November közepén nagy égi átrendeződések hoznak változásokat számunkra: a Jupiter-Plútó együttállása, a Mars irányváltása és az Újhold.

Elsőként november 12-13-án találkozik a Jupiter és a Plútó. Az együttállás helye a Nyilas jegy (az ideológia, szellemiség, jog, igazság jegye, de a szélsőségeké, a fanatizmusé és a megosztottságé is), ezen belül az Uttarasadha naksatra, amelynek ura a Nap (vezetés, tekintély, autoritás, egó).

A saját jegyében álló Jupiter megtapasztaltat egy sor olyan ideológiai szélsőséget, amelyből gyógyulnunk kellene (Plútó gyökeres átalakító hatása), miközben a naksatra ura, a Nap esésben van a Mérlegben. Ez a konstelláció a félrevezető, a valóságot más színben feltüntető, hamis vezetők lelepleződését, gyengülését vetíti előre.

A számonkérés és felelősségre vonás később érkezik, a bolygók Bakba történő átrendeződésével. Maga az együttállás azonban nagy indulatokat, tüntetéseket, lázongást hozhat világszerte.

A következő lépés: november 14-én a Halakban hátráló Mars vált irányt budapesti idő szerint hajnali fél 2-kor. A marsikus aszcendensűek és holdúak (vagyis a Kosok és a Skorpiók), valamint a Halak (az ő jegyükben történik a fordulat) valószínűleg érzékenyek lesznek erre a fordulatra, ne számítsanak sok alvásra aznap éjjel. A konstellációváltás azonban összességében kedvező, mert a direkt Mars megindítja az energiaáramlást, az aktivitást, szemben a retrográd Mars múltba fordító, önszenvedtető, energiaszegény tendenciáival.

Az irányváltás napja (+/-  1 nap) érzékeny, kevésbé kontrollálható nap, óvatosságot igényel minden tekintetben. Szerencsés tényező, hogy a Revati Mars naksatra ura (Merkúr) már nem marsikus energiában van, hanem Rahu területen (Szvati). Ezért a balesetveszély nem olyan erős, viszont belső nyugtalanságot, agyalást, az együttműködési hajlandóság akadozásait fogunk tapasztalni.

Másnap aztán a Mérleg (partnerség, egyensúly, harmónia) jegyének végén Újhold lesz. A jupiteri Vishaka naksatrában zajló Nap-Hold találkozó – budapesti idő szerint reggel 6:07-kor – igen érdekes konstellációban zajlik és nagy változásokat ígér. Üzenete nem a harmóniáról és nyugalomról szól, hanem azokról a – fejekben, a gondolkodásban – szükséges változásokról, amelyek egy kevésbé indulatos, megosztott tudati hozzáálláshoz juttatnak el bennünket. Ehhez az értékrendünket, a prioritásainkat kell átrendezni.

(Asztrológusoknak: az Újhold tranzit aszcendense ugyanitt, a Mérleg Vishakában van, miközben a naksatra ura, a Jupiter saját jegye utolsó fokán áll, 5 napra a Bakba történő jegyváltásától. Az Újholdban résztvevő Nap esésben van. Az Újhold jegyének ura, a Vénusz szintén esésben van innen a 12. házban. Az Újholddal szemben áll a retrográd Kos Uránusz, és az Újholdat 8-as aspektusával besugározza az épp megfordult Mars. Az Újholddal egy jegyben álló Szváti Merkúr naksatra ura, a Rahu innen a 8. helyen áll.)

Az Újhold után aztán könnyítő lépések történnek: a Nap és a Vénusz napokon belül átlépnek erősebb jegyeikbe, ezzel némi megnyugvást és erősödést hoznak.

Ennek a furcsa évnek azonban még nincs vége: a november végi Holdfogyatkozást decemberben Napfogyatkozás és fontos bolygó együttállások követik.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment