A hónap legfontosabb jegyváltása a Mars (erő, cselekvés, bátorság, agresszió) Rákba (család, otthon, örökölt érzelmi minták, gyökerek) lépése. Új jegyében a Mars esésben van, éppen mert nem harcolnia kell, hanem erejét segítésre, gyógyításra, érzelmi táplálásra fordítania. Gyenge méltóságát erővesztés, erőtlenség, és kevéssé hatékony megnyilvánulások kísérik.

Július 20-ig tartózkodik itt, érezhető erővesztést okozva főként a marsikus jegyeknek (a többnyire erős önérvényesítésű Kosoknak, valamint az intenzív Skorpióknak). Tudatosságunktól függően – tehát hogy mennyire vagyunk a tengelyünkben – fogjuk tudni megélni ezt a konstellációt.

A mindennapokban több érzelmi viharral, családi viszállyal, párkapcsolati összetűzéssel számolhatunk. Általánosságban és mindenkinek okozhat gyengülést minden olyan témában, amelyhez sok erő, izom, illetve kezdőenergia szükséges.

Egészségügyileg a Rák területén, azaz a gyomor vonatkozásában okozhat több panaszt. Maga a Mars az izmok és a vér felelőse, e téren is jelezhet problémákat.

A Rákból a Mars a Mérleg (kapcsolati együttműködés), a Bak (felelősség) és a Vízöntő (közösségek, szociális témák) csillagképeket aspektálja, beleértve az ezekben tranzitáló bolygókat is. Ilyenmódon gyengélkedő erejét rávetíti a Bakban retrográd Szaturnuszra és Plútóra (rendcsinálásra vonatkozó erőtlen próbálkozások), valamint a Vízöntőben irányváltásra készülődő Jupiterre (közösségi események, véleménynyilvánítás a jövővel kapcsolatban) is. 

A Mars útja a Rák csillagkép naksatráiban:

Június 2.-június 8. között a Rák jupiteri naksatrájában (Punarvaszu) felerősíti a Vízöntő Jupiter közösségi aktivitást támogató hatását. Ekkor, 5-6-án lesz pontosan szemben a Bak Plútóval, emiatt nagy energiák mozdulnak meg. Érdemes valamely fontos, mélyre ható változásban vagy erre szóló elhatározásban megélni ezt a fényszöget, amely a fizikai síkon komoly feszültséget és balesetveszélyt hordoz.

Június 8.-június 29. között a szaturnuszi Pusja naksatrában halad. Itt a szaturnuszi hatásokat turbózza fel, amely nagyon egybeesik a június 6-tól szaturnuszi naksatrába (Anuradha) lépő Kétu tendenciáival. Miközben maga a Szaturnusz hátrál, azaz visszanyúlik elvarratlan Nyilas (ideológia, szélsőségek, politika, vallás) témákra, ezt a visszamenőleges munkálatot és ennek felelősségét a szaturnikus naksatrás Mars és Kétu erősíti.

Június 29.-július 20. között pedig a merkúri Asleshában halad, ahol berögzült tudati mintáink miatt okozhat érzelmi konfliktusokat. Érdemes lenne ekkor gondolkodásunkat, döntésünket (vagy épp döntésképtelenségünket) új szemszögből is vizsgálni. Rák tartózkodása alatt mindvégig szembenáll a Szaturnusszal, amely erős korlátozó hatás. Július 1-jén pontos a két bolygó oppozíciója, ez a nap több feszültséggel és frusztráltsággal jár majd. Július 7-től azonban a naksatraúr Merkúr megérkezik saját jegyébe, az Ikrekbe, amely ihletettebb gondolatokat, több álmot, meglátást hozhat.

Jó utazást a Rák Marssal!

Vishakati

Write A Comment