A Mars néhány zaklatott nap után – az Uránusz pontos fényszögétől érintve – augusztus 18-án megérkezett a Szűzbe, abba a csillagképbe, ahol mindig küzdelmes időszaka van. Október 3-ig tartózkodik itt.

Azért küzdelmes a Szűz Mars időszaka, mert ellenséges a viszonya házigazdájával, a jegyúr Merkúrral. Amikor ellenséges bolygó jegyében tartózkodik egy planéta, az olyan, mintha nem lenne szíves fogadtatása, nem tudja jól érezni magát, analógiái nem tudnak harmonikusan, a maguk teljességében működni. Ráadásul a jegyúr Merkúr augusztus 23. és szeptember 15. között hátrál, amellyel az amúgy is nehezített Szűz Mars útját még inkább komplikálja.

De küzdelmes a Szűz Mars időszaka azért is, mert a saját jegyeit innen bonyodalmakat jelentő távolságra látja:

  • a Skorpiót a 3. helyen, s ez önmagában is harcra, rivalizálásra, bizonyításra késztető hatás,
  • a Kost pedig a 8. helyen, amely lemondat az önérvényesítésről, az önállóságról, a kezdeményezésről, azaz erőnk, Marsunk szabad megéléséről – miközben a Szűz Mars legerősebb késztetése az, hogy bizonyítsa testi erejét, hasznosságát, fáradhatatlan voltát. A 8-as távolság mindig az adott jegyminőség elengedéséről, átalakításáról szól.

A Szűz Mars legharmonikusabb megélését az jelentheti, ha időszakában sporttal, testedzéssel foglalkozunk, elmegyünk masszázsra, energiakezelésre, vagy mi részesítünk segítségben másokat, például gyógyító vagy energetizáló érintéssel. Vagyis energiáinkat a test segítésére, gyógyítására kellene fordítanunk.

Időszakában nagyobb az esély, hogy szembesülünk valamilyen testi problémával, például emésztési gondokkal (Szűz), valamint a Mars aspektusai miatt a máj, hasnyálmirigy (Nyilas), a lábfej (Halak) betegségeivel, valamint Kos nyavalyákkal, fejfájással, magas vérnyomással. Szervezetünk gyorsabban reagál a szertelenségre, lábfejünk, bokánk a túlzott igénybevételre. A Szűz Mars nagyobb testtudatosságra, megfelelő mozgásra, pihenésre, okosabb táplálkozásra, valamint energiáink jobb beosztására késztet.

Ráadásul ahogy halad a Mars, különféle aspektusokkal is találkozik, amelyek velejárója az adott napon és 1-2 napos környezetében:

– augusztus 22.: szembenállás a Halak 2°47’-én hátráló Neptunusszal – megtévesztések, csalások és ezek lelepleződése,

– augusztus 23.: a Mars aspektálja a Kos Rahut – erőszakos történések, baleset, merényletkísérlet, aggódás, idegesség,

– augusztus 24.: a Plútó pontos fényszöge – konfrontáció, sérülésveszély, gyulladások, vezetői minőségekben lefokozás,

– szeptember 18-19.: a már hátráló Jupitert éri el 8-as aspektusával – igazságtalanságok, méltánytalanságok

– végül szeptember 30.-október 1.: a Kos végén hátráló Uránuszt találja meg 8-as aspektusával – két kiszámíthatatlan, balesetveszélyes, váratlan agyi és szívproblémákkal járó nap.

A Mars útja a Szűz csillagkép naksatráiban:

– augusztus 18. és szeptember 3. között a Nap energiájú Uttaraphalguni naksatrában halad, ekkor feladataink ejthetnek csapdába;

– szeptember 3. és 23.  között a holdi Hasta naksatrában. Ennek az időszaknak az a nehézsége, hogy a jegyúr Merkúr nemcsak hátrál, hanem a Naphoz közel kerülve égetetté is válik. Még kevésbé tud tehát egyértelmű házigazdája lenni a csillagképében haladó Marsnak, elbizonytalanítja azt;

– szeptember 23. és október 3. között pedig a marsikus Chitra naksatrában halad, ekkor éleződik ki leginkább az a dilemma, mire használjuk fizikai erőnket, mire irányulnak erőfeszítéseink, mert itt lesznek legerősebbek ilyen irányú késztetéseink.

A Szűz Mars 6 hetében tehát óvatosan bánjunk testi erőnkkel, ne kezdjünk bele új erőpróbáló feladatokba, legyünk türelmesek magunkhoz, és jobban ügyeljünk testünk igényeire pihenés, táplálkozás, munka és erőfeszítés tekintetében.

Mindenki érzékelni fogja ezt a 6 hetet, de leginkább a Mars jegyeinek szülöttei, a Kos és a Skorpió aszcendensűek és Holdak sínylik meg. Kiváló időszak életmódváltásra, új, kímélő mozgásforma kipróbálására, vagy például masszázsra és energiagyógyászati kezelésre, ezek igen jó szolgálatot tehetnek.

Namasté

Vishakati

Write A Comment