Az utolsó nyári hónap számos érdekességet tartogat.

A hónap Teliholddal indul, és utolsó napján is lesz Telihold. Két Telihold egy hónapban, ezt a néhány évente előforduló jelenséget nevezik Kék Holdnak, és megjegyezzük, látványos volta ellenére nincs asztrológiai jelentősége.

Augusztus fontos asztrológiai eseményei a retrográd Vénusz visszalépése a Rákba, a Mars megérkezése a Szűzbe, a Merkúr retrográddá válása, és egy figyelemre méltó Aslésha Újhold a hónap közepén, a Rák csillagkép utolsó fokán, azonos fokszámon az irányváltáshoz készülődő Uránusszal.

Az irányváltások fokszámai prominens helyek az ekleptikán, amelyek jövőbeni érintettsége nagy valószínűséggel kiváltódik, azaz eseményt hoz. Ilyen lehet a Merkúr irányváltásának helye (Oroszlán 27°39’), vagy az Uránuszé (Kos 28°53’), vagy a közelmúltban a Vénuszé (Oroszlán 5°). Amikor a jövőben ezeket a „megjelölt” helyeket nagybolygó vagy annak aspektusa éri, az eseményben nyilvánulhat meg.

Ezek lesznek a hónap érzékeny napjai: 7., 16., 18., 23. és 29. Ezek az érzékeny napok több figyelmet, lelassulást, dupla kontrollt kérnek.

Nézzük a fontosabb konstelláció váltásokat a naptárban.

Augusztus 1. – Telihold a Bak Sravana Hold és a Rák Pushja Nap között este 8-kor. Lehetőség családi kapcsolataink és abban foglalt dolgunk, felelősségünk tudatosítására, érzelmi szabadulásra.

Augusztus 5. – A hátráló Vénusz 19:30-tól az Oroszlán/Rák gandanta zónába lép az Oroszlán oldalon. Mind kapcsolati, mind anyagi kérdésekben göröngyösebb napok augusztus 8. 17:30-ig, a gandanta végéig.

Augusztus 7. – A hátráló Vénusz visszalép a Rák csillagképbe. Ezzel külön írásban is foglalkozunk, mert a kapcsolatok, vágyak, anyagiak és a kényelmi igények bolygója a múlt és a család jegyében régi-új témákat hoz fel.

Augusztus 8. – A Rákba visszaaraszolt Vénusz kora este elhagyja a gandanta zónát. Ekkor azonban egyre inkább a Nap közelébe kerül, és égetetté válik. Az égetett retrográd Vénusz sérült, analógiáit csökkentett erővel tudja csak képviselni, amely szeszélyes gazdasági mozgásokban, párkapcsolati nehézségekben, esetleg járművel kapcsolatos problémákban nyilvánulhat meg.

Augusztus 13. – Pontos Nap-Vénusz együttállás, azaz Vénusz cazimi 13:15-kor, a Rák 26°16’-en. A Vénusz cazimi a vénuszi témákban egyfajta kikristályosodás, váratlan mély meglátás, szatori. Ezt követően a hátráló Vénusz 2024. június 2-ig a Nap mögé kerül, az esthajnalcsillag ettől kezdve hajnalcsillaggá válik, az égen a Nap előtt látjuk kelni.

Augusztus 16. – Rák Aslésha Újhold a jegy utolsó fokán, amely gandanta minőségű, s ezért különösen nagy érzelmi kitettséget jelent. Ráadásul az irányváltásra készülő, stacioner, s ezért kivált erős hatású Kos Uránusz pontos kvadrátja hat rá. Ez az Aslésha Újhold mint a következő asztrológiai hónap előjelzője nagy és mély változásokat prognosztizál.

Augusztus 17. – Nap az Oroszlánba lép. Saját jegyében elvileg megerősödik, bár az Oroszlán Nap az egy hónapja alatt mindvégig szenved a szemközti Vízöntőből őt aspektáló Szaturnusztól. Ez főként a vitalitás csökkenésében és vezetői kvalitások gyengélkedésében mutatkozhat meg.

Augusztus 18. – Mars a Szűz csillagképbe vált, amely a testi aktivitás (sport, cselekvési vágy) emelkedését és egészségügyi kérdéseket vethet fel. A Szűz Mars 6 hetével külön írásban foglalkozunk.

Augusztus 23. – Ezen a napon este 9-kor válik retrográddá a Merkúr az Oroszlán Uttaraphalguni naksatrájában (27°39’) szeptember 15-ig. A fordulat nem kozkázatmentes, mert a stacioner, s ezért kivált erős hatású Kos Uránusz pontos fényszöge éri a megforduló Merkúrt, ettől a baleset- és konfliktusveszély igen magas. A 23 napos retrográd periódus a merkúri kérdések (kommunikáció, kapcsolattartás, közlekedés, utazás, média, informatika) terén akadályoztatást, fals működést, kontrollvesztést hozhat.

Augusztus 27. – Az Oroszlán Magha Nap és a Vízöntő Szatabisha Szaturnusz jegyeik 9,5°-án állva pontosan opponálják egymást. Mindkét bolygó a saját jegyében, ereje teljében van, de egymás ellenségei, gyengítik egymást. Következmény lehet egészségügyi megbillenés, vezetői és/apai minőségben való meggyengülés, szív- és gerincproblémák.

Augusztus 29. – Az Uránusz irányt vált és hátrálásba kezd a Kos 28°53’-en. 2024. január 27-ig tartja ezt az irányt. A hátráló Uránusz ereje intenzívvé válik, ezzel megemelkedik a hirtelen, kiszámíthatatlan történések valószínűsége, és földrengések is kísérhetik. Az irányváltó Uránusz aspektálja a Merkúrt, amelytől a balesetveszély e nap körül megugrik.

Augusztus 31. – Telihold az Oroszlán Magha Nap és a Vízöntő Szatabisha Hold – utóbbi közel a Szatabisha Szaturnuszhoz – között hajnalban. Míg a Kétu-energiájú Magha a múlt és az individualitás képviselője, a Vízöntő a jövő és a közösségi tendenciáké. Múlt és jövő, én és mi, a honnan hová Teliholdja, kiszabadulás lehetősége az esetleg túl nagyra nőtt egóból.

Namasté

Vishakati

Write A Comment