Júliust három fő tendencia határoz meg: a nagyszámú retrográd bolygó az égen, a Szaturnusz oppozíciója a szemközti Rákban átvonuló bolygókkal, valamint a Szaturnusz és a szembenálló bolygó T kvadrátja az Uránusszal.

Az égen hátráló lassú, ezért mély hatású bolygók (Szaturnusz, Jupiter, Plútó, Neptunusz) múltbeli, lezáratlan témák feldolgozását kérik, ezért olyan hangulatot teremtenek, mintha az idő lelassulna, nem haladnak a dolgok, helyben járunk. A hátráló Bak Szaturnusznak a szemközti Rákban átvonuló, gyorsabb bolygókkal alkotott oppozíciója azonban bőven ad tennivalót, életünk különböző területei kerülnek górcső alá.

A nyár középső hónapjának karmestere a retrográd Bak Szaturnusz (fegyelem, struktúra, felelősség), amely a Bak holdi naksatrájában (Sravana) hátrálva kerül szembe a Rákban áthaladó gyorsabb planétákkal. Ezalatt megvizsgálja, auditálja, helyreteszi őket és a hozzájuk kötött tartalmakat. Mivel retrográd a Szaturnusz, hatása múltbeli, lezáratlan, feldolgozatlan kérdéseket is érinthet.  A folyamatot az Uránusz (hirtelen változások, magasabb értelem, felszabadulás) turbózza, hozzásegítve új megközelítésekhez, új szempontú megoldásokhoz.

A nyugati asztrológiában T-kvadrátnak nevezett fényszögkapcsolat – csúcsán az Uránusszal, az átfogó egyik pontján a retrográd Szaturnusszal, másik pontján az áthaladó gyorsabb bolygóval – lehetőség arra, hogy a gyorsabb bolygó jelentéseinek működtetését a Szaturnusz szigorú szemüvegén át nézve felülvizsgáljuk, és azokat az Uránusz adta új szemszögből tudjuk látni és felszabadítani.

Ez, a hónapot végig kísérő konstelláció tudatos hozzáállással hosszú távú, erős, támogató fejlődéshez segíthet hozzá bennünket. Rugalmatlan, beszűkült, másokra mutogató tudatszinten azonban igen sok feszültséget és élethelyzeti töréseket hozhat. A Szaturnusz

  • július 1-2-án elsőként a Marssal (akarat, cselekvés, indulat) kerül oppozícióba. Lehet nagy feszültség kívül-belül, de kiemelkedő lehetőség megfegyelmezni akaratunkat, indulatainkat, és becsatornázni egy megfelelő cél érdekében. Megélhetjük frusztráló helyzetekben, de hozhatunk igen fontos, hosszú távú elhatározást is. Mivel a Mars is, és az Uránusz is gyújtópont, nagyon magas a baleset- és konfliktusveszély, tűzesetek, indulati robbanások is kísérhetik a konstellációt.
  • Július 7-én a Vénusszal kerül szembe: kapcsolati energiáink, vágyaink, anyagiakhoz való viszonyulásunk, esetleg művészettel kapcsolatos elképzeléseink (alkotóvágytól a lakberendezésig) kerülnek vizsgálódás alá. Rendbe tehetjük, hosszú távú elképzeléseink szerint átalakíthatjuk őket. Rugalmatlan hozzáállással törés, kudarc kísérheti témáit.
  • Augusztus 1-2-án pedig a Nap-Merkúr kettőse áll majd szembe a Szaturnusszal, amely családi egyensúlyunkat, a bennünk élő értelem és érzelem harmóniáját, vezetői felelősségünk és gondolkodásunk hitelességét kérdezi fel. Itt is lehetőség lesz felelősen, tudatosan átértékelni ezeket, de beragadt tudatosság mellett családi viszályok, konfliktusok, szakítások jelentkezhetnek.

Nézzük a fontosabb változások napjait a naptárban!

Július 1-2. – Igen fontos és erős fényszöggel indul a hónap: Mars-Szaturnusz oppozíció, felügyelve az Uránusz által. Kiváló alkalom arra, hogy a bennünk működő erőt (Mars) új aspektusból látva megfegyelmezzük és megfelelő irányba állítsuk. A mindennapokban azonban igen sok indulat, frusztráltság, balesetveszély kísérheti.

Július 7. – A retrográd hetei után magához térő Merkúr megérkezik az Ikrekbe, saját jegyébe. Előnyös változás, mert kiszabadul a zaklató Rahu szomszédságából, és megerősödve támogatja témáit (kommunikáció, közlekedés, informatika, média). Ugyanezen a napon Szaturnusz-Vénusz szembenállás, amely próbára teheti partnerkapcsolatunkat.

Július 10. – Hajnalban Punarvaszu Újhold az Ikrek jupiteri naksatrájában, egy jegyben a Merkúrral. Ez az Újhold szép üzenet az őt követő 4 hétre, ha értjük a naksatraúr retrográd Jupiter energiáit: gondolkodásunknak nyitottabbá, embertársainkhoz való viszonyulásunknak érzékenyebbé kell válnia. Ez a folyamat igényli a befelé fordulást, önértékelést, a személyes felelősség felmérését.

Július 16. – A Nap megérkezik a Rákba, a családi boldogság és a múlt, a gyökerek jegyébe. Több családi esemény, érzelmes történés várható, bár a szemből aspektáló Szaturnusz hozhat szembesítéseket az addig szőnyeg alá söpört családi viszonyokkal kapcsolatban.

Július 18-20. – Mars gandanta, mert az Oroszlánba lépése előtt a Mars a vizes-tüzes jegyhatár érzékeny zónáján kel át. A Mars gyenge jegyét, a Rákot hagyja el, és mielőtt megérkezik a számára sokkal kedveltebb Oroszlánba, nyugtalan, kevéssé kontrollálható, sodródó napokon megyünk át.

Július 20. – A marsikus változások napja: a Mars 1,5 hónapra egyik kedvenc jegyébe, az Oroszlánba költözik, ahol energikus, tettvágytól ég, és aktivizálja mindennapjainkat. Amit eddig halogattunk, mert erőtlennek éreztük magunkat, most egy csapásra megoldjuk. Szintén ezen a napon a retrográd Vízöntő Jupiter visszaérkezik a Vízöntő marsikus naksatrájába (Dhanistha), több közösségi aktivitást, sportot hozva.

Július 24. – Telihold hajnalban a Rák Pusja (szaturnikus) Nap és a Bak Uttarasadha (Nap-energia) Hold szembenállásából. Ekkor a Hold két nem éppen jóindulatú retrográd bolygó, a Szaturnusz és a Plútó között lesz. Hangulatilag meglehetősen terhelt, mindennemű felelősségvállalásunkat felkérdező Telihold.

Július 25. – Saját jegye után a Merkúr megérkezik a Rákba, ahol gondolkodásunkat, kommunikációnkat kissé érzelmesebbé és kaotikusabbá teszi, mert nem érzi magát stabilan ebben a jegyben. Majd augusztus első napjaiban éri utol a Napot, és kerülnek együtt szembe a Szaturnusszal. De erről majd a következő havi prognózisban.

Namasté

Vishakati

Write A Comment