A Merkúr őszi retrográd hetei október 14-én kezdődtek, és november 3-án este fejeződnek be.

Mindig megkönnyebbülés a Merkúr előre fordulása, mert mindennapi életünkben nagyon érzékeljük, amikor a retrográd Merkúr lassítja ügyintézésünket, nehezíti közlekedési, utazási terveinket, kommunikációs félreértéseket okoz, egyáltalán mindennemű kapcsolat, érintkezés és helyváltoztatás dolgait megnehezíti.

Egy bolygó irányváltását mindig megelőzi egy rendkívüli lelassulás, az úgy nevezett stacioner állapot, majd ebben következik be a fordulat, s a lassú, hetekig tartó visszagyorsulás a normál haladási sebességre.

A stacioner állapotban a bolygó (bármely bolygó) rendkívül erős, nagyhatású, de a fordulat környéke mindig igen érzékeny energetikailag, hiszen nagy átrendeződésről van szó. Ezért mondják az asztrológusok, hogy az irányváltás napjai (fordulat napja +/- 1-2 nap) mindig érzékenyek, nehezen kontrollálhatók, óvatosságot, türelmet igényelnek.

A Merkúr jelen helyzetben a Mérleg elejéig hátrált vissza, a marsikus területre (Chitra naksatra), miközben a Mars a Halak merkúri naksatrájában (Revati) hátrál még november 14-ig. Kettejük naksatra urai parivartana jógában, azaz uralmi cserében vannak. Ezért a két bolygó erősen össze van kötve: a Halak Mars emocionális kilengései áttevődnek az amúgy harmóniát kereső Mérleg Merkúrra is.

Ennek eredménye az, hogy a Merkúr marsikussá válik: nem tudunk higgadtan, indulatok nélkül gondolkodni, beszélni, tárgyalni, közlekedni. A mindennapokban felerősödnek az érzelmek, a harag, az agresszió. A Merkúr irányváltása pedig egy kisülési pont, egy energetikai impulzus e tekintetben.

A Merkúr 3-i irányváltásához kapcsolódik a sajnálatos bécsi terrortámadás sorozat (november 2. este 8 körül). Vegyük figyelembe, hogy Ausztria Mérleg jegyű ország, a Mérlegben irányt váltó Merkúr ilyen módon váltotta be indulatait az amúgy békés osztrák fővárosban.

A Merkúr által keltett zűrzavar másik prominens megnyilvánulás a amerikai elnökválasztás, ahol a személyes voksolás éppen november 3-ra esik. Elhúzódó vitákra, indulatos tüntetésekre, zavargásokra lehet sajnos ott is számítani.

Az indulatosság legalább november 14-ig, a Mars előrefordulásának napjáig tart, és a fentiek alapján érthető, hogy a 14-ike (+/- 1-2 nap) szintén magasfeszültséget hordoz.

Az indulatokat pedig tovább gerjeszi a Plútóhoz közelítő Jupiter a Nyilasban. Az ő tenziójuk november 12-14. között tetőzik. Ez megerősíti, hogy azokban a napokban különösen sok vallási, politikai meggyőződésből fakadó harag és düh fog valamilyen módon megnyilvánulni.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment