Július legfontosabb konstellációi a Mars Oroszlánba érkezése, a Vénusz retrográddá válása, valamint az Oroszlán Mars és a Vízöntő Szaturnusz szembenállása.

A hónap a frissen az Oroszlánba érkező Mars impulzusaival indul, 2-án reggel hagyja el a gandantát. Bár örvendetes pozitív váltás a Mars Oroszlánba érkezése, a gandanta tartózkodás az erőszak és a balesetveszély néhány napos erősödését okozta.

A Marsot követően 7-én a Vénusz is megérkezik a gandantán át az Oroszlánba, ekkortól mindkét holdcsomópont – a Mérleg Kétu és a Kos Rahu – diszpozitora itt, az Oroszlán csillagképben tartózkodik. A Vénusz azonban már nagyon lassan mozog, hiszen július 23-tól 6 hétre hátráló mozgásba kezd. Irányváltása fontos esemény, számos következménnyel. Mint minden hátráló planéta – valóságosan vagy virtuálisan – visszavisz a múltba: a retrográd Vénusz régi kapcsolatot, partnerkérdést, lezáratlan érzéseket, nosztalgiát hoz vissza a jelenbe, amivel még van teendő vagy megértendő.

S miközben az Oroszlánban rendkívül erős Mars hatásait – energikusság, tettvágy, társasági aktivitás – élvezzük, számolnunk kell azzal, hogy július 20-ig egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a Vízöntő Szaturnusszal szembenálljon. A Vízöntő Szaturnusz kollektív felelősségünkre figyelmeztet (ráadásul most retrográd a Szaturnusz, visszamutatva az egyéni felelősségre a Bakban), míg az Oroszlán Mars hajlamosíthat erős individuális késztetésekre. Pontos oppozíciójuk valamely túlzott egóvezérelt mozgás, akarat, szándék vagy működés lekorlátozásában nyilvánulhat meg. S azt se felejtsük el, hogy amíg a Plútó a Bak Uttarasadhában, Nap energiában van 6 éven át (2026 februárjáig), minden Nap működés és Oroszlán történés erős plútói kontroll és átalakulás alatt áll.

Nézzük a naptárban a fontosabb asztrológiai mozzanatokat.

Július 2. – Reggel a Mars elhagyja gandanta zónáját, elindul erősödése, azaz vitalitásunk, energiaszintünk szépen emelkedik. Időszaka vállalkozásra, új ötletek elindítására kiváló.

Július 3. – Kora délután Telihold az Ikrek Ardra Nap és a Nyilas Purvasadha Hold között. Bizonytalan energiák, mert az Ardra a viharos Rudra uralma alatt áll, míg az amúgy békés Purvasadha ura, a Vénusz lelassulva jegyváltás elé néz. Vigyázzunk elköteleződéseinkkel, illúzióinkkal.

Július 5. – A Rák végén a Vénusz belép a gandantába 12:37-től (és majd 8-án 16:20-kor lép ki). Ne vesszünk bele pillanatnyi érzelmi hullámzásainkba, tekintsünk távolabbra.

Július 7. – A Vénusz megérkezik az Oroszlánba, ahol kivirul, keresi és megtalálja a világi élvezeteket, a társasági élet örömeit. Igen lassan halad július 23-i irányváltásáig.

Július 8. – A Merkúr belép a Rák csillagképbe, amely ellensége, a Hold felségterülete. Itt tartózkodása 2 hetében jellemző lehet, hogy összekavarodik érzelmi és értelmi megközelítésünk, ebből bizonytalanságaink lehetnek. Ezen a napon hagyja el a Vénusz az Oroszlán oldali gandantát, némi megnyugvást hozva kapcsolati kérdésekben.

Július 17. – A Nap vált a Rák csillagképbe, este pedig együttáll a Holddal, vagyis Újhold van. Az Újhold helye a Rák első padája, a jupiteri Punarvaszu vargottama hely, amely felerősíti az Újhold résztvevőit. Családi szituációk rendezésére, érzelmi gyökereink felülvizsgálatára, anyával való viszony tényleges vagy magunkban történő rendezésére kedvező időszak az a 4 hét, amely ezzel az Újholddal kezdődik.

Július 20-21. – Az ominózus Vízöntő Szaturnusz- Oroszlán Mars szembenállás, amely figyelmeztethet, ha túlzott az önérvényesítés. Ekkor azt érezhetjük, hogy akaratunkban, cselekvésünkben akadályozva vagyunk. Csoportos önismereti munkára viszont nagyon szép nap, a csoportenergia nagyon segítő ezen a két napon.

Július 23. – Hajnali fél 4-kor a Vénusz retrográddá válik. A fordulat az Oroszlán 5. fokán történik, a hátráló mozgás szeptember 4-ig tart. A retrográd Vénusszal, bonyolult mozgásával és hatásaival fogunk külön foglalkozni.

Július 25. – A gyors haladású Merkúr megérkezik az Oroszlánba, ahol elfelejti az előző jegyben megélt bizonytalanságát, és nyitottá, magabiztossá válik. Ezáltal kommunikációnk, önkifejezésünk, kreatív képességeink is megerősödnek.

Namasté

Vishakati

Write A Comment