Július 20-án a Mars belép egyik kedvenc helyére, az Oroszlán csillagképbe, ahol szeptember 6-ig marad. A Mars (aktivitás, cselekvés, kezdeményezés, akarat, harciasság, bátorság, a szexualitás férfias, fizikai oldala) az Oroszlánban erősen és kedvezően tud megmutatkozni.

A Oroszlán jegyben a Mars jóga karaka bolygó, mert saját jegyei innen igen kedvező (4. Skorpió kendra, 9. Kos trikóna) távolságra vannak, azaz az általa képviselt jegyek energiáit erősen és támogatóan tudja érvényesíteni. Ezért itt tartózkodása heteiben energikusnak, lendületesnek, merésznek és erősnek érezhetjük magunkat, tele vitalitással, ötlettel. Úgy érezhetjük, mintha felkapcsoltak volna bennünket, és egy magasabb energiaszinten tudunk működni.

A Mars kedvező lépését elsősorban a saját jegyei, azaz a Kosok és Skorpiók (tehát azok, akiknek itt van az aszcendense és/vagy a Holdja) fogják előnyös fordulatnak megélni, de mindenki számára érezhető lesz a támogató változás.

A Mars Oroszlánba lépése és 6 hetes átvonulása több szakaszra osztható:

– július 18-22. – átkelés a Rákból az Oroszlánba a 2 jegy határán levő gandanta zónán (szűkebb értelemben a jegyhatár mindkét oldalától 1-1°). A gandantában tartózkodás mindig bizonytalanabb, érzelmileg és például az időjárás vonatkozásában is kaotikusabb napokkal jár. Frontokra, több csapadékra számíthatunk. (A Mars előtt a Vénusz kelt át ugyanezen a zónán, ő július 16-tól tette változékonyabbá hangulatunkat és az időjárást.)

– július 20. és augusztus 10. között a Mars az Oroszlán Magha naksatrájában jár, amely Kétu energia. Pontosan erre az időszakra esik a Vénusszal (vágyak, kapcsolatiság, a szexualitás intimitása, szépség, romantika) való együttállása az Oroszlánban. Közös heteik – megtámogatva a Vízöntőben levő Jupiter fényszögével – kifejezetten jó kilátások romantikus találkozásokra, harmonikus együttlétekre. Bár a Mars által befolyásolt szexualitás és a Vénusz által meghatározott intimitás megnyilvánulása (tehát hogy mi és milyen módon bizserget meg bennünket, és azt hogyan éljük meg) millió módon történhet, ebben a 3 hétben végre lubickolhatunk a kellemes érzésekben, benyomásokban és boldogító találkozásokban, mindenki a maga módján.

– augusztus 10. és 31. között a Mars az Oroszlán Purvaphalguni (vénuszi) naksatrájában halad. Ekkor a Vénusz már továbblép a Szűzbe, és nem közvetlen együttállásuk, hanem a vénuszi energiában tartózkodás befolyásolja a Marsot. Ezért ebben a 3 hétben a társasági élet iránti igényünk, társaságban való fellépésünk, kreativitásunk, alkotókedvünk szeretne jobban megnyilvánulni. A Purvaphalguni Marsot augusztus 17-től az Oroszlánba érkező Nap fogja erősíteni, még intenzívebb energiákkal, vitalitással, mozgalmassággal, és például forróbb időjárással.

– augusztus 31. és szeptember 6. között pedig a Nap uralma alá tartozó Uttaraphalguni naksatrában halad a Mars, egy jegyben a saját jegyes Nappal. Vezetőképességről, dominanciáról, irányításról szóló napok, amikor apánkkal – vagy a tőle kapott szellemi, érzelmi örökséggel – is erősebb energiák kötnek össze.

Az Oroszlán Mars hetei meleg, napfényes, energiadús időszaknak ígérkeznek. Élvezzük ezt a kedvező periódust, de közben ne tegyünk úgy, mintha a covid19 fertőzésnek teljesen vége lenne. Itt van még közöttünk, ne feledkezzünk meg az óvatosságról.

Namasté

Vishakati

Write A Comment