, előző életbeli érzelmi blokkok elengedése, és a szemközti Szűz jegyet – test és lélek viszonya, érzelmek és praktikum egyensúlya.

Mivel a Halakban saját jegyében van, ezért a kendra távolságra levő jegyeket is besugározza energiájával (Ikrek – testvérhez való viszony, szerethetőségi és alkalmazkodási dilemmák, Nyilas – hit, apával való szellemi közösség, ősbizalom). Mindazok az életterületek, amelyek e jegyekben vannak az egyéni horoszkópban, azokkal kapcsolatban az érzelmek, a lelki oldal megmozdul, üzen.

A Jupiter egy éves útja a Halak csillagkép naksatráiban:

2022. április 13. – 28. között a Purvabhadra naksatrában háromszoros jupiteri hatás érvényesül: jupiteri jegyben, jupiteri naksatrában van a Jupiter – tömény érzelmi megtapasztalás, magas szenvedésfaktor, áldozatiság megélése. Tarthatunk attól, hogy ezekben a hetekben a szomszédunkban zajló háborúból egyre megrázóbb híreket, képeket kapunk.

2022. április 28. és 2023. február 25. közti hónapokban a szaturnikus Uttarabhadra naksatrában halad, ahol lehetőséget ad érzelmi falak, blokkok oldására, a kőszív megmozgatására. Itt tölti retrográd hónapjait is 2022. július 28. és november 24. között, amikor majd a Vízöntő területre is visszahat, ismételten közösségi, szolidaritási, szociális témákra erősítve.

2023. február 25. – április 22. között a merkúri Revati naksatrában lehetőséget ad lelkünkkel kapcsolatos mentális blokkjaink feloldására, érzelmi, pszichés témák racionális megértésére. Ez az időszak kiváló ilyen jellegű tanulmányokra is.

Nézzük meg, melyik jegy számára milyen főbb tendenciákat hoz a Halak Jupiter. Vigyázat, a védikus aszcendens és/vagy Hold lehet más, mint a nyugati asztrológiában. Itt lehet ellenőrizni, milyen jegybe jut az aszcendens, illetve a Hold.

 • Halak aszcendens vagy Hold számára 12 éves kis karmakör kezdete, amikor az önfejlesztés fontos. A kezdete valaminek. Számukra a Jupiter aspektálja az 5. (öröm, jelen, gyermek), 9. (hit, utazás), és a 7. (kapcsolat, külvilág) házakat, e témákban hozhat újdonságot, gyarapodást, fejlődést.
 • Kos aszcendens vagy Hold – őt az itt átvonuló Rahu is pörgeti – számára új munka, feladat érkezhet, ami külföldre is elszólíthat. Támogat lakásfelújítást, -szépítést. Családalapítás lehetősége. Jó időszak lelki rendrakásra, mélyülésre, karmikus érzelmi minták felülírására.
 • Bika aszcendens vagy Hold számára a 11. házában átvonuló Halak Jupiter új barátok, közösség lehetőségét hozza.  Érzelmi tanulságot hozó történés testvérrel. Érdemes próbálkozni partnerkereséssel.
 • Ikrek aszcendens vagy Hold számára 10. házas tranzit: új célok, karrierbeli lehetőségek ígérete, ajánlatos körülnézni munka ügyében, itt az ideje beújítani. Anyagilag kedvező év lehet. Jó időszak otthon átrendezésére, szépítésére, bővítésére.
 • Rák aszcendens vagy Hold számára erős a gyerektéma: például gyerekvállalás, a csemetével való foglalatosság, vagy a bennünk levő gyerekhez való visszatalálás. Életenergia, kreativitás, örömszerzés, saját tüzünk felélesztése. Apával lelket érintő történések, az apával való kapcsolat, az apai minta, az apakép rendezése. Lelki utazások, elvonulások.
 • Oroszlán aszcendens vagy Hold számára 8.házas tranzit, amelyet érdemes önismereti fejlesztésre fordítani: meditációval, tudatos álmodással foglalkozni, pszichoterápiába fogni, mert a lelki mélyülés számukra most előírás.
 • A szorgalmas Szűz aszcendens és/vagy Hold számára ebben az egy évben a társ lelkisége vagy érzéketlensége nagyon tanító.  Jobban megtapasztalhatja a másik ember látószögét. Megnyitja a kapukat kifelé magából, magától nagyon különböző emberekkel találkozik.
 • Mérleg aszcendens vagy Hold esetén a lezárás és egy új kezdés lehetőségét hordozza. Ne felejtsük el, a Mérlegben a Kétu is mély tanítást hoz. A lezárás és nyitás kapuja, újjászületés egy magasabb szinten. Miközben sokat tanul magáról és belső világáról, hivatásában eredményesség várható.
 • Skorpió aszcendens vagy Hold horoszkópjában 5.házas tranzit: ismerkedés a belső gyermekkel, hozott szenvedésminta elengedésének lehetősége, lelki mélyülés. Gyermekvállalásra, unoka érkezésére remek év. Külföldi munka kínálkozhat.
 • Nyilas aszcendens vagy Hold részére saját bolygóura a 4.házban hozhat családalapítást, otthonteremtést, meg van támogatva ebben.  Gyümölcsök learatása. Társadalommal kapcsolatos +/- elfogadás megtapasztalása.
 • Bak aszcendens vagy Hold számára érzékenyítő testvérkapcsolat, írásra ösztönző élmények jöhetnek. Új vagy megújuló párkapcsolat valószínűsége, azzal lelki szövetség, utazások. Építhet egy új közösséget, begyűjtve új barátokat.
 • Vízöntő aszcendens vagy Hold figyeljen oda az anyagiakra (ne úsztassa el a pénzét) és az egészségére: a teste ebben az évben érzékenyebb barométer lesz. Legyen rugalmas, ha hivatásában változás jönne, lépje meg.

Szép lelki élményeket és fejlődést a Halak Jupiter évében

Vishakati

Write A Comment