Február 6-tól kezdődően a védikus égen egyre több gyors planéta lép be a Vízöntő jegybe, s ezzel erősödik életünkben a Vízöntő jelleg.

De mit is jelent ez? A Vízöntő jegy a közösségi és szociális témákról szól, barátságról és társadalmi folyamatokról, de a jövőről, az azt meghatározó kérdésekről, tervezéséről is. Jelentéstartalma magában foglalja a szabadság és szuverenitás (önrendelkezés) kérdését, továbbá kapcsolatos műszaki újdonságokkal, innovációval. Levegős, nyitott, érdeklődő, intellektuális jegy.

A Vízöntőbe lépve a gyorsabb bolygók elkezdenek ezekben a Vízöntő témákban hatni, azaz eseményeket hoznak, több közösségi, társadalmi történést, választási lehetőségeket, helyzeteket a jövővel kapcsolatban, miközben fontosabbá válik számunkra saját belső szabadságunk kérdése is.

Ugyanakkor a csatlakozás nemcsak a Vízöntő energiákhoz történik, hanem a jegyben már régóta – 2008. április vége óta – időző Neptunuszhoz,  egy igazi lassú bolygóhoz is. (Ő még 5 évig, 2023. februárig lesz itt a védikus időszámítás szerint.) A Neptunusz  kb 15 éves Vízöntő időszaka alatt a maga módján, azaz érzelmekkel, érzékenységgel, empátiával átitatva alaposan átdolgozza a közösségi  és szociális témákat, jövőképünket. Vigyázat, mindig hozhat átláthatatlanságot, az illúziók csapdáját.

A gyorsabb planéták (Vénusz, Nap, Merkúr) mostani Vízöntő áthaladása tehát felpörgeti a társadalmi, közösségi témákat, és érzelmi megélést, de becsaphatóságot is hozhat a Neptunusz társaságában.

Nézzük őket egyenként.

Elsőként a Vénusz váltott február 6-án a Vízöntőbe. Élénkebb vágy közösségi élményekre, együvé tartozásra, barátságra. Március elejéig marad e jegyben, de figyelemre méltó február 21-i együttállása a Neptunusszal: igazi érzelmi, szeretetbeli vagy szerelmi élmény érhet bennünket. A szerelmi csalódás remélhetőleg ezúttal elmarad.

Február 12-én megérkezik a Nap is e jegybe. Vízöntőben töltött hónapja mindig az egyenrangú kapcsolatokról, közösségi kiegyenlítődésről, csoportbani vezetettségről szól. A Nap március  4-én áll majd együtt a Neptunusszal, amely vezetőkkel, hatalommal kapcsolatos megélést hozhat: ez lehetséges érzelmi tekintetben, azaz odaadás, rajongás formájában, de itt is fennáll a becsapás, illúzió veszélye. Majd eldől, mennyire akarunk/tudunk látni, vagy szeretnénk csupán hinni az adott helyzetben.

14-én a Merkúr csatlakozik a Vízöntőhöz. Sok kommunikáció, nyüzsgés, erősödő propaganda kíséri 2 és 1/2 hetes Vízöntő jelenlétét. Február 25-én lesz a Neptunusszal való együttállása, titkos paktumok lehetőségével.

Február 15-én este pedig izgalmas Újhold lesz a Vízöntő marsikus energiájában (Dhanistha), egyúttal részleges Napfogyatkozás, amely azonban tőlünk nem, csak Antarktisz, Dél-Amerika déli részéről figyelhető meg.

Ez az Újhold az említett Vízöntő témák sűrített felkérdezése az elkövetkező 4 hétre: hogyan bánunk a jelenben a jövőre szóló felelősségünkkel, látunk-e a szemünkkel, vagy hagyjuk sodortatni magunkat a látszatokkal, befolyásolással, felismerjük-e belső szabadságunk igényét és tudunk-e élni, tenni ennek megvalósítása érdekében.

Fontos, felelősségteljes, de kényes időszak.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment