Július első felében felemás érzéseink lehetnek, mintha állóvíz venne körül bennünket: nehezen szánjuk rá magunkat feladatainkra, enerváltak vagyunk. Fontos megérteni ennek okát, és jó tudni azt is, hogy energikus változások előtt állunk.

A lassító impulzusokat magyarázza a nagyszámú hátráló bolygó (Szaturnusz, Jupiter, Plútó, Neptunusz) befelé és a múlt felé fordító hatása, és az esésben levő Rák Mars, amely a magunkban érzett – most gyengébb – akaraterő, energiaszint, kezdeményezőképesség felelőse.

A retrográd nagybolygók és a Szaturnusszal szembenálló gyorsabb planéták mind-mind az újravizsgálást, helyretételt kérik életünk valamely területén. A revideálás közben azonban elindul egy másik, kedvező változás is az égen, amelynek fontosabb lépései:

– a Merkúr (kommunikáció, közlekedés, informatika, média, nyitottság mások felé) megérkezése saját jegyébe (Ikrek), s ezzel megerősödése július 7-én,

– a július 10-i Ikrek Punarvaszu Újhold jupiteri energiában, amely a Vízöntőben hátrafelé araszoló égi guru szerepét emeli ki. Ez rávilágít a szociális érzékenység, társadalmi tolerancia, a másik szabadsága tiszteletének témáira.

Az igazán nagy változás azonban július 20-tól kezdődik, amikor az aktivitásunkat meghatározó Mars az Oroszlánba lép, s ezzel a marsikus energiák igen kedvező égi hatás alá kerülnek. Erőre kapunk, megélénkülünk, sokkal több energiát érzünk majd magunkban.

Az Oroszlán Marssal foglalkozunk majd részletesen, de már most érdemes készülni szeptember 6-ig tartó, 6 hetes időszakának első 3 hetére. Ekkor – augusztus 10-ig – kivételesen erős és biztató energiákat kapunk a Vízöntő Dhanistha (marsikus) Jupiter által támogatott Oroszlán Mars-Vénusz együttállástól. Jobbik oldalunk megmutatása, partnertalálás, romantikus elképzelések és azok megvalósulása, szerelmi ügyeink fellendülése mind-mind reményteli ebben a 3 hétben.

Az ígéretes kapcsolati történéseknél jó lenne figyelni az ismét előkerülő és ismét kecsegtető partnerkapcsolatokra is. Ez a lehetőség/csábítás a Jupiter retrográd volta miatt merül fel, amely régi ügyeket hozhat ismét a jelenbe azért, hogy valós értéküket egyszer s mindenkorra találjuk meg. Próbáljuk kikerülni, hogy az illuzórikus, már lezárandó, bennünket inkább felemésztő, semmint gazdagító kapcsolatok újra bedaráljanak bennünket.

A július 20-ig hátralévő napok még türelmet kérnek, ne akarjuk átugrani az addig felmerülő akadályokat, nehezítéseket. De 20-ától nagyon szép hetek ígérkeznek!

Namasté

Vishakati

Write A Comment