Kapcsolataink, kényelmi igényeink, anyagi dolgaink meghatározója, a Vénusz 2023. május végétől november elejéig fordulatos égi utat jár be. Ebben az 5 hónapban ez a kifejezetten jóindulatú planéta mindössze 2 csillagképben, a Rákban és az Oroszlánban időzik, amely eleve szokatlan. Egy csillagképben ugyanis átlagosan 3 hetet szokott tölteni.

A hosszú itt tartózkodásnak az az oka, hogy a Vénusz most tölti retrográd heteit. Május végén lépett be a Rák csillagképbe, ahonnan – fokozatosan lassulva, hátra fordulásához készülve – július 7-én érkezett meg az Oroszlánba. Itt 23-án kezdte meg 6 hetes retrográd periódusát, amely többszöri átkelést jelent a Rák-Oroszlán jegyhatáron, s az akörüli gandanta zónán, mert hátrálása során a Vénusz visszatér a Rák jegybe, majd előrefordulva ismét eléri az Oroszlán jegyet. És ahogy már tudjuk, a gandantában töltött napok mindig több megpróbáltatást, nehézséget tartalmaznak, mert a 2 jegy közötti átkelés igen nagy energiaminőségi különbséget zsilipel.

Bolyongásában a Vénusz 2 naksatrát jár be: az Oroszlán Magha holdházat, amely régi történetek, hatalmi helyzetek, a valaha volt nagyság területe, miközben a naksatrát uraló Kétu a Mérlegben tisztítja a kapcsolati együttműködéseket. A Rákban pedig annak merkúri naksatráját, az Asléshát, a lelki keménység, az el nem engedés területét, ahol most segít lezárni vagy legalábbis megérteni régi, vagy nem is olyan régi kapcsolati gubancokat.

Nézzük meg ennek a Rák-Oroszlán Vénusznak a mozgását, milyen szakaszokra bontható, s mit várhatunk tőle.

A Vénusz irányváltásainak napja:

  • július 23. retrográd irányba (Oroszlán 4°25′ Magha)
  • szeptember 4. direkt irányba (Rák 18°01′ Aslésha) .

A Rák/Oroszlán jegyváltások napja (előtte-utána 1-1 nap a gandanta időszak)

  •  július 7. (direkt irányban az Oroszlánba),
  • augusztus 7. (visszahátrálva a Rákba),
  • október 2. (ismét előre az Oroszlánba).

Az irányváltások körüli +/- 1-1 nap, valamint a jegyváltásokkal a gandantában töltött napok több figyelmet kérnek, ekkor a Vénusz témáiban (elsősorban párkapcsolatban, de pénzügyek, tőzsdei mozgások terén is, vagy például járművekkel kapcsolatban) kiszámíthatatlanság, aggódásra okot adó fordulatok következhetnek be. Több stressz, bizonytalanság, félelem merülhet fel. Ne ezekre a napokra időzítsünk párkapcsolati döntéseket, anyagi jellegú elhatározásokat, általában ne legyenek hangsúlyos, jövőt illető választásaink ekkor.

Maga a retrográd Vénusz július 23. és szeptember 4. között visszahozhat régi kapcsolatokat mintegy végső vizsgára: helyére tenni vagy végleg elengedni. Feladat, hogy régi kapcsolataink, vagy azok emléke, tanulsága valós helyükre kerüljenek bennünk, tanuljunk belőlük.

Amikor a Vénusz augusztus 8-án, már a Rákba visszahátrálva elhagyja a gandanta zónát, egyre inkább a Nap közelébe kerül, és égetetté válik. Az égetett Vénusz sérült, analógiáit csökkentetten tudja csak működtetni.

Augusztus 13-án találkoznak, ekkor van pontos Nap-Vénusz együttállás, azaz Vénusz cazimi 13:15-kor, a Rák 26°16’-en, az Aslésha naksatrában, a Rák merkúri területén. A Vénusz cazimi a vénuszi témákban egyfajta kikristályosodás: ráérezhetünk, mi az, amire valóban vágyunk, mi a valódi érzelmi igényünk, vagy – mivel a merkúri Asléshában történik az együttállás – megérthetünk valamit kapcsolati működésünkből.

Ezt követően a hátráló Vénusz, azaz esthajnalcsillag 2024. június 2-ig a Nap mögé kerül, és ettől kezdve hajnalcsillagként a Nap előtt kel a hajnali égen.

A következő vénuszi fordulat a Vénusz direktté válása szeptember 4-én, majd október 2-án – újabb gandantán való áthaladással – éri el az Oroszlán csillagképet. Ezeket a fordulatokat a maguk idején figyelemmel követjük.

Addig viszont utazzunk a múltba, gyógyítsunk régi érzéseket, kapcsolati emlékeket a retrográd Vénusszal.

Namasté

Vishakati

Write A Comment