A Hold-eseményekben gazdag január után olyan februárunk lesz, amelyben egy Telihold sem akad majd. Cserébe márciusban találkozunk ismét a Kék Hold, azaz a két Telihold egy hónapban jelenséggel. A februári érdekesség azonban a hónap közepi Újhold, amely részleges Napfogyatkozással esik egybe.

Februárban a Bak jegyen átvonuló bolygók sorra találkoznak a Bak Kétuval. A Kétuval történő találkozók mély felismeréseket hozhatnak, de konfliktusokat és veszteségeket is, mivel a Kétu az anyagi világban szeparálódást, elengedést hoz.

A hónap másik tendenciája a gyors bolygók átcsoportosulása a Bakból a Vízöntő jegyébe. Ezt a jegyet most aspektálja (azaz befolyásolja) a lehetőségeket hozó Jupiter, a struktúrát adó Szaturnusz és az energetizáló Mars. Izgalmas területté válik tehát, erősödnek a Vízöntő tendenciák (közösségi témák, jövőkép, politika, szociális érzékenység).

Amikor egyre több bolygó kerül a Vízöntőbe,  azok majd az itt araszoló Neptunusszal találkoznak. A neptunuszi érintkezések mindig érzelmi, oldódási folyamatok, esetleg átláthatatlan helyzetek, illúziók.

Nézzük a naptárban a fontosabb eseményeket.

Február 03. – Ezen a napon Nap-Kétu együttállás van, amely bármely természetű világi hatalom vonatkozásában váratlan fordulatot, bukást hozhat, szellemi értelemben azonban nemesedést, emelkedést.

Február 06. – A Vénusz bolygó jegyet vált, s belép a Vízöntőbe. Ezzel megindul a Vízöntő jelleg erősödése a védikus égen. Fontosabbá válnak a közösségi események, a barátok, a társadalmi folyamatok. Erősödik az a kívánalom, hogy beleszóljunk a jövőnket meghatározó kérdésekbe.

Február 12. – A Nap csatlakozik a Vénuszhoz, ezzel tovább emelkedik érzékenységünk a Vízöntő témákra, a szociális és politikai szférára témáira.

Február 14. – Nemcsak Bálint nap van, hanem a Merkúr Vízöntőbe lépése is. Ezzel ismét növekszik a Vízöntő témák súlya. Ebbe a tendenciába illeszkedik az is, hogy ezekben a napokban kezdődik a magyar választási kampány.

Február 15. – Este 10 óra magasságában Újhold és részleges Napfogyatkozás a Vízöntő marsikus holdházában (Dhanistha), a Merkúr szoros közelségében. Egy új 4 hetes időszakot indít az Újhold, a közösségi érdekképviselet és kiállás témáiban. A részleges Napfogyatkozás vezetői érdeket, hatalmat csorbíthat.

Február 21. – Vénusz-Neptunusz együttállás a Vízöntőben, érzelmileg szépreményű találkozó. Megélhetjük szemlélődésben, baráti eseményeken, kapcsolati történésekben: vágyaink, szeretetünk, akár illúzióink életre kelése.

Február 25. – A Merkúr-Neptunusz együttállás azonban itt, a Vízöntőben már nem ilyen kedvező kilátású: megtévesztés, csalás esete foroghat fenn bármely Vízöntő témában, a politikában, vagy éppen a Vízöntő jegyhez sorolt országokban (Oroszország, Lengyelország, Skandinávia). Műszaki berendezéseink is megtréfálhatnak bennünket.

A hónap folyamán találkozunk a fontosabb események részleteivel.

Szeretettel
Vishakati

 

 

2 hozzászólás

 1. A multkoriban irtad hogy a Mars 2 évig tartózkodik a Skotpióban. Nem inkább 2 hónapig? SZZERETNÉM megkérdezni hogy a Rák jegy mely országokra vonatkozik
  ?. Köszönettel. Lozsádi Margit

 2. Vishakati Reply

  Kedves Margit! Nem azt írtam, hogy a Mars 2 évig tartózkodik a Skorpióban, hanem hogy a periódusa, azaz ugyanabba a jegybe való visszatérése kb 2 év. Egy jegyben az átlagos sebességgel haladó Mars 6 hetet tölt.
  Rák országnak tekintjük a tenger ölelte Indonéziát, Hollandiát, India sík részeit, afrikai és dél-amerikai törzsi kultúrákat, és a cigányságot.
  Üdv
  Vishakati

Write A Comment